Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Ραμάλα
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Ραμάλα

(10/10/2000, 0800 GMT)

Μέση Ανατολή : Διπλωματικές προσπάθειες γιά την αποκλιμάκωση της κρίσης
Για δύο ακόμη ημέρες παρατείνει το Ισραήλ την προθεσμία που έχει δώσει στον Γιασέρ Αραφάτ να επιβάλει στους Παλαιστίνιους διαδηλωτές τον τερματισμό των συγκρούσεων. Μετά απο μαραθώνια συνάντηση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας που έληξε τα μεσάνυχτα έπειτα απο εκκλήσεις ξένων ηγετών. Νωρίτερα τόσο ο Ισραηλινός όσο και ο Παλαιστίνιος ηγέτης είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον ενώ είχαν και ξεχωριστές συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν. Ο κύριος Ανάν θα συναντηθεί εκ νέου με τους δύο ηγέτες σήμερα σε μιά προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Γιουγκοσλαβία : Βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβριο
Στη Γιουγκοσλαβία η σερβική βουλή αυτοδιαλύθηκε και η χώρα προχωρά πρός βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβριο. Δίνεται έτσι μιά ευκαιρία στους υποστηρικτές του Βόισλαβ Κοστούνιτσα να αποσπάσουν τον έλεγχο του κοινοβουλίου απο το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, εκτιμούν οι αναλυτές. Εν τω μεταξύ, καθώς σήμερα αναμένεται ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν στο Βελιγράδι για να εκφράσει την υποστήριξη της Ευρωπιακής Ενωσης στον νέο πρόεδρο, αρκετά ηγετικά στελέχη του πρώην καθεστώτος παραιτήθηκαν απο τις κυβερνητικές τους θέσεις.

Περιορισμένες οι πιθανότητες να ανασυρθούν από το βυθό οι νεκροί του Κουρκς
Ο αρχηγός του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ναύαρχος Βλαντιμίρ Κουρογιέντοφ είπε οι πιθανότητες να ανασυρθούν από το βυθό της Θάλασσας Μπάρεντς οι σωροί των ναυτών του πυρηνικού υποβρηχείου Κουρκς είναι περιορισμένες. Σύμφωνα με το ναύαρχο Κουρογιέντοφ η επιχείρηση  γιά την ανάσυρση των 118 νεκρών του Κουρκς είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και επικίνδυνη. 

Τσεχία : Πυρηνικό εργοστάσιο στο Τεμελίν
Αρχισε η λειτουργία του πρώτου αντιδραστήρα του αμφιλεγόμενου πυρηνικού εργοστασίου Τεμελίν στην Τσεχία. Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία και Αυστριακές οικολογικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αποκλείοντας χθές μία συνοριακή διάβαση.

Εκλογές στη Σρι Λάνκα
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Σρι Λάνκα. Η πρόεδρος Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα ελπίζει να κερδίσει ικανό αριθμό εδρών στη βουλή που θα της επιτρέψει να κάνει αποδεκτό το νέο σύνταγμα . Το σύνταγμα αυτό  παρέχει αυτονομία στο Βορρά όπου κυριαρχεί η μειοψηφία των Ταμίλ. Εν τω μεταξύ ανακοίνωθηκε ότι η πρώην πρωθυπουργός Σιρίμα Μπανταρανάικε απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών. Ηταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στον κόσμο και μητέρα της σημερινής προέδρου Τσαντρίκα Κουμρατούνγκα.

Αραίωση της ζώνης του όζοντος στη Χιλή
Στη Χιλή οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι τα επίπεδα των υπεριωδών ακτίνων στα Νότια της χώρας έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της αραίωσης του στρώματος του όζοντος. Συνιστάται στους κατοίκους της πόλης  Πούντα Αρένας να αποφεύγουν τον ήλιο το μεσημέρι, να φορούν γυαλιά ηλίου και καπέλα και να προστατεύονται με αντιηλιακές κρέμες .

Οι αλλαγές βλάπτουν τους εργαζόμενους 
Εκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Εργασίας λέει ότι οι αλλαγές στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας επιφέρουν κατάθλιψη και στρές σε όλο και περισσότερους εργαζομένους. Ο οργανισμός - η έκθεση του οποίου βασίζεται στη μελέτη πέντε βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών - υπολογίζει ότι ένας στους πέντε εργαζόμενους πάσχει απο κάποιου είδους ψυχικά προβλήματα. Το κόστος για τις οικονομίες των προηγμένων κρατών είναι τεράστιο λέει ο Οργανισμός Εργασίας - μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται ότι δαπανούνται περί τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για τη θεραπευτική αγωγή των εργαζομένων.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.