Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το χάος που προκλήθηκε από τις κινητοποιήσεις στο πετρέλαιο συζητά η Ευρωπαϊκή Ενωση
Το χάος που προκλήθηκε από τις κινητοποιήσεις στο πετρέλαιο συζητά η Ευρωπαϊκή Ενωση

(20/09/2000, 17:00 GMT)

Την κρίση με το πετρέλαιο συζητά η Ευρωπαϊκή Ενωση
Το κύμα των κινητοποιήσεων κατά της υψηλής τιμής των καυσίμων στην Ευρώπη συζητούν σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ομως, όπως επισημαίνουν πολλοί ανταποκριτές, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των χωρών-μελών ως προς την στάση που θα πρέπει να τηρηθεί στην πρωτοφανή αυτή κρίση.

Ασχημη περίοδος για την κυβέρνηση των Εργατικών στην Βρετανία
Στην Βρετανία το κόμμα των Συντηρητικών, που προηγείται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις της κυβέρνησης των Εργατικών, όχι μόνον υπόσχεται ότι αν έρθει στην κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους στα καύσιμα, αλλά κατηγορεί ταυτόχρονα την κυβέρνηση για ανάμιξη σε σκάνδαλα. Πιο συγκεκριμένα, για μια δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου λιρών που είχε κάνει στο Εργατικό Κόμμα ο πρόεδρος των αγώνων αυτοκινήτου Φόρμουλα-1 Μπένι Εκλεστον χωρίς ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας της χώρας να πει την αλήθεια δημόσια.

Προεκλογική ομιλία του Μιλόσεβιτς στο Μαυροβούνιο
Το Bόρειο Μαυροβούνιο επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος σε λόγο που εκφώνησε στην πόλη Μπεράνε παρουσία περίπου 15.000 οπαδών του τόνισε ότι από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου θα κριθεί η τύχη του Μαυροβουνίου, αν θα παραμείνει, δηλαδή, μέλος της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας ή αν θα αποσχισθεί.

Την "εισβολή" των Αγγλικών στην Ιταλική γλώσσα συζητούν στην Ιταλία
Περίπου 4.000 ξένες - κυρίως αγγλικές - λέξεις και φράσεις έχουν εισβάλει στην Ιταλική γλώσσα. Το φαινόμενο προβληματίζει τους Ιταλούς και μία ομάδα, που αποτελείται από υπουργούς, πανεπιστημιακούς και άλλες προσωπικότητες της χώρας, συνέρχεται σήμερα στη Ρώμη για να συζητήσει με ποιό τρόπο θα αντιμετωπισθεί η έξωθεν αυτή εισβολή και γιατί δεν έχουν βρεθεί οι ανάλογες Ιταλικές λέξεις ή φράσεις.

Ενώπιον της δικαιοσύνης άνδρας κατηγορούμενος ότι ήταν αρχηγός της ΕΤΑ
Στην Ισπανία ένας άνδρας, που υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο πρώην αρχηγός της αυτονομιστικής ομάδας των Βάσκων ETA, βρίσκεται σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης αντιμετωπίζοντας κατηγορίες ότι έχει σχέσεις με βομβιστικές επιθέσεις.

Πληροφοριοδότης της Αμερικής πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Χιλής
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Χιλής, όταν στην εξουσία της χώρας ήταν ο Αουγκούστο Πινοσέτ, ήταν έμμισθος πληροφοριοδότης των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, της CIA δηλαδή. Ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον μεταδίδει ότι η αποκάκυψη αυτή ενισχύει τις απόψεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκαναν τα "στραβά μάτια" στην πολιτική καταπίεση που επικρατούσε στην Χιλή κατά την περίοδο που στην εξουσία ήταν ο Αουγκούστο Πινοσέτ.

Διαβεβαιώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για παραγραφή χρέους φτωχών χωρών
Στη Πράγα, όπου σε δύο ημέρες ξεκινά η σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Χορστ Κέλερ ανακοίνωσε ότι, κατόπιν συμφωνίας με τον προεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζέιμς Γούλφερσον, οι δύο διεθνείς οργανισμοί θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν και όσο πιο σύντομα γίνεται για να παραγραφεί το εξωτερικό χρέος 20 φτωχών χωρών επιπλέον από αυτές που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Πώς έγινε η απόδραση των 2 Γάλλων δημοσιογράφων στις Φιλιππίνες
Δύο Γάλλοι άνδρες που απέδρασαν από τους Μουσουλμάνους αντάρτες που τους κρατούσαν ως ομήρους σε νησί στις Φιλιππίνες έδωσαν λεπτομέρειες για το πώς απέδρασαν. Και οι δύο που απέδρασαν είναι δημοσιογράφοι και κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στο σκοτάδι την ώρα που ο στρατός επιχειρούσε επίθεση εναντίον των ανταρτών για να επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων. Τη νύχτα τους την πέρασαν μέσα στην ζούγκλα όπου ο θόρυβος από την βροχή που έπεφτε τους επέτρεπε να κινούνται χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Αλλοι 17 άνθρωποι παραμένουν ακόμα στα χέρια των ανταρτών.

Ανακρίσεις για τις συνθήκες της πτώσης αεροσκάφους κοντά στη Φλόριντα
Η Αμερικανική ακτοφυλακή ανακρίνει επιζώντες από την χθεσινή πτώση ενός μικρού αεροσκάφους για να διαπιστώσουν αν είχαν πραγματοποιήσει αεροπειρατία στο αεροσκάφος. Από την πτώση στην θάλασσα, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από την ακτή της Φλόριντα, 9 άνθρωποι διεσώθησαν, όμως οι άλλοι 8 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος αγνοούνται. Οι αρχές της Κούβας λένε ότι στο αεροπλάνο είχε εκδηλωθεί αεροπειρατία, όμως μια γυναίκα στο Μαϊάμι είπε στο BBC ότι τα δύο της ανήψια που βρίσκονταν στο αεροπλάνο προσπαθούσαν να πετάξουν προς την ελευθερία.

Στο δικαστήριο πρώην υπουργός του Σουχάρτο στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, ένας υπουργός της κυβέρνησης του πρώην προέδρου της χώρας, τού κ. Σουχάρτο, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενος για διαφθορά. Ο ανταποκριτής του BBC στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, μεταδίδει ότι είναι η πρώτη φορά που ένας σημαντικός υπουργός της κυβέρνησης Σουχάρτο αναγκάζεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Παραιτήθηκε ο υπουργός που οργάνωσε την συμφιλίωση Βόρειας-Νότιας Κορέας
Στη Νότια Κορέα ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας Παρκ Ζι-Βον, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της ιστορικής συνάντησης φέτος ανάμεσα στη Βόρεια και στη Νότια Κορέα, παραιτήθηκε μετά από τις κατηγορίες ότι μεσολάβησε για να δωθούν δάνεια σε συνεργάτες του.

Η Κίνα καλωσορίζει την προοπτική ομαλοποίησης των Αμερικανοκινεζικών εμπορικών σχέσεων
Μετά τον Αμερικανό πρόδρο Μπιλ Κλίντον, η Κίνα καλωσόρισε την έγκριση από το Αμερικανικό Κογκρέσο νομοσχεδίου που ομαλοποιεί τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Υπερασπίζεται ο πρόεδρος του Περού τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών
Ο πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι υπερασπίσθηκε τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του που έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς. Ο κ. Φουτζιμόρι είπε, ακόμα, ότι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Ιούλιο του 2001, όμως δεν είπε πότε θα γίνουν οι εκλογές τις οποίες ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.