Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Πτώση των μετοχών στο Nasdaq
Πτώση των μετοχών στο Nasdaq

(11/10/2000, 16:15 GMT)

Πτώση στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου
Σημαντική πτώση παρατηρείται σε όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την απόδοση των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Η πτώση στα χρηματιστήρια ξεκίνησε στο χρηματιστήριο Nasdaq στη Νέα Υόρκη χθές και συνεχίζεται σήμερα στα χρηματιστήρια της Απω Ανατολής και της Ευρώπης. Στο χρηματιστήριο του Τόκυο οι τιμές των μετοχών έχουν πέσει στο χαμηλώτερο τους σημείο των τελευταίων 18 μηνών.

Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή επιφέρει συνεχείς ανόδους στην τιμή του πετρελαίου. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ ανέβηκε στα 32 δολλάρια το βαρέλι. Συντάκτης του BBC λέει ότι η πρόσφατη άνοδος της τιμής του πετρελαίου γιά πρώτη φορά δεν οφειλόταν σε κάποια κρίση στη Μέση Ανατολή, αλλά στην υψηλή ζήτηση και στή μείωση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ. Αλλά, τις τελευταίες μέρες, το φάσμα της αστάθειας στη Μέση Ανατολή επιστρέφει και απειλεί τις πετρελαιαγορές.

Συγχώνευση AoL και Time Warner
Η Ευρωπιακή Επιτροπή έδοσε τελικά το "πράσινο φώς" για την συγχώνευση της America Online και της Time Warner. Η συγχώνευση των δύο κολλοσών θα δημιουργήσει μία απο τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο η αξία της οποίας θα ξεπερνά τα 146 δισεκατομμύρια δολλάρια. Οι αμερικανικές αρχές, όμως, εξακολουθούν να εκφράζουν επιφυλάξεις για την συγχώνευση λέγοντας ότι ίσως αντιβαίνει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της χώρας.

Περιορίσθηκε η βία στη Μέση Ανατολή
Εύθραυστη ηρεμία επικρατεί στη Μέση Ανατολή, όπου παρατηρείται μείωση της έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, μετά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για τη διάσωση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Πάντως ένας 17χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Οχθη είναι το τελευταίο θύμα των συγκρούσεων. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εντατικές διαβουλεύσεις και οι επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην περιοχή, ενώ η οργάνωση Χεζμπολά του Λιβάνου απαιτεί την ανταλλαγή κρατουμένων για να απελευθερώσει τους τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες που κρατά αιχμαλώτους.

Δυσκολίες στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γιουγκοσλαβία
Διεκόπησαν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, καθώς η σερβική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας αγνοώντας τις αποφάσεις των υποστηρικτών του προέδρου Βόισλαβ Κοστούνιτσα.  Εν τω μεταξύ, μετά την Ευρωπαική Ενωση και η Ουάσιγκτων ανακοίνωσε ότι σύντομα θα άρει τις κυρώσεις κατά της χώρας.

Απειλές Τουρκίας πρός το αμερικανικό κονγκρέσο
Η Τουρκική κυβέρνηση προυδοποίησε ότι θα ανοίξει τον αγωγό πετρελαίου απο το Ιράκ εάν το αμερικανικό κονγκρέσο υπερψηφίσει σχέδιο νόμου που αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων. Ο αγωγός παραμένει κλειστός λόγω των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβάλλει τα Ηνωμένα Εθνη στο Ιράκ.

Πέθανε ο Ντιούαρ
Ο πρώτος τη τάξει υπουργός της Σκωτίας, και ένας από τους σημαντικότερους βρετανούς πολιτικούς πέθανε σήμερα σε ηλικία 63 ετών. Ο Ντόναλτ Ντιούαρ, ήταν σε κόμμα με εκταταμένο εσωτερικό αιμάτωμα μετά απο πτώση έξω απο την πρωθυπουργική του κατοικία χθές.

Εκθεση για την πολυεθνική Βρετανία
Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα έκθεση για την πολυεθνική Βρετανία. Η έκθεση της Επιτροπής για το μέλλον της Πολυεθνικής Βρετανίας, περιέχει περισσότερες απο 100 προτάσεις για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων στη χώρα. Η Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και του Καναδά και να ανακυρήξει τη Βρετανία πολυεθνική κοινωνία.

Σε συνθήκες φτώχειας 50 εκατομμύρια παιδιά στην Ανατολική Ευρώπη
Πενήντα εκατομμύρια παιδιά στην Ανατολική Ευρώπη και στην πρώην Σοβιετική Ενωση μαστίζονται από τη φτώχεια, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Ιδρυμα για τα παιδιά στην Ευρώπη. Πολλοί γονείς είναι υποχρεωμένοι  να αφήσουν τα παιδιά τους στα κρατικά ορφανοτροφεία, επειδή δεν είναι σε θέση να τους δώσουν τροφή, αναφέρει η έκθεση.

Φορτισμένο το κλίμα στην Αλβανία
Στην Αλβανία, όπου διεξάγεται την Κυριακή ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, φορτισμένο είναι το κλίμα στη Χειμάρα ανάμεσα στους Σοσιαλιστές και την Ελληνική μειονότητα. Προχθές, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Φάτος Νάνο, σε προεκλογική συγκέντρωση στη Χειμάρα, καταφέρθηκε κατά της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το μεγαλύτερο κόμμα της οποίας είναι η "Ομόνοια" που εκπροσωπεί την Ελληνική μειονότητα. Η Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού των Σοσιαλιστών της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.

Αντιδράσεις της Αυστρίας για το Τεμελίν
Ξεκίνησε η λειτουργία του εγοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Τεμελίν στην Τσεχία παρά τις έντονες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων, αλλά και της Αυστριακής κυβέρνησης καθώς το εργοστάσιο είναι κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Γούλφγκανγκ Σούσελ, απείλεισε ότι θα προβάλλει εμπόδια στην ένταξη της Τσεχίας στην ΕΕ.

Εκλογές στη Σρι Λάνκα
Τα πρώτα αποτελέσματα από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Σρι Λάνκα δείχνουν ότι προηγείται με μικρή διαφορά η κυβερνητική Λαϊκή Συμμαχία. Οι καταγγελίες για νοθεία, παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και βία επισκίασαν τις εκλογές αυτές.

Αμερικανός αξιωματούχος στο Πεκίνο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στέλνει τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στο Πεκίνο για να επιταχύνει την υποψηφιότητα της Κίνας για ένταξη στον Παγκόμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Αποχώρηση του προέδρου εταιρείας ελαστικών λόγω προβλημάτων ασφάλειας
Ο πρόεδρος της Γιαπωνέζικης εταιρείας ελαστικών Bridgestone-Firestone αποχώρησε από την θέση του μετά από προβλήματα ασφαλείας που αποκαλύφθηκαν στα λάστιχα αυτοκινήτων της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στη Βενεζουέλα - προβλήματα που συνδέονται με πάνω από 150 θανατηφόρα ατυχήματα στον δρόμο.

Το βραβείο Νόμπελ σε δύο Αμερικανούς οικονομολόγους
Δύο αμερικανοί επιστήμονες έλαβαν το βραβείο Νόμπελ στα οικονομικά. Ο James Heckman και ο Daniel McFadden ανέπτυξαν τη θεωρεία και την μεθοδολογία που χρησιμοποιούνται ευρέως στην ανάλυση της οικονομικής συμπεριφοράς ατόμων και οικογενειών.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.