Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σε διαδήλωση εξελίχθηκε η κηδεία Παλαιστινίου στη Γάζα
Σε διαδήλωση εξελίχθηκε η κηδεία Παλαιστινίου στη Γάζα

(09/10/2000, 2230 GMT)

Υπό κατάρρευση η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή
Εκτακτες διαβουλεύσεις στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, ο οποίος προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας, μετά τη λήξη του ισραηλινού τελεσίγραφου, που απαιτούσε τον τερματισμό των παλαιστινιακών κινητοποιήσεων. Μιλώντας στο Τελ Αβίβ, ο Κόφι Ανάν απηύθυνε σοβαρές προειδοποιήσεις για το μέλλον.  Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. Τα χειρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στη Ραμάλα, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ άνοιξαν πυρ εναντίον εκαντοντάδων Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

Προκήρυξη βουλευτικών εκλογών στη Γιουγκοσλαβία
Το σερβικό κοινοβούλιο αποφάσισε να διαλυθεί, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών τον Δεκέμβριο. Η κίνηση αυτή θεωρείται μία σημαντική ευκαιρία για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα να ανακτήσει τον έλεγχο από το σοσιαλιστικό κόμμα του προκατόχου του, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Νωρίτερα, είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους δύο στενοί συνεργάτες του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας Μομίρ Μπουλάτοβιτς και ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Βλάϊκο Στοϊλίκοβιτς.

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μερική άρση των κυρώσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας
Οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συναντήθηκαν σήμερα στο Λουξεμβούργο αποφάσισαν τη μερική άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οι υπουργοί εξωτερικών των "15" συμφώνησαν να αρθεί η απαγόρευση στις εξαγωγές καυσίμων προς τη Γιουγκοσλαβία και να επιτραπεί η επαναλειτουργία των εμπορικών πτήσεων, σε ένδειξη συμπαράστασης στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα.

Δολοφονία εισαγγελέα στην Ισπανία
Στην Ισπανία ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στη περιοχή της Ανδαλουσίας έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης που οι αρχές αποδίδουν στην αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ. Η Ισπανική αστυνομία λέει ότι ο Λουίς Πορτέρο πυροβολήθηκε τουλάχιστον δυό φορές στο κεφάλι και υπέκυψε στα τραύματά του μία ώρα μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η ΕΤΑ έχει κατηγορηθεί για 13 δολοφονίες αυτό το χρόνο.

Βέλγιο : Ενισχύεται η άκρα δεξιά
Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στο Βέλγιο το ακροδεξιό Φλαμανδικό Μέτωπο. Στόχος του κόμματος αυτού, που λέει ότι επιδιώκει την ανεξαρτητοποίηση της ολλανδόφωνης Φλάνδρας και την απαγόρευση κάθε μετανάστευσης, είναι να συμμετάσχει μελλοντικά σε μιά κυβέρνηση συνασπισμού, κατά τα πρότυπα της συμμετοχής του ακροδεξιού κόμματος Ελευθερίας στην κυβέρνηση της Αυστρίας.  Αλλά τα κύρια πολιτικά κόμματα του Βελγίου επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το Φλαμανδικό Μέτωπο.

Κολομβία: Σοκ από δημοσιοποίηση βιντεοκασσέτας
Σάλο έχει προκαλέσει στην Κολομβία το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση της χώρας, όπου απεικονίζονται πάνω από 250 αστυνομικοί και στρατιώτες να κρατούνται αιχμάλωτοι σε μυστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως των ανταρτών.

Ανθρωπιστική βοήθεια προς Ιράκ από Τουρκία
Στην Βαγδάτη προσγειώθηκε σήμερα αεροσκάφος που μετέφερε ανθρωπιστικά εφόδια από την Τουρκία. Η πτήση αυτή εντάσεται στις προσπάθειες γειτονικών προς το Ιράκ χωρών, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με σκοπό τη  χαλάρωση των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο ιρακινό καθεστώς.

Ανακοινώθηκε η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής
Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής απονεμήθηκε εφέτος σε τρείς επιστήμονες, έναν Σουηδό και δύο Αμερικανούς, για την συνεισφορά τους στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του νευρικού μας συστήματος.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.