Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Χρηματιστής εν ώρα εργασίας
Χρηματιστής εν ώρα εργασίας
(29/08/2000, 1700 GMT)

Οι θεσμικές αλλαγές στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν παρέχουν εγγυήσεις δηλώνουν αναλυτές
Στην εκτίμηση ότι οι θεσμικές αλλαγές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για να ανακόψει τη διολίσθηση του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι μεν σημαντικές, αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι οι ξένοι επενδυτές θα προτιμήσουν τη Σοφοκλέους, προέβη ο αναλυτής της ελληνικής κεφαλαιαγοράς στη διεθνή επενδυτική τράπεζα Warburg, Δημήτρης Σπανοδήμος, μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC. Οι διεθνείς επενδυτές αποδίδουν τη συνεχιζόμενη διολίσθηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις υπερβολές που είχαν παρουσιασθεί στο παρελθόν.

Απερρίφθη προσφορά για την αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου
Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου απέρριψε την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε ο σουηδικός όμιλος ΟΜ, στον οποίο ανήκει το Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Η ΟΜ  είχε προσφέρει το ποσό των 808 εκατομμυρίων λιρών - περίπου 450 δισεκατομμύρια δραχμές γιά την αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αποφάσισε να αναβάλλει τη ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί να γίνει τον επόμενο μήνα και στην οποία οι μέτοχοι θα αποφάσιζαν άν αποδέχονται πρόταση γιά συγχώνευση το Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Νέα δολοφονική επίθεση στην περιοχή των Βάσκων
Νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία. Στην πόλη Ζουμαράγκα, κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν, ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο Μανουέλ Ιντιάνο, πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ισπανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται και πάλι η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ.

Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι απελευθερωθέντες των Φιλιππίνων
Οι έξι απελευθερωθέντες των ισλαμιστών αυτονομιστών ανταρτών στις Νότιες Φιλιππίνες έφθασαν στα σπίτια τους μετά τη σύντομη επίσκεψή τους στη Λιβύη. Οι τέσσερις γυναίκες και οι δύο άνδρες παρευρέθησαν σε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν τους στη Λιβύη, αν και δεν συναντήθηκαν τελικά με τον ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Γκαντάφι, ο οποίος διαμεσολάβησε για την απελευθέρωσή τους.

Διαμαρτυρίες για το φορολογικό σύστημα στην Κίνα
Επεισόδια βίας σημειώθηκαν στην επαρχία Ζιανγκσί στη νότια Κίνα. Χιλιάδες αγρότες οργάνωσαν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών γραφείων, διαμαρτυρόμενοι για τους αυξανόμενους φόρους που οφείλουν να καταβάλουν. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν πριν από δέκα περίπου ημέρες. Οι ανταποκριτές αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρίες για το φορολογικό σύστημα πληθαίνουν συνεχώς στη χώρα.

Πακέτα βοηθείας των ΗΕ στους πρόσφυγες του Ανατολικού Τιμόρ
Τα Ηνωμένα Εθνη πρόκειται να στείλουν και νέα πακέτα βοηθείας στους πρόσφυγες του Ανατολικού Τιμόρ, που ζουν σε καταυλισμούς του Δυτικού Τιμόρ. Πριν από λίγες ημέρες, η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είχε αναστείλει τα προγράμματα βοηθείας, όταν σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον του προσωπικού της, για τις οποίες θεωρούνται υπεύθυνες παραστρατιωτικές ομάδες της Ινδονησίας.

Βίαιες διαδηλώσεις στη Νιγηρία
Στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις μετά το χθεσινό τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ατόμων. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και έκαψαν οχήματα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών, αν η αστυνομία δήλωσε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Αρνηση Αυστραλίας στην εποπτεία του ΟΗΕ
Στην Αυστραλία η κυβέρνηση έκανε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την εποπτεία των εκπροσώπων του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις επικρίσεις του ΟΗΕ για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αρχές όσους που ζητούν πολιτικό άσυλο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει σε επιτροπές των ΗΕ να επισκεφθούν την Αυστραλία ούτε πρόκειται να παράσχει σχετικές πληροφορίες.

Αμφίβολο το μέλλον του Οστάνκινο
Ρώσοι μηχανικοί άρχισαν να εξετάζουν το εσωτερικό του πύργου της τηλεόρασης στη Μόσχα, του πύργου Οστάνκινο, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν το μέγεθος των ζημιών που επροκλήθησαν μετά τη μεγάλη πυρκαγιά. Πολλοί ανησυχούν ωστόσο για το ενδεχόμενο να καταρρεύσει ένα τμήμα του πύργου στην κορυφή. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Μόσχα, το μέλλον του δεύτερου υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο είναι αμφίβολο. Εκφράζονται φόβοι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ίσως να έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές με αποτελέσμα ο πύργος να μην επαναλειτουργήσει ποτέ.

Συνομιλίες Κλίντον - Μουμπάρακ για το Μεσανατολικό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον πραγματοποίησε συνομιλίες με τον ηγέτη της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάιρο, σε μία προσπάθεια να διασωθεί η ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Καμπ Ντέιβιντ τον περασμένο μήνα. Ο κ. Κλίντον και ο κ. Μουμπάρακ επεχείρησαν να αμβλύνουν τις διαφορές των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων όσον αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.