Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Κινητοποιήσεις για το πετρέλαιο
Κινητοποιήσεις για το πετρέλαιο

(20/09/2000, 04:30 GMT)

Συνάντηση υπουργών για τις κινητοποιήσεις για πετρέλαιο
Ο υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαικής Ενωσης συναντώνται σήμερα στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν το κύμα κινητοποιήσεων σχετικά με την υψηλή τιμή των καυσίμων, που συγκλονίζει πολλές ευρωπαικές χώρες. Η συνάντηση επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, αλλά μεταφέρθηκε στο Λουξεμβούργο προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξακολουθούν να μην έχουν διαμορφώσει κοινή στάση για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Πάντως ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιας για θέματα ενέργειας παρότρυνε τις κυβερνήσεις να μην δεχθούν να μειώσουν τους φόρους στα καύσιμα.

Ματαιώθηκε Γιουγκοσλαβικό σχέδιο για αποσταθεροποίηση του Κοσσυφοπεδίου, λέει η ΚΦΟΡ
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, η ΚΦΟΡ, λέει ότι απεκάλυψε προσπάθεια γιουγκοσλάβων πρακτόρων που σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες στην επαρχία. Εκπρόσωπος της ΚΦΟΡ, είπε ότι 300 βρετανοί και σουηδοί στρατιώτες εντόπισαν και κατέσχεσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και όπλα κρυμμένα στον σερβικό θύλακα της Γκρατσανίτσα. Τρία άτομα συνελήφθησαν. Ο πολιτικός διοικητής του Κοσσυφοπεδίου Μπερνάρ Κουσνέρ είπε ότι πρόκειται προφανώς για σχέδιο αποσταθεροποίησης της επαρχίας εν όψει των γιουγκοσλαβικών εκλογών την Κυριακή.

Ο Μιλόσεβιτς στο Μαυροβούνιο
Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αναμένεται να μιλήσει σήμερα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μαυροβούνιο, στην πρώτη του εξοδο από την Σερβία από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο. Ομως, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου -εταίρου της Σερβίας στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία- δεν έχει  εγκρίνει την επίσκεψη Μιλόσεβιτς και δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές, επειδή, όπως λέει, αυτές δεν θα είναι δίκαιες.

Την απομάκρυνση του υπουργού οικονομικών ζητά η βρετανική αντιπολίτευση
Το βρετανικό Συντηρητικό κόμμα ζητά την παραίτηση του υπουργού οικονομίας Γκόρντον Μπράουν, μετά από καταγγελίες ότι αυτός και ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είπαν ψέμματα σχετικά με μια δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου λιρών του προέδρου της Φόρμουλα-1, Μπένυ Εκλεστον προς το κυβερνόν Εργατικό Κόμμα. Οι καταγγελίες αναφέρονται σε ένα νέο βιβλίο του πολιτικού συντάκτη της εφημερίδας Ομπσέρβερ, Αντριου Ρόνσλυ, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ.

Ομαλοποιούνται οι Αμερικανοκινεζικές σχέσεις
Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο ομαλοποιεί τις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την Κίνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον καλωσόρισε την απόφαση αυτή και τώρα αναμένεται να προχωρήσει στην υπογραφή του σχετικού νόμου.

Ελεύθεροι αφέθησαν 2 Γάλλοι όμηροι στις Φιλιππίνες
Ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ ευχαρίστησε τον ομόλογο του των Φιλιππινών για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο στρατός της χώρας για την απελευθέρωση δύο Γάλλων που κρατούντο όμηροι. Οι δύο - οι οποίοι κρατούντο απο Μουσουλμάνους αντάρτες στο νησί Τζόλο στα νότια της χώρας απο τον Ιούλιο - βρέθηκαν απο περίπολο του στρατού των Φιλιππινών και όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC φαίνετιαι ότι εγκαταλείφθησαν απο τους αντάρτες.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ισραηλινών - Παλαιστινίων
Εκπρόσωποι των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων επαναλαμβάνουν τις συνομιλίες τους παρά την δήλωση, νωρίτερα, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ ότι έδωσε εντολή να σταματήσουν προσωρινά οι διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους για την σύναψη της οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας. Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μπάρακ κατηγορούσε τους Παλαιστινίους ότι δεν επιθυμούν την επίτευξη προόδου.

Θα ανασυρθούν από το Κούρσκ οι σοροί του πληρώματος
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή να πργαματοποιηθεί η επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών του πληρώματος του πυρηνικού υποβρυχίου Κουρσκ που βυθίστηκε τον περασμένο μήνα στη θάλασσα του Μπάρεντς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ιλία Κλεμπάνωφ, είπε ότι η επιχείρηση μπορεί να αρχίσει εντός δύο μηνών και σε αυτή θα συμβάλλουν δύτες από τη Νορβηγία.

Οι κίνδυνοι από την έλλειψη ύπνου
Σύμφωνα με νέα μελέτη, η έλλειψη ύπνου σε όσους δουλεύουν νυχτερινές βάρδιες έχει παρόμοιες συνέπειες με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Επιστήμονες στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία παρακολούθησαν την σωματική και πνευματική κατάσταση εργαζόμενων και διαπίστωσαν ότι όταν δεν είχαν κοιμηθεί πάνω από 17 ώρες οι αντιδράσεις τους ήταν κατά 50% πιό αργές. Με παρόμοιο ρυθμό έπεφτε και η ικανότητα τους να δουλεύουν με ακρίβεια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.