Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το κτίριο των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας όπου εκτοξεύθηκε ρουκέτα
Το κτίριο των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας όπου εκτοξεύθηκε ρουκέτα

(21/09/2000, 14:00 GMT)

Ρουκέτα κατά των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας
Η αστυνομία της Βρετανίας συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις έρευνες για να διαπιστώσει ποιός ευθύνεται για τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε χθες τη νύχτα κατά των κεντρικών γραφείων των μυστικών υπηρεσιών, δηλαδή της MI6, στην καρδιά του Λονδίνου. Οπως δήλωσαν οι αρχές, μία μικρή ρουκέτα έπληξε τον όγδοο όροφο του κτιρίου προκαλώντας μόνο μικρές ζημιές. Οι αρχές δεν είναι ακόμα βέβαιες για την ταυτότητα των δραστών, αλλά ακούγονται ήδη διάφορες εικασίες.

Εφτά όμηροι από αγνώστους στη Ρωσία
Στην Ρωσία άγνωστη, ως αυτή την στιγμή, οργάνωση απήγαγε 7 ανθρώπους που κρατούνται τώρα όμηροι σε ημιτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται σε παραθεριστικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας. Οι απαγωγείς ζητούν την απελευθέρωση όλων των Τσετσένων που κρατούνται σε φυλακές της Ρωσίας, καθώς και 30 εκατομμύρια δολλάρια ως λύτρα.

Διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο Βελιγράδι
Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο του Βελιγραδίου για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον αντίπαλο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στις εκλογές της Κυριακής, τον Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Κοστούνιτσα εξακολουθεί να προηγείται του κ. Μιλόσεβιτς. Ομως, πολλές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, όπως και διπλωμάτες της Δύσης, εκφράζουν τον φόβο ότι ο κ. Μιλόσεβιτς θα επιμείνει ότι κέρδισε ακόμα και αν ηττηθεί την Κυριακή.

Δοκιμασία στις σχέσεις Κύπρου και Βρετανία για δύο ραντάρ
Η ύπαρξη δύο ραντάρ στην ίδια περιοχή της Κύπρου, ενός Βρετανικού κι ενός της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, θέτει σε δοκιμασία τις σχέσεις της Κύπρου και της Βρετανίας. Η Βρετανία ζητάει τη μετακίνηση του ραντάρ της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Κύπρου, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του δικού της ραντάρ.

Δολοφονία πολιτικού στην Ισπανία
Ενας πολιτικός που ανήκει στο κυβερνών κόμμα της Ισπανίας δολοφονήθηκε κοντά στην Βαρκελώνη. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Χοσέ Λουίς Ρουίζ Καζάντο, που ήταν 42 ετών, πυροβολήθηκε δύο φορές από κοντά την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν 3 και ότι ανήκουν στην αυτονομιστική ομάδα των Βάσκων ETA, που τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει αρκετές ανάλογες ενέργειες.

Απορρίφθηκε η Γαλλική έκκληση για συντονισμό στη φορολογία των καυσίμων
Η έκκληση της Γαλλίας για συντονισμό της πολιτικής των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα των φόρων για τα καύσιμα απορρίφθηκε στην συνάντηση που είχαν χθες οι 15 υπουργοί Μεταφορών στο Λουξεμβούργο. Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον των υψηλών τιμών των καυσίμων μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη μάχη που δίνεται για καθαρή ατμόσφαιρα.

Σε νοσοκομείο 8 Κουβανοί που επέζησαν από το αεροπορικό δυστύχημα
Οκτώ Κουβανοί που επέζησαν από την πτώση μικρού αεροσκάφους την Τρίτη μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Εξόριστες ομάδες Κουβανών στο Μαϊάμι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας να μείνουν στην Αμερική οι 8 Κουβανοί επιζήσαντες από την πτώση, όμως - όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές από την περιοχή - οι Αμερικανικές αρχές δεν επιθυμούν, σε καμιά περίπτωση, να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο ανάλογο με αυτό του εξάχρονου Κουβανού Ελιάν Γκονζάλεθ πριν από 3 μήνες περίπου.

Προειδοποίηση ότι η Βόρεια Κορέα "συνεχίζει να αποτελεί στρατιωτική απειλή"
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Νότια Κορέα απηύθυναν προειδοποίηση ότι η Βόρεια Κορέα, παρά την ιστορική συνάντηση μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, συνεχίζει να αποτελεί στρατιωτική απειλή.

Εξι ύποπτοι για την δολοφονία των 3 μελών του Ο.Η.Ε.
Στην Ινδονησία οι αρχές της χώρας έκαναν γνωστό ότι κρατούν 6 υπόπτους σχετικά με την δολοφονία 3 μελών της ανθρωπιστικής αποστολής του Οργανισμού Ηνωμένεν Εθνών στο Δυτικό Τιμόρ.

Εκδηλώσεις κατά των επιθέσεων που δέχονται τα μέλη του Ο.Η.Ε.
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα σε όλο τον κόσμο μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων για τις επιθέσεις που δέχονται. Οι εκδηλώσεις αυτές, που οργανώνονται από την Υπάτη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, επικεντρώνονται στις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις στη Γουινέα και στο Δυτικό Τιμόρ.

Μήνημα Αμερικανού ομήρου από τις Φιλιππίνες
Ενας Αμερικανός που κρατείται όμηρος από Μουσουλμάνους αντάρτες σε νησί στις Φιλιππίνες, σε μήνυμα που απήυθυνε μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ζήτησε η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών να σταματήσει και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Ενας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό της Ταϊβάν
Ενας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Ταϊβάν - σεισμός από τον οποίο περίπου, 2.500 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Σε όλη την χώρα, πολύς κόσμος άναψε κεριά στη μνήμη των θυμάτων και κράτησε 7 λεπτών σιγή, ακριβώς την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος την Ταϊβάν πριν από ένα χρόνο.

Τα ηλεκτροφόρα καλώδια προκαλούν καρκίνο, λένε Βρετανοί επιστήμονες
Επιστήμονες από την Βρετανία έδωσαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τη σύνδεση των ηλεκτροφόρων καλωδίων με τον καρκίνο. Οι άνθρωποι που ζουν πολύ κοντά σε πυλώνες ηλεκτρισμού έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πληγούν από καρκίνο, αναφέρουν οι επιστήμονες. Ο επικεφαλής της έρευνας πιστεύει ότι θα πρέπει δια νόμου να απαγορευτεί η ανέγερση νέων κατοικιών κοντά σε ηλεκτροφόρους πυλώνες.

Αυξήθηκαν οι συνταξιούχοι που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στην Βρετανία
Στην Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αριθμός των συνταξιούχων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε κατά 100.000 μεταξύ του 1998 και του 1999.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.