Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

 


Τα γραφεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη
Τα γραφεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη

(11/09/2000, 0330 GMT)

Πτώση τιμής αργού πετρελαίου στην Ιαπωνία
Θετικά αντέδρασαν οι αγορές πετρελαίου στην απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή κατά τρία τοις εκατό. Στην Ιαπωνία, η τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε κατά ένα περίπου δολάριο το βαρέλι. Ομως, σύμφωνα με τους αναλυτές, με τον χειμώνα να πλησιάζει στο βόρειο ημισφαίριο, είναι σχεδόν απίθανο να πέσουν οι τιμές κάτω από τριάντα δολάρια το βαρέλι. Οι υπουργοί των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα τις διασκέψεις τους, επισημαίνουν ότι έχει επέλθει πλέον ο καιρός για τις καταναλώτριες χώρες να μειώσουν τους φόρους στα καύσιμα.

Υποστηρίζει τις βρετανικές επιχειρήσεις η Σιέρα Λεόνε
Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε υπογραμμίζει ότι η χθεσινοβραδυνή επιχείρηση των βρετανικών στρατευμάτων για την απελευθέρωση επτά Βρετανών στρατιωτιών, που κρατούνταν αιχμάλωτοι από παραστρατιωτική οργάνωση της χώρας, στέλνει ένα μήνυμα σε όλες τις ομάδες ανταρτών της χώρας να παραδώσουν τα όπλα τους. Είκοσι πέντε μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης "Αγόρια της Δυτικής Πλευράς" σκοτώθηκαν χθες τα ξημερώματα μετά την επιχείρηση παραλλαγής των βρετανικών στρατευμάτων στη ζούγκλα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκε και ένας Βρετανός στρατιώτης.

Εκκλήσεις Σιέρα Λεόνε για τους πρόσφυγες
Η Σιέρα Λεόνε απευθύνει εκκλήσεις για διεθνή βοήθεια, καθώς συνεχίζεται η έξοδος των προσφύγων προς τη Γουϊνέα. Ο πρεσβευτής της Σιέρα Λεόνε στη Γουϊνέα είπε ότι η κατάσταση είναι τρομακτική και απηύθυνε εκκλήσεις στην Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει. Ο Σέκου Μπα Σακόχ υπογράμμισε ότι οι πρόσφυγες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ψάχνοντας απελπισμένα για άσυλο, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών, λόγω των βροχών.

Χαμηλά ποσοστά σημειώνει το Δημοκρατικό Κόμμα στο Χονγκ Κονγκ
Στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης σημείωσε χαμηλά ποσοστά. Αν και αναμένεται ότι τελικά θα κερδίσει στις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, που επιθυμεί μεγαλύτερη αυτονομία από την Κίνα, φαίνεται ότι απέτυχε να εκμεταλλευθεί τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος εναντίον της κυβέρνησης, έπειτα από μία σειρά πολιτικών σκανδάλων.

Υποχωρήσεις Αμερικανού κατηγορούμενου πυρηνικού επιστήμονα
Ενας Αμερικανός πυρηνικός επιστήμονας, ο οποίος κρατείται κατηγορούμενος για παραβιάσεις θεμάτων εθνικής ασφαλείας, συμφώνησε να συνεργασθεί με τις ομοσπονδιακές αρχές, προκειμένου να μειώσει την ποινή του. Ο επιστήμονας, Γουέν Χο Λι, συνελήφθη πριν από εννέα μήνες, όταν απολύθηκε από το εργαστήριο πυρηνικών όπλων Λος Αλαμος, κατηγορούμενος ότι μετέφερε άκρως απόρρητο υλικό σε δισκέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ορισμένες από τις οποίες εξαφανίσθηκαν.

Διάσκεψη για την προέλευση του AIDS στο Λονδίνο
Στο Λονδίνο, πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση επιστημόνων για την εξακρίβωση της προέλευσης του HIV, του ιού που προκαλεί AIDS. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν την προσοχή τους στη θεωρία ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από τους πιθήκους, στους οποίους είχε δοκιμασθεί εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, κατά τη διάρκεια πειραμάτων στην Αφρική το 1950.

Συνάντηση για την προστασία των παιδιών από τους πολέμους
Διάσκεψη για την προστασία των παιδιών σε χώρες που μαστίζονται από πολέμους πραγματοποιείται στον Καναδά. Το Ιδρυμα για τα παιδιά των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι την τελευταία δεκαετία περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια πολέμων και περισσότερα από δέκα πέντε εκατομμύρια έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ικανοποίηση για την αναβολή κήρυξης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν με ικανοποίηση την ανακοίνωση των Παλαιστινίων ότι αναβάλλουν την κήρυξη ανεξάρτητου κράτους. Οι Αμερικανοί έκριναν ότι πρόκειται για σωστή απόφαση, ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε ότι η αναβολή είναι θετικό σημάδι. Η ανακοίνωση για την αναβολή κήρυξης ανεξάρτητου κράτους, η οποία είχε προγραμματισθεί για τις 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις διήμερες συνομιλίες στη Γάζα.

Ηττα του Σάμπρας από εικοσάχρονο Ρώσο
Αναπάντεχη ήττα υπέστη ο πρωταθλητής του τένις Πέτε Σάμπρας στον τελικό ανδρών του αμερικανικού πρωταθλήματος από τον εικοσάχρονο Ρώσο Μαράτ Σαφίν, ο οποίος νίκησε με σχετική ευκολία στα τρία πρώτα σετ. Ο Μαράτ Σαφίν εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στον τελικό πρωταθλήματος τένις και είναι ο πρώτος Ρώσος που κερδίσει το αμερικανικό πρωτάθλημα. Οι ανταποκριτές αναφέρουν ότι η νίκη του σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο τένις ανδρών.

Εντάσεις για τους φόρους στα καύσιμα στην Ευρώπη
Στην Ευρώπη, εντείνονται οι διαμαρτυρίες για τους υψηλούς φόρους στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι τερματίσθηκαν οι ταραχές στη Γαλλία, όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια. Στο Βέλγιο, οι αρχηγοί σωματείων των οδηγών φορτηγών απεσύρθησαν εξαγριωμένοι από τη συνάντηση με τους αξιωματούχους του υπουργείου Μεταφορών. Νωρίτερα, περίπου δύο χιλιάδες οχήματα είχαν κλείσει το κέντρο των Βρυξελλών. Σποραδικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Γερμανία και την Ιταλία.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.