Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Οι απελευθερωθέντες όμηροι σε γιορταστική τελετή στη Λιβύη
Οι απελευθερωθέντες όμηροι σε γιορταστική τελετή στη Λιβύη

(29/08/2000, 21300 GMT)

Την απελευθέρωση των ομήρων στις Φιλιππίνες ζητούν οι ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες πολιτείες απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση ενός αμερικανού και άλλων ομήρων που κρατούνται από ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες στις Φιλιππίνες. Εκπρόσωπος Στέητ Ντηπάρτμεντ είπε ότι οι όμηροι θα πρέπει να απλευθερωθούν χωρίς όρους και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να πληρώσουν λύτρα ή να αποφυλακίσουν κρατουμένους. Τα ακριβή αιτήματα της οργάνωσης του Αμπού Σαγιάφ, που κρατά τους ομήρους παραμένουν άγνωστα αλλά φαίνετα πως μεταξύ άλλων ζητά την αποφυλάκιση των δύο ισλαμσιτών που έχουν καταδικαστεί για την βομβιστική επίθεση στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο, στη Νέα Υόρκη. Εξη άλλοι όμηροι που αφέθησαν ελεύθεροι το Σαββατοκύριακο, μετά από διαμεσολάβιση της Λιβύης, έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, μετά από γιορταστική τελετή στην Τρίπολη.

Επικρίσεις για τη δολοφονία μάρτυρα στην Κροατία
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κροατία επέκριναν την κυβέρνηση της χώρας μετά τη δολοφονία ενός πρώην στρατιώτη, ο οποίος ήθελε να καταθέσει για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Κροάτες. Ο Μίλαν Λέβαρ σκοτώθηκε έπειτα από έκρηξη βόμβας στο σπίτι του στο Γκόσπικ την περασμένη Δευτέρα. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν ότι η κυβέρνηση της Κροατίας και το ειδικο διεθνές δικαστήριο για τα εγκληματα πολέμου στη πρωην  Γιουγκοσλαβια όφειλαν να τον προστατεύσουν.

Βίαια επεισόδια στην Κίνα
Εκτεταμένα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στην επαρχία Ζιανγκσί στη νότια Κίνα. Χιλιάδες αγρότες οργάνωσαν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών γραφείων, διαμαρτυρόμενοι για τους αυξανόμενους φόρους που οφείλουν να καταβάλουν. Οι επιθέσεις φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από δέκα περίπου ημέρες. Οι ανταποκριτές αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρίες για το φορολογικό σύστημα και την γραφειοκρατία  πληθαίνουν συνεχώς στη Κίνα.

Νέα δολοφονική επίθεση στην περιοχή των Βάσκων
Νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία. Στην πόλη Ζουμαράγκα, κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν, ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο Μανουέλ Ιντιάνο, πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ισπανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται και πάλι η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ.

Επισκευάσιμος ο πύργος Οστάνκινο στη Μόσχα
Οι ρωσικές αρχές λένε ότι ο πύργος της τηλεόρασης, Οστάνκινο, στη Μόσχα, όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά είναι σταθερός και μπορεί να επισκευαστεί. Ο πύργος έχει αποκλειστεί και έχει επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.