Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σε προεκλογική του εμφάνιση
Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σε προεκλογική του εμφάνιση

(1/09/2000, 14.00 GMT)

Επιφυλάξεις ΟΑΣΕ ενόψει εκλογών στην Γιουγκοσλαβία
Επιφυλάξεις για τον εκλογικο νόμο στην Γιουγκοσλαβία εκφραζει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τρείς εβδομάδες πριν την διενέργεια των εκλογών στην χώρα. Ο ΟΑΣΕ θεωρεί ότι ο νόμος έχει κενά που μπορει να οδηγήσουν σε νοθεία. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, ο εκλογικός νόμος επιτρέπει στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να επηρρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα αφού, στην ουσία ο μηχανισμός του θα αναλάβει την καταμέτρηση των ψήφων αλλά και τις όποιες μετεκλογικές ενστάσεις.

Ασκήσεις του γιουγκοσλαβικού στρατού ενόψει πιθανής επιστροφής στο Κοσσυφοπέδιο
Οι γιουγκοσλαβικές ΄Ενοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότιο Σερβία, ασκήσεις που σύμφωνα με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, αποτελούν μέρος της προετοιμασία για την μελλοντική επιστροφή τους στο Κοσσυφοπέδιο. Εκπρόσωπος του γιουγκοσλαβικού στρατού δήλωσε ότι η διεθνής δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στις υποχρεώσεις της και γι'αυτό η διεθνής κοινότητα πρέπει επιτρέψει στον γιουγκοσλαβικό στρατό και τη σερβική αστυνομία να επιστρέψουν και να επιβάλλουν την τάξη στην επαρχία. Οι γιουγκοσλαβικές αρχές έχουν καλέσει τους ξένους ανταποκριτές να παρακολουθήσουν την άσκηση που θα πραγματοποιηθεί σε πεδίο βολής κοντά στην πολη Ριρότ που ελέγχεται από την σερβική αντιπολίτευση, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΒΒC στο Βελιγραδι, Τζάκι Ρόουλαντ. 'Οπως, εξάλλου, γράφει στο σημερινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα Guardian, η Γαλλία προτίθεται να εκμεταλευθεί την θητεία της στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης αυτο το εξάμηνο για να πιέσει τους ευρωπαίους εταίρους να άρουν τις κυρώσεις εναντίον της Σερβίας. Σύμφωνα με την Guardian, οι προσπάθειες της γαλλικής προεδρίας θα ξεκινήσουν αυτο το Σαββατοκύριακιο στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Εβιάν.

ΗΠΑ και Ισραήλ προετοιμάζονται για πιθανές ιρακινές αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ
Πληροφορίες απο τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν ότι μια συστοιχία αμερικανικών πυραύλων Patriot μπορεί να σταλεί προληπτικά στο Ισραήλ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πιθανόν το Ιράκ να εξαπολύσει αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Αμερικανική μονάδα αντι-αεροπορικού  συστήματος, που εδρεύει σε στρατιωτική βάση στη Γερμανία βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι οι κινήσεις της σχετίζονται με τις προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τις πιθανές ιρακινές επιθέσεις. Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post γράφει ότι είναι πιθανό το Ιράκ να εξαπολύσει επιθέσεις κατά του Ισραήλ κατά την διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Ο στρατιωτικός συντάκτης του BBC πάντως, σημειώνει ότι τόσο οι αμερικανικές όσο και οι ισραηλινές αρχές φαίνεται να επιδιώκουν να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους σχετικά με τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Oμιλία Κλίντον για το αντιαεροπορικό σύστημα της χώρας του
Ο Πρόεδρος Κλίντον αναμένεται να μιλήσει εντός ολίγου για το πρόγραμμα αντιαεροπορικής προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών που αποφάσισε να εκπονήσει η κυβέρνηση του και το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Ο Μπιλ Κλίντον πρόκειται να μιλήσει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την εθνική αμυντική πολιτική των ΗΠΑ στο Οανεπιστήμιο του Τζώρτζταουν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Ονόματα πιθανών υπαίτων για τη βία στο Ανατολικό Τιμόρ ανακοίνωσε η Ινδονησία
Η Ινδονησία κατονόμασε επίσημα 19 άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι τρείς στρατηγοί, ως υπόπτους σχετικά με την βία που ξέσπασε στο Ανατολικό Τιμόρ πέρσυ, αμέσως μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της νήσου. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το όνομα του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στο Ανατολικό Τιμόρ. Εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Ινδονησίας δήλωσε ότι τα 19 άτομα που έχουν κατονομαστεί θα κληθούν να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα.  Ανταποκριτής του BBC στην Τζακάρτα μεταδίδει ότι τα Ηνωμένα Εθνη που έχουν διακόψει τις δικές τους έρευνες, θα απογοητευθούν καθώς ο αριθμός των πιθανών υπαίτιων για τα αιματηρά επεισόδεια στο Ανατολικό Τιμόρ, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδονησιακή κυβέρνηση, είναι πολύ περιορισμένος.

Πρώτα στοιχεία για το δυστύχημα του Concorde
Οι Γάλλοι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια του πρόσφατου δυστυχήματος του Concorde κοντά στο Παρίσι έδωσαν στην δημοσιότητα μια πρώτη έκθεση για τη μοιραία πτήση. Οι γάλλοι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια του πρόσφατου δυστυχήματος του Concorde κοντά στο Παρίσι έδωσαν στην δημοσιότητα μια πρώτη έκθεση για τη μοιραία πτήση. Σύμφωνα με φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, ένα κομμάτι μέταλλο βρέθηκε στην πορεία του Concorde που πιστεύεται ότι τρύπησε ένα απο τα λάστοιχα τροχού του αεροσκάφους. Το τρυπημένο λάστοιχο θεωρείται ότι οδήγησε στο δυστύχημα. Τώρα ερευνάται εάν την μέρα του τραγικού δυστυχήματος, ο αεροδιάδρομος είχε καθαριστεί σχολαστικά.

Εκκένωση νήσου ενόψει πιθανής έκρηξης ηφαιστίου στην Ιαπωνία
Οι αρχές της Ιαπωνίας έδωσαν εντολή για την εκκένωση, εντός τριών ημερών, μιας νήσου που βρίσκεται νότια απο το Τόκυο, καθώς οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι μπορεί να σημειωθεί νέα έκρηξη στο ηφαίστιο που βρίσκεται εκεί.  Οι περισσότεροι κάτοικοι της νήσου Μιγακέιμα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πριν απο δύο μήνες, καθώς η περιοχή είχε κλωνιστεί απο σειρά σεισμών και ηφαιστιακών εκρήξεων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.