Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


H Κάθι Φρίμαν ανάβει την φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ
H Κάθι Φρίμαν ανάβει την φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ

(15/09/2000, 14:30 GMT)

Ανοιξε η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ
Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης άνοιξε η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ. Αθλητές από τις περίπου 200 χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρέλασαν μπροστά στους χιλιάδες θεατές που είχαν κατακλύσει το Στάδιο του Σίδνεϋ. Οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν οι αντιπροσωπείες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας - που, μέχρι πρόσφατα, ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση - παρέλασαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια σημαία πιασμένοι χέρι-χέρι. Η θέση που κατέχουν οι αυτόχθονες Αυστραλοί στην ιστορία της χώρας είχε εξέχουσα παρουσία σε όλη την τελετή. Μάλιστα, η δρομέας στίβου Κάθι Φρίμαν, που είναι μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Αυστραλίας για χρυσό μετάλλιο σε αυτούς τους Αγώνες και κατάγεται από τους αυτόχθονες, επελέγει για να ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα μέσα στο Στάδιο.

Επανέρχεται η ομαλότητα με τα καύσιμα σε Βρετανία - Βέλγιο
Οι δύο χώρες που, μετά τη Γαλλία, επλήγησαν περισσότερο από τις διαμαρτυρίες για την υψηλή τιμή των καυσίμων - δηλαδή η Βρετανία και το Βέλγιο - επιστρέφουν σιγά-σιγά στην ομαλότητα, καθώς οι διαδηλωτές διέκοψαν τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων. Ωστόσο, οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην Ισπανία, οι οδηγοί φορτηγών και ταξί και οι αγρότες πραγματοποιούν μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη. Πάντως, η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει μετά από ενδείξεις ότι νέα ένταση παρατηρείται στη Μέση Ανατολή.

Μάλλον επιστρέφει ο Γλαύκος Κληρίδης στις συνομιλίες για το Κυπριακό
Μετά από δύο ημέρες αποχής ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης πιθανότατα θα επιστρέψει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην έδρα τουν Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.  Η απόφαση του κ. Κληρίδη να μποϋκοτάρει την διαδικασία προκλήθηκε από την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν, η οποία ερμηνεύεται από την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι εξισώνει, εμμέσως πλην σαφώς, το πολιτικό στάτους των δύο κοινοτήτων και θεωρείται, σύμφωνα με την Ελληνοκυπριακή πλευρά, ως αναβάθμιση του καθεστώτος Ντενκτάς.

Συνεχίζεται η εμπλοκή με τα αποτελέσματα των εκλογών στα Σκόπια
Στην πρώην Γιουσκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εμπλοκή εξακολουθεί να υπάρχει με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, που 5 ημέρες μετά από τις εκλογες δεν ανακοινώνει ακόμα τα τελικά αποτελεσματα κατά παράβαση της νομοθεσίας, δέχθηκε οξύτατη κριτική από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ρωσία: Δεν έγιναν λάθη στην επιχείρηση διάσωσης για το "Κουρσκ"
O επικεφαλής της επιτροπής που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση της Ρωσίας για να διερευνήσει τα αίτια του ναυαγίου του πυρηνικού υποβρυχίου "Κουρσκ", που στοίχησε την ζωή και των 118 μελών του πληρώματος, δήλωσε ότι στην διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης δεν έγιναν λάθη.

Και η Ρωσία προειδοποιεί την Γιουγκοσλαβία για τις εκλογές
Εκτός από τις χώρες της Δύσης, και η Ρωσία απηύθυνε προειδοποίηση στην Γιουγκοσλαβία να πραγματοποιήσει τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου με βάση τις αρχές της δημοκρατίας.

Κατηγορούμενος για βόμβα στο Ινδονησιακό Χρηματιστήριο ο γιος του Σουχάρτο
Στην Ινδονησία αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ι ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουραχμάν Γουαχίντ διέταξε την σύλληψη του Τόμι Σουχάρτο, του νεότερου γιου του πρώην προέδρου της Ινδονησίας Σουχάρτο δηλαδή, με την κατηγορία ότι είναι εμπλεκόμενος στην βομβιστική επίθεση που έγινε στο Χρηματιστήριο της πρωτεύουσας της χώρας Τζακάρτα την Τετάρτη. Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η βόμβα, η οποία ήταν μεγάλης ισχύος και είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο σε υπόγειο πάρκινγκ του Χρηματιστηρίου, εξερράγη.

Επίθεση αυτοκτονία με τουλάχιστον 5 νεκρούς στη Σρι Λάνκα
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας ενός Τίγρη Ταμίλ στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Κολόμπο. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ασθενείς που πήγαιναν στο νοσοκομείο, όμως η αστυνομία είπε ότι ο δράστης, ενδεχομένως, να είχε ως στόχο τον υπουργό Υγείας της χώρας του οποίου το γραφείο είναι κοντά στον τόπο της επίθεσης.

Προειδοποιήσεις στους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Ιταλία
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες στην Ιταλία ότι μετά από την εκτέλεση ενός Ιταλοαμερικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία της 17χρονης φίλης του, μπορεί να υπάρξουν πράξεις αντεκδίκησης εναντίον τους.

Το Βιετνάμ θα επισκεφθεί ο Μπιλ Κλίντον
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο πρόεδρος της χώρας Μπιλ Κλίντον έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί το Βιετνάμ το Νοέμβριο. Η βελτίωση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είχε επιβεβαιωθεί από την πρόσφατη άρση των τελευταίων κυρώσεων εναντίον του Βιετνάμ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.