Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Δεν επετεύχθη συμφωνία για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή
Δεν επετεύχθη συμφωνία για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή

(05/10/2000,10:30 GMT)

Δεν μεταβαίνει στην Αίγυπτο για συνέχιση των συνομιλιών ο Μπάρακ
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ δεν θα μεταβεί στην Αίγυπτο, όπου επρόκειτο να συνεχιστούν, μετά από το Παρίσι, οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Ισραήλ, ο κ. Μπάρακ επιστρέφει στο Ισραήλ γιατί ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία για τον τερματισμό της βίας. Πάντως, σύγχυση δημιουργούν οι δηλώσεις αξιωματούχων του Ισραήλ ότι οι δύο πλευρές χθες στο Παρίσι συμφώνησαν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τις περιοχές όπου η κατάσταση είναι πιο τεταμένη. Αξιωματούχος των Παλαιστινίων αρνήθηκε ότι επετεύχθη συμφωνία γιατί, όπως είπε, δεν ικανοποιήθηκε το βασικό αίτημα των Παλαιστινίων να διερευνήσει διεθνής επιτροπή τα πρόσφατα βίαια επεισόδια που στοίχησαν την ζωή σε πάνω από 60 ανθρώπους. Πάντως, την ίδια ώρα που διεξάγονταν χθες οι συνομιλίες στο Παρίσι οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη συνεχίζονταν για έβδομη συνεχή ημέρα αν και με λιγότερη σφοδρότητα από τις προηγούμενες ημέρες. Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι - ο ένας από αυτούς ένα αγόρι - σκοτώθηκαν χθες. Στο Ισραήλ, πάντως, εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να εφαρμόσουν μια νέα εκεχειρία.

Κορύφωση της αντιπαράθεσης αντιπολίτευσης - Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία
Στη Γιουγκοσλαβία κορυφώνεται σήμερα η αντιπάραθεση αντιπολίτευσης - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ μετέδωσε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ακύρωσε μέρος των προεδρικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου που η αντιπολίτευση πιστεύει ότι κέρδισε από τον πρώτο γύρο ο υποψήφιός της, ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, και έδωσε τελεσίγραφο στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να παραιτηθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Ο κ. Μιλόσεβιτς επιμένει ότι, παρότι ο κ. Κοστούνιτσα προηγείται στον πρώτο γύρο, δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία και χρειάζεται να γίνει δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η ακύρωση μέρους των εκλογών αποτελεί παγίδα.

Ψηφοφορία για τις εξαγωγές όπλων
Στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο τίθενται σήμερα σε ψηφοφορία οι προτάσεις για ένα δεσμευτικό πλαίσιο κανονισμών που θα διέπουν τις εξαγωγές όπλων από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Aνατροπή απόφασης κατά της διαφήμισης τσιγάρων
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέτρεψε απόφαση που είχε λάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση με την οποία απαγορευόταν η διαφήμιση των τσιγάρων.

Δεν συγχωνεύοναι ΕΜΙ - Time Warner
Η Βρετανική δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ και ο Αμερικανικός όμιλός Time Warner ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν, προς το παρόν, τα σχέδιά τους για την συγχώνευσή τους.

Ξεκινούν ανθρώπινα πειράματα για ένα νέο εμβόλιο κατά του AIDS
Το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι τα πρώτα ανθρώπινα πειράματα για ένα νέο εμβόλιο κατά του AIDS θα ξεκινήσουν στη Νότια Αφρική και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον Φεβρουάριο. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου είπε ότι τα πρώτα τεστ σε ζώα έδωσαν στους ερευνητές την ελπίδα ότι ένα τέτοιο εμβόλιο μπορεί να λειτουργεί στους ανθρώπους.

Απειλές Ντενκτάς για αποχώρηση από τις συνομιλίες για το Κυπριακό
Την απειλή ότι θα αποχωρήσει από τις εκ του σύννεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό και ότι θα παραμείνει η διχοτόμηση της Κύπρου διατύπωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς με αφορμή την έκθεση που πέρασε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου.

Κατηγορίες για αλκοόλ εναντίον 14 υπαλλήλων της British Airways
Η British Airways απήλλαξε από τα καθήκοντά τους προσωρινά 11 πιλότους και 3 αεροσυνοδούς ύστερα από καταγγελίες ότι έπιναν πριν από τις πτήσεις. Η British Airways προέβη σε αυτή την ενέργεια ύστερα από καταγγελίες που διατυπώθηκαν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί παραβίασαν τους κανόνες της εταιρείας σχετικά με το αλκοόλ. H εταιρεία πραγματοποιεί έρευνα για το θέμα.

