Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια ασπίδα για να προφυλαχθούν από τα πυρά των Ισραηλινών
Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν αυτοσχέδια ασπίδα για να προφυλαχθούν από τα πυρά των Ισραηλινών

(21/10/2000,08.00 GMT)

Σύνοδος Κορυφής των Αραβικών Χωρών
Οι Αραβες ηγέτες συναντώνται σήμερα και αύριο σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στο Κάϊρο όπου αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί αριθμός ψηφισμάτων κατά του Ισραήλ. Εν τω μεταξύ το Ισραήλ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παγώσει την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Μπαράκ, τόνισε ότι δεν μπορεί να συνομιλεί με τον Γιάσερ Αραφάτ, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Οι Ισραηλινοί επικρίνουν άμεσα τον Γιάσερ Αραφάτ υπογραμμίζοντας ότι παρά τα συμπεφωνηθέντα στη σύνοδο Κορυφής του Σαρμ Ελ Σεϊκ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια για να σταματήσει τις μαχητικές διαδηλώσεις στη Δυτική Οχθη. Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι τονίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την οργή ενός λαού που δέχεται διαρκείς επιθέσεις από πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες. Oι οδομαχίες χθες στη Ραμάλα, στη Ναμπλούς τη Λωρίδα της Γάζας και τη Βηθλεέμ ήταν οι πιο σφοδρές των τελευταίων τριών εβδομάδων..Την χρήση βίας από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων αμάχων καταδίκασε χθες και η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 92 ψήφους υπέρ, έξι εναντίον  συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, και 46 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας.

Συνάντηση Ευρώπης - Ασίας
Αντιπροσωπείες από 25 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας δεσμεύτηκαν να εργαστούν για να μειωθεί η ένταση στη Χερσόνησο της Κορέας, ενώ έπλεξαν το εγκώμιο του προέδρου της Νοτίου Κορέας για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να θέσει τέρμα σε πενήντα περίπου χρόνια ψυχροπολεμικών σχέσεων και να προσεγγίσει τη Βόρειο Κορέα. Η Βρετανία, η Γερμανία και η Ισπανία ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν τη Βόρειο Κορέα, ενώ η Γαλλία και η Ιαπωνία εξέφρασαν ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Βρετανία: Αποσύρονται τα πυρηνικά υποβρύχια
Το Βρετανικό Ναυτικό απέσυρε προσωρινά από την ενεργό δράση και τα 12 πυρηνικά υποβρύχια που διαθέτει, για λόγους ασφάλειας.  Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από λεπτομερή εξέταση που έγινε στο υποβρύχιο HMS Tireless, που ελλιμενίστηκε στο Γιβραλτάρ τον περασμένο Μάϊο και στο οποίο υπήρχε διαρροή στους αγωγούς που οδηγούν στο θάλαμο του πυρηνικού αντιδραστήρα.Εκπρόσωπος του βρετανικού ναυτικού δήλωσε ότι μόνο δύο από τα πυρηνικά υποβρύχια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα και πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλα τα υποβρύχια, για προληπτικούς λόγους.

Κολομβία - Αντάρτες
Στην Κολομβία ο στρατός ανέφερε ότι επανέκτησε τον έλεγχο μιας στρατηγικής σημασίας πόλης που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας και η οποία είχε καταληφθεί από αντάρτες. Εκπρόσωπος του στρατού της Κολομβίας δήλωσε ότι οι αρχές ασφαλείας καταδιώκουν τους αντάρτες μέσα στα βουνά κοντά στη πόλη Dabeiba, η οποία εδέχθη επίθεση στις αρχές της εβδομάδας. Πάνω από πενήντα στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει αυτή τη βδομάδα τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τους αντάρτες οι οποίοι επιδιώκουν να ελέγχουν τις οδικές αρτηρίες για την παράνομη μεταφορά ναρκωτικών και όπλων στο Παναμά και την Καραϊβική.

Διαστημικό λεωφορείο Discovery
Το διαστημικό λεωφορείο Discovery άρχισε το ταξίδι επιστροφής του στή Γή ύστερα από μια εβδομάδα παραμονής στο διάστημα κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστροναύτες επιδιόρθωσαν τμήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Οι αστροναύτες πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων και τέσσερις περιπάτους στο διάστημα.

Βρετανία: Επικίνδυνο εμβόλιο πολιομυελίτιδας
Εμβόλιο γιά την πολιομυελίτιδα που εχρησιμοποιείτο γιά τον εμβολιασμό παιδιών και ταξιδιωτών στην Βρετανία έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία ενώ εκφράζονται φόβοι γιά το ενδεχόμενο το εμβόλιο αυτό να είναι φορέας της Ασθένειας των Τρελών Αγελάδων στη μορφή που πλήττει τον άνθρωπο. Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας είπαν ότι το υλικό που προέρχεται από τα βοοειδή και που χρησιμοποιήθηκε γιά την παρασκευή του εμβολίου ήταν ακατάλληλο και ότι κατά τη διαδικασία παρασκευής δεν ακουλουθήθηκαν οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.