Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το ποδήλατο εναλλακτικό μέσο για αρκετούς
Το ποδήλατο εναλλακτικό μέσο για αρκετούς

(12/09/2000, 21:30 GMT)

Μπλέρ: Σταματήστε τις διαδηλώσεις για τις τιμές των καυσίμων
Ο βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές των καυσίμων να τερματίσουν τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων της χώρας που δημιούργησε μεγάλες ελλείψεις βενζίνης. Ο Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες αυτών που θίγονται απο τις αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ενδώσει στα αιτήματα των διαδηλωτών για να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα. Εν τω μεταξύ η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με υγρά καύσιμα. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με ανάλογους αποκλεισμούς διυλιστηρίων πραγματοποιούνται στη Γερμανία, στο Βελγιο και στην Ολλανδία.

Αυξομειώσεις στην τιμή του πετρελαίου στο Λονδίνο
Στις σημερινές συναλλαγές στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου στην αρχή παρουσίασε αύξηση, όμως, στη συνέχεια, έπεσε κατά 1 δολλάριο το βαρέλι στα 32,7 δολλάρια το βαρέλι ως επακόλουθο της απόφασης του ΟΠΕΚ να αυξησει τα επίπεδα παραγωγής κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα.

Αρση των κυρώσεων κατά της Αυστρίας
Την άρση των διπλωματικών κυρώσεων εναντίον της Αυστρίας αποφάσισαν οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κυρώσεις αυτές είχαν επιβληθεί πριν από 7 μήνες όταν το Ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας συμπεριελήφθη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αυστρίας.

Eυρωπαική Τράπεζα: Οχι στον παρεμβατισμό για το ευρώ
Ο πρόεδρος της Ευρωπιακής Κεντρικής Τράπεζας, Βίμ Ντούισενμπεργκ, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση στις χρηματιστηριακές αγορές για την υποστήριξη του ευρώ. Ο κύριος Ντούισενμπεργκ μιλώντας πρό της νομισματικής επιτροπής του Ευρωπιακού Κοινοβουλίου είπε ότι το ευρώ θα επανέλθει χωρίς έξωθεν βοήθεια στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Δεν προχωρά η συγχώνευση των Χρηματιστηρίων Λονδίνου και Φρανκφούρτης
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι δεν θα προχωρήσει στη συγχώνευση με το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ετσι πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην πρόταση εξαγοράς που έχει κάνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μια εταιρεία από την Σουηδία.

Δίκες για διαφθορά στη Κίνα
Στη Κίνα αρχίζουν οι μεγαλύτερες δίκες με τη κατηγορία της διαφθοράς των τελευταίων 50 χρόνων. Περίπου 200 κυβερνητικοί αξιωματούχοι όλων των βαθμίδων της πόλης Ζιαμέν, στα νότια της χώρας, κατηγορούνται ότι δωροδοκούντο γιά να κάνουν τα "στραβά μάτια" σε σπείρες λαθρεμπόρων.  

Ναι στον γάμο ομοφυλοφίλων λέει το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας
Στην Ολλανδία το Κοινοβούλιο της χώρας αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και να επιτρέψει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ήδη απολαμβάνουν ορισμένων δικαιωμάτων στην Ολλανδία, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα στην κληρονομιά, καθώς και φορολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Συλλήψεις υπόπτων για εγκλήματα πολέμου στην Κροατία
Οι αρχές της χώρας συνέλλαβαν πάνω απο δέκα άτομα ανάμεσα στα οποία και δύο ανώτατους αξιωματικούς του Κροατικού στρατού σε μιά επιχείρηση για τη σύλληψη αυτών που σχετίζονται με εγκλήματα πολέμου στη Κροατία και στη Βοσνία. Ολοι οι συλληφθέντες είναι Κροάτες και οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι η επιχείρηση δείχνει την πρόθεση της νέας κυβέρνησης του Στέπαν Μέσιτς να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τους εγκληματίες πολέμου.

Επανεμφάνιση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς
Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου στην χώρα. Ο κ. Μιλόσεβιτς άσκησε κριτική στις ξένες κυβερνήσεις επειδή, όπως είπε, συμπαρατάχθηκαν με το ΝΑΤΟ στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας πέρσι.

Απελύθη ο Βιάλι απο την Τσέλσυ
Ο Τζιανλούκα Βιάλι, ο προπονητής της Λονδρέζικης ομάδας, απελύθη απο την τεχνική ηγεσία. Τα "φτωχά" αποτελέσματα της Τσέλσυ στις πρώτες αγωνιστικές του Αγγλικού πρωταθλήματος ήταν η αιτία για την απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.