Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνεχίζονται οι ταραχές στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζονται οι ταραχές στη Μέση Ανατολή

(21/10/2000, 18:00 GMT)

Σύνοδος των Αραβικών Χωρών την ώρα που η βία συνεχίζεται
Ηγέτες Αραβικών χωρών άσκησαν δριμεία κριτική στο Ισραήλ για την κρίση στη Μέση Ανατολή στην διάρκεια έκτακτης συνόδου που πραγματοποιούν στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε ότι οι θάνατοι πάνω από 100 ανθρώπων τις τελευταίες 3 εβδομάδες - στην πλειοψηφία τους Αράβων - ισοδυναμούν με έγκλημα. Το Ιράκ - που μετέχει για πρώτη φορά σε τέτοια σύνοδο τα τελευταία 10 χρόνια - ζήτησε ιερό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ. Ομως, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στο Κάιρο, άλλες χώρες ζήτησαν να επιβληθούν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ. Στο μεταξύ τα επεισόδια συνεχίζονται στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες Παλαιστινίων τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συγκρούσεις με στρατεύματα του Ισραήλ.

Ελληνοτουρκικές "κόντρες" σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Η Ελλάδα αποσύρθηκε από στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ και ζήτησε από την Βορειοατλαντική Συμμαχία να αναστείλει όλη την άσκηση "Destined Glory" που είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας είπε ότι η Τουρκία παραβίασε τους κανόνες του ΝΑΤΟ αρνούμενη στα Ελληνικά αεροσκάφη να περάσουν από τον εναέριο χώρο της και, επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, τα πολεμικά αεροπλάνα της Τουρκίας πετούσαν πολύ κοντά παρενοχλώντας τα Ελληνικά αεροσκάφη που λάμβαναν μέρος στην άσκηση. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβίασε τους κανόνες πτήσεων του ΝΑΤΟ.

Ανασύρονται τα πτώματα του υποβρυχίου Κουρσκ
Στη Ρωσία δύτες άρχισαν την επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων των περισσοτέρων από 100 μελών του πληρώματος του πυρηνικού υποβρυχίου Κουρσκ το οποίο βυθίστηκε τον Αύγουστο στη θάλασσα του Μπάρενς. Οι δύτες άρχισαν την επιχείρησή τους τρυπώντας τον σκελετό του υποβρυχίου που έχει πάχος περίπου 5 εκατοστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Αποσύρονται πυρηνικά υποβρύχια στη Βρετανία
Στη Βρετανία αποσύρθηκαν προσωρινά τα περισσότερα από τα 12 πυρηνικά υποβρύχια που διαθέτει η χώρα για λόγους ασφάλειας. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από λεπτομερή εξέταση που έγινε σε ένα υποβρύχιο, στο οποίο βρέθηκε διαρροή στους αγωγούς που οδηγούν στο θάλαμο του πυρηνικού αντιδραστήρα. Η κυβέρνηση της Βρετανίας δήλωσε ότι η προσωρινή αυτή απόσυρση δεν επηρεάζει την αμυντική ικανότητα της χώρας.

Διαδήλωση εναντίον της δράσης ακροδεξιών στη Γερμανία
Χιλιάδες Γερμανοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στη πόλη Ντόρτμουντ εναντίον της δράσης ακροδεξιών εξτρεμιστών που επιτίθενται εναντίον ξένων. Αργότερα μέλη της ακροδεξιάς της Γερμανίας πραγματοποίησαν την δική τους διαδήλωση στο Ντόρτμουντ υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

Πλοίο με 82 λαθρομετανάστες βρέθηκε στην Κίνα
Η αστυνομία στη βόρεια Κίνα έκανε γνωστό ότι ανακάλυψε ένα πλοίο με 82 λαθρομετανάστες που είχε προοορισμό τη Νότια Κορέα. Ο πλοίαρχος και τα 3 μέλη του πληρώματος συνελλήφθησαν.

Τέσσερις ντοπαρισμένοι αθλητές στους Αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες
Η Διεθνή Ομοπονδία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες αποφάσισε τον αποκλεισμό 4 αθλητών της άρσης βαρών για 4 χρόνια ύστερα από την ανίχνευση παράνομων ουσιών σε τεστ που τους έγιναν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες που διεξάγεται αυτή την περίοδο στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Οι 3 αθλητές και η μία αθλήτρια προέρχονται από την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Ιράν και τη Ρωσία.

Απόλυση του προπονητή της Μπάγερ Λεβερκούζεν για ναρκωτικά
Στη Γερμανία η ποδοσφαιρική ομάδα Μπάγιερ Λεβερκούζεν απέλυσε τον προπονητή της Κριστόφ Νταούμ ύστερα από την αποκάλυψη ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ύστερα από τεστ που του έγινε. Ο κ. Νταούμ επρόκειτο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας τον επόμενο χρόνο, όμως η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας έκανε γνωστό ότι, μετά από αυτές τις εξελίξεις, πλέον δεν ισχύει η συμφωνία τους. Αντικαταστάτης του στη Μπάγιερ Λεβερκούζεν θα είναι ο Ρούντι Φέλλερ, σημερινός προπονητής της Εθνικής Γερμανίας. Πάντως, ο κ. Νταούμ εξέφρασε αμφιβολίες για τα αποτελέσματα του τεστ που του έγινε.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.