Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιοι με ένα από τα θύματα των συγκρούσεων
Παλαιστίνιοι με ένα από τα θύματα των συγκρούσεων

(20/10/2000,1830 GMT)

Αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή: 9 Παλαιστίνιοι νεκροί
Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πιό αιματηρών συγκρούσεων των τελευταίων ημερών στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Το επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν στις πόλεις Ραμάλα και Ναμπλούς. Δεκάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσα τους και 6 Ισραηλινοί στρατιώτες οι οποίοι πυροβολήθηκαν απο την Παλαιστινιακή αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ελικόπτερα του Ισραηλινού στρατού βάλουν κατά Παλαιστινιακών θέσεων. Οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν οργισμένα στις εξελίξεις και λένε ότι οι Ισραηλινοί έχουν επιδοθεί σε "ανεξέλεγκτους φόνους". Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ απείλησε ότι θα αποχωρήσει από την ειρηνευτική διαδικασία.

Δηλώσεις Φερχόιγκεν γιά την ένταξη της Τουρκίας
Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος γιά τη διεύρυνση της Κοινότητας, Γκύντερ Φερχόιγκεν, έκανε σαφές ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να προσκληθεί να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις του χρόνου. Σε δηλώσεις που έκανε στις Βρυξέλλες έπειτα από συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ, ο κ.Φερχόιγκεν είπε ότι η χώρα δεν μπόρεσε να βελτιώσει την πολιτική της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο ζήτημα των μειονοτήτων.

Το Κογκρέσο αποσύρει το ψήφισμα για τους Αρμενίους
Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ υπογράμμισε ότι ένας μεγάλος κίνδυνος γιά το μέλλον των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων έχει εκλείψει μετά την απόσυρση του ψηφίσματος γιά τους Αρμένιους στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον. Το ψήφισμα αυτό χαρακτήριζε "γενοκτονία" το  φόνο ένος εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων Αρμενίων από τους Τούρκους πριν από 85 χρόνια.

Μπορεί να τεθεί εκτός νόμου ακροδεξιό κόμμα στη Γερμανία
Οι υπουργοί όλων των κρατιδίων της Γερμανίας συζητούν για το εάν θα θέσουν εκτός νόμου το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα. Το κόμμα αυτό, το οποίο πιστεύει στον επαναπατρισμό των ξένων και τον τερματισμό της μετανάστευσης, θεωρείται υπεύθυνο για τη δραματική αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων στη Γερμανία.

Γαλλία: Ποινική δίωξη κατά του Γκαντάφι
Δικαστήριο των Παρισίων αποφάσισε πως μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη στη Γαλλία κατά του ηγέτη της Λιβύης, συνταγματάρχη Γκαντάφι, για τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε γαλλικό αεροσκάφος πάνω από το κράτος του Νίγηρα το 1989, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 170 άτομα. Το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι ο συνταγματάρχης Γκαντάφι χαίρει ασυλίας ως ηγέτης κράτους.

Σε εξέλιξη η σύνοδος Ασίας-Ευρώπης
Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, κηρύσσοντας τη έναρξη της τρίτης ευρωασιατικής συνόδου κορυφής στη Σεούλ, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει ορόσημο στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο ήπειροι για τη δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού, όπως είπε, για την ευημερία και την ειρήνη. Χιλιάδες αστυνομικοί απέκλεισαν μία μεγάλη οδική αρτηρία που οδηγούσε στη Σεούλ, εμποδίζοντας έτσι την πορεία διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν περίπου 2 χιλιάδες άτομα.

Επιχείρηση γιά την ανάσυρση των νεκρών στο Κουρσκ
Ομάδα δυτών από τη Νορβηγία και τη Ρωσία έχουν φθάσει στην περιοχή όπου βυθίσθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Οι δύτες θα προσπαθήσουν να ανασύρουν τις σoρούς εκατό και πλέον ρώσων ναυτών που έχασαν τη ζωή τους. Ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στη Μόσχα μεταδίδει ότι πολλοί ειδικοί αντιδρούν στην ιδέα ανάσυρσης των σoρών υπογραμμίζοντας ότι επιχείρηση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Βρετανία: Επικινδύνο εμβόλιο πολιομυελίτιδας
Εμβόλιο γιά την πολιομυελίτιδα που εχρησιμοποιείτο γιά τον εμβολιασμό παιδιών και ταξιδιωτών στην Βρετανία έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία ενώ εκφράζονται φόβοι γιά το ενδεχόμενο το εμβόλιο αυτό να είναι φορέας της Ασθένειας των Τρελών Αγελάδων στη μορφή που πλήττει τον άνθρωπο. Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας είπαν ότι το υλικό που προέρχεται από τα βοοειδή και που χρησιμοποιήθηκε γιά την παρασκευή του εμβολίου ήταν ακατάλληλο και ότι κατά τη διαδικασία παρασκευής δεν ακουλουθήθηκαν οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Χρήση αναβολικών στο Σίδνεϊ
Στην Παρα-ολυμπιάδα που γίνεται στο Σίδνεϊ με τη συμμετοχή αθλητών με ειδικές ανάγκες, οι εξετάσεις ούρων που έγιναν σε 6, όπως πιστεύεται, αρσιβαρίστες έδειξαν ότι είχαν πάρει αναβολικά. Δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί τα ονόματα των αθλητών αυτών ή ποιές χώρες εκπροσωπούν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.