Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Φορτηγά απέκλεισαν την κύρια οδική πρόσβαση μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας
Φορτηγά απέκλεισαν την κύρια οδική πρόσβαση μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας

(13/09/2000, 1300 GMT)

Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα προσλαμβάνουν οι κινητοποιήσεις για τα καύσιμα
Σε όλη την Ευρώπη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την υψηλή τιμή των καυσίμων. Στο Βέλγιο οι οδηγοί των φορτηγών συνεχίζουν τον αποκλεισμό οδικών αρτηριών, γεγονός που έχει παραλύσει τις συνοριακές διαβάσεις. Στη Γερμανία οι οδηγοί των φορτηγών απειλούν να κατέβουν και αυτοί στους δρόμους. Στη Βρετανία χωρίς προμήθειες είναι τα περισσότερα πρατήρια βενζίνης, αν και από χθες το βράδυ ορισμένα βυτιοφόρα άρχισαν να φεύγουν -με ατυνομική συνοδεία- από τα διυλιστήρια, ώστε να αποκατασταθεί το σύστημα διανομής καυσίμων.  Πάντως τα τρία τέταρτα των δεκατριών χιλιάδων βρετανικών πρατηρίων βενζίνης έχουν μείνει δίχως καύσιμα, και πολλές περιοχές θα μείνουν χωρίς βενζίνη για αρκετές ημέρες, καθώς σε πρώτη φάση τα βυτιοφόρα θα μεταφέρουν προμήθειες για τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Δηλώσεις Κόφι Ανάν περί ισότιμου στάτους Κληρίδη - Ντενκτάς
Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, συμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο κ. Ντενκτάς θα πρέπει να έχουν ισότιμο στάτους στις διακοινοτικές διαπραγματεύσεις. Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο κ. Ανάν μετά τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με τους κ. κ. Κληρίδη και Ντενκτάς.

Ισπανία: Την εξάρθρωση της ΕΤΑ λέει ότι πέτυχε η αστυνομία
Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 18 άτομα, στα πλαίσια επιχείρησης κατά της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι συλλήψεις ουσιαστικά συμβάλλουν  στη διάλυση της πολιτικής ηγεσίας της ΕΤΑ.  Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη περιοχή των Βάσκων, στη Ναβάρα και στη Μαδρίτη, μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο -γνωστός από την υπόθεση έκδοσης του Αουγκούστο Πινοσέτ- εισαγγελέας Μπαλτάθαρ Γαρθόν, ο οποίος προσωπικά συντόνισε την επιδρομή της αστυνομίας στο αρχηγείο της πολιτικής πτέρυγας της ΕΤΑ, στο Μπιλμπάο.

Εκδίκαση της μεγαλύτερης υπόθεσης διαφθοράς στην Κίνα
Στην Κίνα άρχισε σήμερα σε τέσσερεις πόλεις, η παράλληλη ποινική εκδίκαση της μεγαλύτερης υπόθεσης διαφθοράς τα τελευταία πενήντα χρόνια. Περίπου διακόσιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούνται εμπλεγμένοι σε σκάνδαλα λαθρεμπορίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο λιμάνι Ζιαμέν, απέναντι από την Ταϊβάν. Οι αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από  ισχυρά κυκλώματα λαθρεμπόρων για να αφήσουν ανεμπόδιστη την παράνομη διακίνηση αυτοκινήτων, τσιγάρων, πετρελαίου και πολλών άλλων προϊόντων. Οι κινεζικές εφημερίδες αναφέρουν ότι περίπου δέκα αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν την ποινή  του θανάτου.

Ενταλμα για την σύλληψη Ερμπακάν εξέδωσε τουρκικό δικαστήριο
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν, επειδή αυτός δεν παρουσιάστηκε για να αρχίσει την έκτιση της ποινής φυλάκισης που τού έχει επιβληθεί για υποδαύλιση φυλετικών και θρησκευτικών παθών. Τον περασμένο Ιούλιο τουρκικό εφετείο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης ενός χρόνου εναντίον του κ. Ερμπακάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για φιλο-Ισλαμικές και φιλο-Κουρδικές δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το 1994.

Συλλήψεις 15 ατόμων στην Κροατία για εγκλήματα πολέμου
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία λέει ότι οι 2 στρατηγοί που συνελήφθησαν στην Κροατία δεν αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, αλλά κρατούνται στα πλαίσια προανακριτικής εξέτασης τους. Χθές οι Κροατικές αρχές συνέλαβαν -μετά από ένταλμα του διεθνούς δικαστηρίου, τουλάχιστον 15 Κροάτες,  εναντίον των οποίων υπάρχουν υποψίες για διάπραξη εγκλημάτων κατά την διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.

Αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ στα σύνορα Αιθιοπίας - 'Ερυθραίας
Ομάδα παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών φτάνει σήμερα στη διαφιλονικούμενη ζώνη, στα σύνορα μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας. Οι 46 παρατηρητές αποτελούν την εμπροσθοφυλακή δύναμης 4 χιλιάδων κυανόκρανων που θα αναπτυχθεί στην περιοχή για να επιβλέψει την τήρηση της εκεχειρίας, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες των δύο εμπολέμων χωρών.

Ινδονησία: Εκρηξη συγκλόνισε το Χρηματιστήριο της Τζακάρτα
Στην Ινδονησία έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της πρωτεύουσας Τζακάρτα, με αποτέλεσμα το τον τραυματισμό περισσοτέρων από 10 ανθρώπων. Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη έγινε με την πυροδότηση βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτιρίου. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη νεκρών από την έκρηξη, αλλά είπε ότι τρία άτομα έχουν τραυματισθεί σοβαρά και ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο.

Δύο αποβολές αθλητών από τους Ολυμπιακούς λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών
Ενας αθλητής της άρσης βαρών από την Ταϊβάν, ο Τσεν Πο Που, και μία κολυμβήτρια από το Καζακστάν, η Εβγκενία Γερμακόβα, αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ, καθώς βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η Ταϊβανέζικη Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο Τσέν βρέθηκε να έχει κάνει χρήση -προ μηνός- αναβολικής ουσίας. Ενώ η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Γερμακόβα, μετά από θετικό της δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε κατά την διάρκεια κολυμβητικού τουρνουά στο Μονακό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.