Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Φορτηγά μεταφέρουν καύσιμα για επείγουσες ανάγκες στη Βρετανία
Φορτηγά μεταφέρουν καύσιμα για επείγουσες ανάγκες στη Βρετανία

(13/09/2000, 0900 GMT)

Χωρίς προμήθειες τα περισσότερα πρατήρια βενζίνης στη Βρετανία
Στη Βρετανία, τα βυτιοφόρα πετρελαίου βρίσκονται και πάλι στους δρόμους, σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσουν το σύστημα διανομής καυσίμων, έπειτα από πολλές ημέρες αποκλεισμού των διυλιστηρίων από τις ομάδες εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές καυσίμων. Τα βυτιοφόρα πάντως ξεκίνησαν από ένα διυλιστήριο στη βορειοδυτική Αγγλία, υπό την προστασία της αστυνομίας, για πρώτη φορά από τη στιγμή που άρχισαν οι κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, πολλά μέρη της Βρετανίας αναμένεται να μείνουν χωρίς προμήθειες καυσίμων για αρκετές ημέρες, καθώς τα βυτιοφόρα θα μεταφέρουν προμήθειες για τις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών.

Σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα
Στην Κίνα, ξεκινά σήμερα η εκδίκαση της μεγαλύτερης υπόθεσης διαφθοράς τα τελευταία πενήντα χρόνια στη χώρα. Περίπου διακόσιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούνται εμπλεγμένοι σε σκάνδαλα λαθρεμπορίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πόλη Ζιαμέν της επαρχίας Φουτζιάν. Οι αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τα ισχυρά κυκλώματα λαθρεμπορίου για να αφήσουν ανεμπόδιστη την παράνομη διακίνηση αυτοκινήτων, τσιγάρων, πετρελαίου και πολλών άλλων προϊόντων. Οι κινεζικές εφημερίδες αναφέρουν ότι περίπου δέκα αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν την ποινή  του θανάτου.

Κυπριακό και εκλογές στη Γιουγκοσλαβία συζήτησαν Παπανδρέου-Ολμπράιτ
Το Kυπριακό ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Γιώργου Παπανδρέου με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία παροτρύνει τόσο την Ελλάδα, όσο και την Τουρκία να συνεργασθούν προκειμένου να κριθεί επιτυχής ο τέταρτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών γιά το Κυπριακό. Στην ημίωρη συνάντησή τους, η Μαντλίν Ολμπράιτ και ο Γιώργος Παπανδρέου συζήτησαν και τις εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου.

Συλλήψεις δώδεκα ατόμων στην Κροατία για εγκλήματα πολέμου
Στην Κροατία, οι αρχές συνέλαβαν δύο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους και δέκα περίπου πολίτες, που κατηγορούνται για εγκλήματοα πολέμου στην Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ολοι όσοι βρίσκονται υπό κράτηση είναι Κροάτες. Ο ανταποκριτής του BBC στην Κεντρική Ευρώπη θεωρεί ότι οι συλλήψεις είναι μία ένδειξη ότι η νέα κυβέρνηση επιθυμεί να συνεργασθεί με το Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη.

Σύλληψη 18 ατόμων στην Ισπανία
Στη Βόρεια Ισπανία η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 18 άτομα σε επιχείρηση κατά της πολιτικής ηγεσίας της οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ. Εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας είπε ότι οι συλλήψεις ουσιαστικά συμβάλουν στη διάλυση της πολιτικής υποδομής της ΕΤΑ. Οι συλλήψεις διετάχθησαν από δικαστή της Ισπανίας.

Ικανοποίηση της Αυστρίας για την άρση των κυρώσεων
Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σούσελ, τόνισε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να άρει τις κυρώσεις εναντίον της Βιέννης είναι μία επιτυχία της αυστριακής διπλωματίας. Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί τον Φεβρουάριο, μετά τη συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος Ελευθερίας στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Ο κ. Σούσελ δήλωσε ότι οι 14 εταίροι της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματα της χώρας, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ψηφίζουν το κόμμα που επιθυμούν.

Απεβλήθη από τους Ολυμπιακούς αθλητής από την Ταϊβάν
Ενας αθλητής άρσης βαρών από την Ταϊβάν, ο Τσεν Πο Που, απεβλήθη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ, καθώς ανακαλύφθηκε ότι έκανε χρήση αναβολικών. Είναι ο πρώτος αθλητής που αποβάλλεται από Ολυμπιακούς Αγώνες για υπόθεση που έχει σχέση με αναβολικές ουσίες.

Καταγγελίες για τις φυλακές της Βραζιλίας
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών που επισκέφθηκε τη Βραζιλία, απευθύνει δριμύτατες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για τις φυλακές της χώρας, επισημαίνοντας ότι σε αυτές πραγματοποιούνται βασανιστήρια, ενώ τις περισσότερες φορές οι φυλακισμένοι αντιμετωπίζουν απάνθρωπες συνθήκες. Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Νίγκελ Ρόντλι, προέβη στις εν λόγω δηλώσεις έπειτα από περιήγηση στις φυλακές, τα αστυνομικά τμήματα και τα κέντρα αναμόρφωσης ανηλίκων, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν χειρότερη από αυτήν που περίμενε να συναντήσει.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.