Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια ασπίδα για να προφυλαχθούν από τα πυρά των Ισραηλινών
Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια ασπίδα για να προφυλαχθούν από τα πυρά των Ισραηλινών

(21/10/2000,12:00 GMT)

Σύνοδος Κορυφής των Αραβικών Χωρών
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε ότι ο θάνατος των Παλαιστινίων διαδηλωτών από Ισραηλινούς στρατιώτες, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ισοδυναμεί με έγκλημα. Ο Αραφάτ που μιλούσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής των Αράβων ηγετών στο Κάϊρο, κάλεσε τις αραβικές χώρες να υποστηρίξουν τους Παλαιστινίους στην κρίση της Μέσης Ανατολής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από εκατό ανθρώπων, κυρίως Παλαιστινίων. Εξάλλου ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ άσκησε κριτική στο Ισραήλ γι'αυτό που αποκάλεσε απρόσεκτη και εμπόλεμη στάση του. Και ενώ άρχιζε στην Αιγυπτο η έκτακτη σύνοδος κορυφής, στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας υπήρχαν πληροφορίες για νέα επεισόδια βίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας νεαρός Παλαιστίνιος ανακοινώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός ύστερα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για τραυματίες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Χεβρών.

Ισραήλ - Λίβανος: Συγκρούσεις
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέκρουσε επίθεση ομάδας οπλισμένων  ανταρτών από το Λίβανο και ότι σκότωσε έναν απ' αυτούς. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι και ελικόπτερα για να επιτεθούν στην ομάδα, της οποίας η ταυτότητα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι από την σύγκρουση που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν υπάρχουν Ισραηλινοί τραυματίες. Εξάλλου η ανταρτική οργάνωση Χεζμπολλάχ ανέφερε ότι δεν συμμετείχε στο επεισόδιο.

Συνάντηση Σερβικής Βουλής
Στη Σερβία συνέρχεται σήμερα το Κοινοβούλιο προκειμένου να εκλέξει τη νέα κυβέρνηση της χώρας, μετά τη συμφωνία των κομμάτων να σχηματίσουν μεταβατική κυβέρνηση εν αναμονή των πρόορων εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο. Λέγεται μάλιστα ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μίρχο Μιργιάνοβιτς επέδωσε ήδη την παραίτησή του.

Ανασύρονται τα πτώματα του υποβρυχίου Κουρσκ
Στη Ρωσία δύτες άρχισαν την επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων των μελών του πληρώματος του πυρηνικού υποβρυχίου Κούρσκ το οποίο βυθίστηκε τον Αύγουστο στη θάλασσα του Μπάρενς. Οι δύτες άρχισαν να τρυπούν το πάχους πέντε περίπου εκατοστών σκελετό του υποβρυχίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η όλη επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων θα διαρκέσει αρκετές μέρες.

Συνάντηση Ευρώπης - Ασίας
Αντιπροσωπείες από 25 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας δεσμεύτηκαν να εργαστούν για να μειωθεί η ένταση στη Χερσόνησο της Κορέας, ενώ έπλεξαν το εγκώμιο του προέδρου της Νοτίου Κορέας για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να θέσει τέρμα σε πενήντα περίπου χρόνια ψυχροπολεμικών σχέσεων και να προσεγγίσει τη Βόρειο Κορέα. Η Βρετανία, η Γερμανία και η Ισπανία ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν τη Βόρειο Κορέα, ενώ η Γαλλία και η Ιαπωνία εξέφρασαν ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Βρετανία: Αποσύρονται τα πυρηνικά υποβρύχια
Το Βρετανικό Ναυτικό απέσυρε προσωρινά από την ενεργό δράση και τα 12 πυρηνικά υποβρύχια που διαθέτει, για λόγους ασφάλειας.  Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από λεπτομερή εξέταση που έγινε στο υποβρύχιο Tireless, που ελλιμενίστηκε στο Γιβραλτάρ τον περασμένο Μάϊο και στο οποίο υπήρχε διαρροή στους αγωγούς που οδηγούν στο θάλαμο του πυρηνικού αντιδραστήρα.Εκπρόσωπος του βρετανικού ναυτικού δήλωσε ότι μόνο δύο από τα πυρηνικά υποβρύχια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα και πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλα τα υποβρύχια, για προληπτικούς λόγους.

Διαστημικό λεωφορείο Discovery
Το διαστημικό λεωφορείο Discovery άρχισε το ταξίδι επιστροφής του στή Γή ύστερα από μια εβδομάδα παραμονής στο διάστημα κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστροναύτες επιδιόρθωσαν τμήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Οι αστροναύτες πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων και τέσσερις περιπάτους στο διάστημα.

Βρετανία: Επικίνδυνο εμβόλιο πολιομυελίτιδας
Εμβόλιο γιά την πολιομυελίτιδα που εχρησιμοποιείτο γιά τον εμβολιασμό παιδιών και ταξιδιωτών στην Βρετανία έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία ενώ εκφράζονται φόβοι γιά το ενδεχόμενο το εμβόλιο αυτό να είναι φορέας της Ασθένειας των Τρελών Αγελάδων στη μορφή που πλήττει τον άνθρωπο. Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας είπαν ότι το υλικό που προέρχεται από τα βοοειδή και που χρησιμοποιήθηκε γιά την παρασκευή του εμβολίου ήταν ακατάλληλο και ότι κατά τη διαδικασία παρασκευής δεν ακουλουθήθηκαν οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.