Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο έλληνας υπουργός εξωτερικών
Ο έλληνας υπουργός εξωτερικών

(08/09/2000, 04.20 GMT)

Η επίσκεψη Παπανδρέου στο Βελιγράδι επισκίασε την συνάντηση Κλίντον-Σημίτη
Εντονα αντέδρασε το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι. Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και με την προσωπική έγκριση της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ώλμπράιτ, τονίζεται ότι η συνάντηση ήταν ατυχής διότι μια ευρωπαϊκή προσωπικότητα του αναστήματος του κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να συναντάται με άτομα που έχουν παραπεμφθεί για εγκλήματα πολέμου, όπως ο κ. Μιλόσεβιτς. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης καθιστά σαφή τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών για το ότι η επίσκεψη Παπανδρέου στη Γιουγκοσλαβία  δεν είχε μοναδικό σκοπό τις διαβουλεύσεις με τη δημοκρατική αντιπολίτευση εν όψει των εκλογών. Έντονη ήταν και η αντίδραση της Αθήνας, σε ένα επεισόδιο που επεσκίασε σε μεγάλο βαθμό τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον.

Γαλλία: Πρόοδος σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις οδηγών-κυβέρνησης
Οι εκπρόσωποι των οδηγών φορτηγών στη Γαλλία λένε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τους με την κυβέρνηση για τον τερματισμό των διαμαρτυριών για την τιμή των καυσίμων. Μπλόκα από οδηγούς φορτηγών με την υποστήριξη αγροτών, οδηγών ταξί και ασθενοφόρων έχουν παραλύσει τη χώρα. Οκτώ στα δέκα πρατήρια καυσίμων έχουν πλέον εξαντλήσει τα αποθέματα τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι μπορεί να προσάγει το Παρίσι στη δικαιοσύνη γιατί τα μπλόκα εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων. Ο γάλλος υπουργός μεταφορών είπε ότι οι διαμαρτυρίες μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στους ρυθμούς ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας.

Ενίσχυση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας
Κατά την διάρκεια της Συνόδου της Χιλιετίας στη Νέα Υόρκη τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεσμεύθηκαν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ειρηνευτικών αποστολών του οργανισμού. Το Συμβούλιο είπε ότι θα στηρίξει κινήσεις για να γίνουν τα Ηνωμένα Εθνη πιο επαγγελματικά και να αυξηθούν οι πόροι του οργανισμού. Αλλά σύμφωνα με τον διπλωματικό συντάκτη του BBC  το ψήφισμα περιλαμβάνει λίγες μόνο συγκεκριμένες προτάσεις και η συζήτηση που προηγήθηκε αποκάλυψε τις διαφωνίες που υπάρχουν για το αν η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρεμβαίνει σε εσωτερικές συγκρούσεις.

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος της χειραψία Κλίντον-Κάστρο
Ο Λευκός Οίκος εν τω μεταξύ επιβεβαίωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έδωσε χειραψία με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο όταν οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν, τυχαία απ'ότι φαίνεται, στην Σύνοδο της Χιλιετίας την Τετάρτη. Εκπρόσωπος του κ. Κλίντον είχε προηγουμένως διαψεύσει ότι οι δύο άνδρες έδωσαν χειραψία. Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κάστρο έσφιξε το χέρι αμερικανού ηγέτη από τότε που ανήλθε στην εξουσία πριν σαράντα χρόνια.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.