Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιοι διαδηλωτές καίνε ισραηλινή σημαία στη Γάζα
Παλαιστίνιοι διαδηλωτές καίνε ισραηλινή σημαία στη Γάζα

(14/10/2000, 06.23 GMT)

Εντονες προσπάθειες για σύνοδο με αντικείμενο τη Μέση Ανατολή
Ο Λευκός Οίκος συνέχισε χθες τις προσπάθειές να φέρει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο να λάβουν τέλος τα βίαια επεισόδια των δύο τελευταίων εβδομάδων στη Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας από τα οποία έχουν βρει το θάνατο περίπου εκατό άτομα. Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν είπε ότι αναμένει πως η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες και προσέθεσε ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ συμφώνησε κατ'αρχήν  σε μία συνάντηση. Εκπρόσωπος του προέδρου Κλίντον είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέτουν όρους όσον αφορά τη σύνοδο στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο εκτός από τον κ. Αραφάτ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και ο κ. Κλίντον. Χθες Παρασκευή συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστινίων διαδηλωτών στην περιοχή. Ενας Παλαιστίνιος  βρήκε το θάνατο από τα επεισόδια στη Χεβρώνα.

17 οι αμερικανοί  νεκροί από την επίθεση στην Υεμένη
Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Γουίλιαμ Κόεν λέει ότι δέκα ναύτες που αγνοούνται μετά την επίθεση που δέχθηκε αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Υεμένη θεωρούνται τώρα νεκροί. Αλλα επτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Και οι δεκαεπτά βρήκαν το θάνατο όταν μικρό σκάφος φορτωμένο με εκρηκτικά συγκρούσθηκε με το Cole. Διάφορες ομάδες ανέλαβαν ευθύνη για την επίθεση.Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσωρινά κλείσει τις πρεσβείες και τα προξενεία τους στη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες. Εκρηξη σημειώθηκε επίσης και στην Βρετανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανά, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες προκλήθηκε από βόμβα την οποία κάποιοι πέταξαν επάνω από τον τοίχο που περιστοιχίζει την πρεσβεία.

Επίσκεψη Κοστούνιτσα στην Σύνοδο Κορυφής στο Μπιαρίτς
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιούν σύνοδο κορυφής  στο Mπιαρίτς της Γαλλίας θα έχουν σήμερα συνομιλίες με αντικείμενο την προτεινόμενη Ευρωπαϊκή χάρτα βασικών δικαιωμάτων. Οι ηγέτες των δεκαπέντε συζητούν τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν εν όψει της διεύρυνσης της Ενωσης. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC, οι διαφωνίες για θέματα όπως η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων αλλά και ο βαθμός στον οποίο μεμονωμένες χώρες μέλη μπορούν να ασκήσουν βέτο μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα για τη διεύρυνση. Στην σύνοδο θα παραστεί σήμερα και ο νέος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Χθες οι ηγέτες των 15 ανακοίνωσαν την χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας στην Σερβία.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις σερβικές εκλογές
Στην ίδια την Σερβία εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με στόχο την διάλυση του κοινοβουλίου και την πραγματοποίηση πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών καθώς δεν επετεύχθει συμφωνία κατά την διάρκεια των χθεσινών συνομιλιών. Εκπρόσωπος των υποστηρικών του προέδρου Κοστούνιτσα είπε ότι συμφωνήθηκε πάντως να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 14 Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός ότι χρειάζονται νέες συνομιλίες με τον πρών πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

30 νεκροί από ασθένεια-μυστήριο στην Ουγκάντα
Στην Ουγκάντα τουλάχιστον τριάντα άτομα έχουν βρει το θάνατο από μία άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια. Η ασθένεια προκαλεί  θάνατο από αιμοραγία στα θύματά της και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι μεταδοτική. Μερικά από τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός, ισχυροί μυικοί πόνοι και αιμοραγία από το στόμα, την μύτη, και τα γεννετικά οργανα.

Συνδέθηκε το Discovery με τον διαστημικό σταθμό
Το διαστημικό λεωφορείο Discovery συνδέθηκε επιτυχώς με τον διεθνή διαστημικό σταθμό. Ξεκινά έτσι μία εβδομάδα εργασιών κατά την διάρκεια της οποίας αναμένεται να γίνουν τέσσερις διαστημικοί περίπατοι. Η αποστολή αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες και έτσι οι πιλότοι αναγκάστηκαν να συνδεθούν με τον σταθμό χωρίς την βοήθεια ραντάρ για πρώτη φορά. Οι επτά αστροναύτες προσθέτουν νέους χώρους στον σταθμό καθώς τον επόμενο μήνα αναμένεται να φτάσει ένα μόνιμο πλήρωμα.

Κηδεύεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του πλανήτη
Στη Σρι Λάνκα κηδεύεται σήμερα η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του πλανήτη η Σιρίμα Μπανταρανάικε. Η κ. Μπανταρανάικε πέθανε την Τρίτη στην ηλικία των 84 ετών λίγη ώρα αφού έριξε την ψήφο της στις κοινοβουλευτικές εκλογές της χώρας της.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.