Εκρηξη με 4 νεκρούς στην Ακτή του Ελεφαντοστού
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη βόμβας στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η έκρηξη σημειώθηκε στον κυριότερο σταθμό λεωφορείων της πόλης Αμπιντζάν.

Ερευνα για τον πρόεδρο της Λιβερίας
Ομάδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε τις έρευνες για να διαπιστώσει αν οι καταγγελίες ότι ο πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ εμπλέκεται σε παράνομο εμπόριο όπλων και διαμαντιών στη Σιέρρα Λεόνε ευσταθούν.

Ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Ινδία ο Πούτιν
Στην τελευταία μέρα της επίσκεψής του στην Ινδία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με σημαντικά οικονομικά στελέχη της χώρας. Οι ανταποκριτές από την περιοχή μεταδίδουν ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Ρωσίας και της Ινδίας αναμένεται να είναι το κύριο θέμα στις συζητήσεις.

Πλήγμα στο εμπάργκο κατά του Ιράκ
Οι πτήσεις για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ συνεχίζονται σήμερα. Με αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μεταβαίνουν στη Βαγδάτη ο υπουργός Υγείας και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας. Προηγήθηκαν αποστολές της Τυνησίας, της Τουρκίας, της Αλγερίας, του Μαρόκου, της Υεμένης και της Ιορδανίας που χαρακτηρίστηκαν από τους ανταποκριτές ως συμβολικό πλήγμα στο εμπάργκο που επέβαλλαν πριν από 10 χρόνια στη Βαγδάτη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Λίστα της Γκρινπίς για προϊόντα με γενετικά μεταλλαγμένα συστατικά
Η περιβαλλοντική οργάνωση Γκρινπίς έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με εταιρείες που χρησιμοποιούν στην παρασκευή των προϊόντων τους γενετικά μεταλλαγμένα συστατικά. Ο Αμερικανικός Οργανισμός για την διατροφή δεν υποχρεώνει τις εταιρείες να βάζουν ετικέτες στα διάφορα προϊόντα για τα γενετικά μεταλλαγμένα συστατικά.

Συνεχίζεται η μόλυνση από το Τσερνόμπιλ
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι 14 χρόνια μετά από το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, η μόλυνση από ραδιενέργεια εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλες αλλοιώσεις στα φυτά της περιοχής. Η περιοχή αυτή δεν καλλιεργείται, όμως επιστήμονες από πολλές χώρες καλλιέργησαν πειραματικά σιτάρι και διεπίστωσαν ότι οι συνέπειες της μόλυνσης με ραδιενέργεια δεν είναι ακόμα γνωστές πλήρως και ότι αλλοιωμένα γονίδια των φυτών που είχαν καλλιεργήσει είναι δυνατό να περάσουν στις επόμενες γενιές φυτών.

Τρεις νεκροί στην Κένυα από εξαγριωμένο πλήθος
Στην Κένυα 3 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το εξαγριωμένο πλήθος που διαμαρτύρεται για τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα 3 μικρών κοριτσιών που είχαν πέσει θύματα απαγωγής. Ενας από αυτούς που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου είναι ένας άνδρας που κρατούσε στα χέρια του ένα κοριτσάκι 4 χρονών που έκλαιγε. Η αστυνομία αργότερα έκανε γνωστό ότι ο άνδρας αυτός ήταν ο παππούς της.

Ενας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα του Λονδίνου
Ημέρα μνήμης η σημερινή στη Βρετανία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα - πέρσι τέτοια μέρα - στο Δυτικό Λονδίνο όταν 2 τρένα συγκρούστηκαν την ώρα αιχμής - δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα 31 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και και πάνω από 250 να τραυματιστούν.

Κυκλοφορεί η επίσημη αυτοβιογραφία των Μπιτλς
Η επίσημη αυτοβιογραφία του πιο επιτυχημένου μουσικού συγκροτήματος στον κόσμο, των Μπιτλς, κυκλοφορεί σήμερα. Η αυτοβιογραφία, που έχει γραφτεί από τα τρία μέλη του συγκροτήματος που ζουν σήμερα, φέρει τον τίτλο "H ανθολογία των Μπιτλς". Μέχρι στιγμής οι παραγγελίες για το βιβλίο, που μεταφράζεται σε 8 γλώσσες, έχουν ξεπεράσει το ενάμιση εκατομμύριο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.