Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το ζεύγος Μιλόσεβιτς στις κάλπες
Το ζεύγος Μιλόσεβιτς στις κάλπες

(24/09/2000, 20.30 GMT)

Φόβοι για ταραχές μετά τις εκλογές στη Γιουγκοσλαβία
Εκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στη Γιουγκοσλαβία. Ομως, εντείνοναι οι φόβοι για ταραχές καθώς τόσο οι οπαδοί της αντιπολίτευσης όσο και οι οπαδοί του Σέρβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο κέντρο του Βελιγραδίου και σε άλλες σερβικές πόλεις. Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι καταγγελίες για παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας. Ενας μη-κυβερνητικός οργανισμός που παρακολούθησε την εκλογική διαδικασία, το Κέντρο για τις Ελεύθερες Εκλογές και τη Δημοκρατία, κατήγγειλε ότι δεν επετράπη σε πολλούς εκλογικούς αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα.

Χωρίς επεισόδια οι δημοτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ
Χωρίς σοβαρά επεισόδια διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο των εκλογών. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη είχε πεί ότι ο πρώτος γύρος δεν διεξήχθη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και ότι σε πολλές αλβανόφωνες περιοχές της χώρας υπήρξαν κρούσματα βίας και νοθείας. Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε απο συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου.

Οι Ελβετοί απορρίπτουν σχέδιο για περιορισμό των ξένων
Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα στην Ελβετία οι ψηφοφόροι απέρριψαν την πρόταση των δεξιών κομμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των ξένων που ζούν στη χώρα. Τα δεξιά κόμματα πρότειναν τον περιορισμό των ξένων στα επίπεδα του 18% του συνολικού πληθυσμού. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι τυχόν περιορισμοί θα αποδειχθούν καταστροφικοί για την οικονομία καθώς υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού σε σημαντικούς της τομείς. Αυτή είναι η έκτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια που οι Ελβετοί απορρίπτουν παρόμοιες προτάσεις.

Μείωση της προεδρικής θητείας στη Γαλλία
Απο τα 7 στα 5 χρόνια μειώνεται η προεδρική θητεία μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Ομως υπήρξε μεγάλη αποχή που έφτασε το 70%. Τα τρία τέταρτα αυτών που ψήφισαν υποστήριξαν τη μείωση της θητείας του προέδρου. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC η αυτή η αλλαγή αποτελεί την σημαντικότερη μεταρρύθμιση του Γαλλικού συντάγματος τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Τα αρχεία θα αποδείξουν την αλήθεια για τους Αρμένιους λέει Τούρκος υπουργός
Ο υπουργός δικαιοσύνης της Τουρκίας, Χικμέτ Σαμί Τούρκ, δήλωσε ότι η χώρα του θα πρέπει να ανοίξει τα αρχεία που αναφέρονται στους διωγμούς των Αρμενίων απο τους Οθωμανούς το 1915. Ο κύριος Τούρκ είπε ότι αυτοί που πιστεύουν ότι υπήρξε γενοκτονία κατά των Αρμενίων δεν γνωρίζουν ιστορία - τα αρχεία θα αποκαλύψουν την αλήθεια είπε ο τούρκος υπουργός. Αυτά καθώς μία επιτροπή του αμερικανικού κονγκρέσσου την περασμένη εβδομάδα υπερψήφισε σχέδιο νόμου το οποίο αναγνωρίζει ότι υπήρξε γενοκτονία του αρμενικού λαού.

Τουλάχιστον 250 νεκροί απο τις πλημμύρες στην Ινδία
Οι αρχές της Δυτικής Βεγγάζης στην Ινδία ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 250 άτομα έχασαν τη ζωή τους απο τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή για πέμπτη συνεχή ημέρα. Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν απο την υπερχύλιση του ποταμού Γάγγη.

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στο Περού
Οι αρχές του Παναμά δήλωσαν ότι ο  Βλαντιμίρο Μοντεσίνος πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Περού, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία βουλευτή, κατέφυγε στη χώρα και ζητά πολιτικό άσυλο. Ο Μοντεσίνος θεωρείται ενας απο τους ισχυρότερους ανδρες της χώρας με τεράστια επηρροή στις ένοπλες δυνάμεις. Η υπόθεση δωροδοκίας στην οποία φέρεται να είναι αναμεμιγμένος ήταν αιτία για την απόφαση του προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις οποίες δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμμετάσχει ο ίδιος.

Ο Σουμάχερ νικητής στην Ινδιανάπολη
Ο Μάικλ Σουμάχερ με Φεράρι είναι ο θριαμβευτής του γκράν-πρί της Ινδιανάπολης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με αυτή τη νίκη ο Σουμάχερ ανεβαίνει στην πρώτη θέση στον πίνακα των οδηγών της φόρμουλα 1, πάνω απο τον φινλανδό Μίκα Χάκινεν ο οποίος εγκατέλειψε λόγω μηχανικών προβλημάτων.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.