Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Η σύζυγος του κ. Αντριάνο αποθέτει άνθη στο σημείο της δολοφονίας του
Η σύζυγος του κ. Αντριάνο αποθέτει άνθη στο σημείο της δολοφονίας του

(30/08/2000, 2200 GMT)

Βαρύτατες ποινές σε γερμανούς νεοναζιστές
Γερμανικό δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές κάθειρξης σε 3 νεοναζιστές για την δολοφονία του Μοζαμβικανού μετανάστη και πατέρα 3 παιδιών Αλμπέρτο Αντριάνο στην πόλη Ντεσάου της Ανατολικής Γερμανίας. Σε δύο 16χρονους κατηγορούμενους επεβλήθη κάθειρξη 9 ετών ενώ στον 24χρονο συνεργό τους η ποινή των ισοβίων δεσμών. Οι τρείς καταδικασθέντες παραδέχθηκαν ότι επιτέθηκαν εναντίον του Αντριάνο αλλά λένε ότι δεν είχαν πρόθεση να τον δολοφονήσουν. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου χαρακτήρισε τη δολοφονία ως το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά επιθέσεων, που πρέπει -όπως είπε- να σταματήσουν.

Επίσκεψη Κλίντον στην Κολομβία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κολομβία. Είναι η πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου στη χώρα αυτή για μια δεκαετία. Ο κ. Κλίντον άρχισε την επίσκεψή του από το λιμάνι της Καρταχένα, όπου θα εγκαινιάσε συμβολικά το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Κολομβία, ύψους περίπου ενάμισι δισεκατομμυρίου δολαρίων, που σκοπό έχει την αντιμετώπιση εμπόρων ναρκωτικών. Σε μήνυμά του προς τον λαό της Κολομβίας, ο Μπιλ Κλίντον προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις στην επίσκεψή του, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να ενισχύσουν τις κολομβιανές ένοπλες δυνάμεις.

Αποκλεισμένα παραμένουν πολλά λιμάνια της Γαλλίας
Στη Γαλλία αναμένεται επέκταση των διαδηλώσεων λόγω της αύξησης των πετρελαικών τιμών. Των διαδηλώσεων ηγούνται οι γάλλοι αλιείς που έχουν αποκλείσει πολλά λιμάνια της χώρας. Ο αποκλεισμός των γαλλικών λιμανιών έχει επηρεάσει σοβαρά την ομαλή διακίνηση των οχηματαγωγών στη Μάγχη. Το λιμάνι του Καλαί έχει κλείσει και οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Αγγλία είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια του Βελγίου η τη Σήραγγα της Μάγχης. 

Κατά της αμερικανικής κυβέρνησης προσφέυγει ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ 
Ο Αιγύπτιος πολυεκατομμυριούχος Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη γιά να αποκτήσει αμερικανικά κυβερνητικά έγγραφα που έχουν σχέση με το θάνατο της πριγκίπισσας Νταιάνας και του συντρόφου της Ντότι αλ Φαγιέντ πρίν από τρία χρόνια στο Παρίσι. Ο κ. Αλ Φαγιέντ κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση ότι δεν επιτρέπει τη δημοσίευση εγγράφων που περιέχουν πληροφορίες που οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν συλλέξει γιά λογαρισμό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Αποκαλύψεις γιά την πυρκαγιά στον πύργο Οστάνκινο
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Μόσχα είπε ότι μετά την εκδήλωση της φωτιάς χρειάσθηκαν τρείς ώρες πριν σταματήσει η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον πύργο της τηλεόρασης Οστάνκινο. Την απόφαση έλαβε ο όδιος ο πρόεδρος Πούτιν, ανέφερε ο Λεονίντ Κορότσικ. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Μόσχας υπογράμμισε ότι οι άνδρες του θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά ευκολότερα αν αποφασίζετο νωρίτερα η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.  

Συνέδριο κατα του ρατσισμού στη Νότια Αφρική
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι κήρυξε την έναρξη συνεδρίου για την αντιμετώπιση του ρατσισμού επισημαίνοντας ότι στην χώρα έχουν επιβιώσει βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές νοοτροπίες από την εποχή του απαρτχάϊντ. Ο κ. Μπέκι κάλεσε τους λευκούς Νοτιοαφρικανούς να αναγνωρίσουν το γεγονός αυτό και να συμπράξουν μαζί με τους μαύρους συμπατριώτες τους στη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τον ρατσισμό.

Σομαλία: ο νέος πρόεδρος επιστρέφει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου
Ο Αμπντουλκασίμ Σαλάτ Χασάν, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της Σομαλίας στην ειρηνευτική σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Τζιμπουτί, επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου. Ο κ. Χασάν αφίχθη σε αεροδρόμιο δυτικά της πρωτεύουσας και κατόπιν μετέβη στο Μογκαντίσου με φάλαγγα οχημάτων και τεθωρακισμένων αρμάτων. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC ο νέος σομαλός ηγέτης έγινε δεκτός από χιλιάδες υποστηρικτές του, που συγκεντρώθηκαν σε γήπεδο του Μογκαντίσου.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ
Ο ηγέτης του κινήματος ανεξαρτησίας του Ανατολικού Τιμόρ Ξανάνα Γκουσμάο επανεξελέγη αρχηγός του σημαντικότερου κόμματος - του Συμβουλίου Εθνικής Αντίστασης ( CNRT ). Η επανεκλογή του κ. Γκουσμάο συνέπεσε με τη συπλήρωση ενός έτους από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που κατέληξε στην ανεξαρτησία.Ο επικεφαλής της διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή Σέρτζιο Βιέϊρα Ντεμέλο κάλεσε τις παραστρατιωτικές ομάδες που πρόσκεινται στην Ινδονησία να σταματήσουν τη βία.
 
 
 
 

 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.