Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Χρηματιστής εν ώρα εργασίας
Χρηματιστής εν ώρα εργασίας
(29/08/2000, 1200 GMT)

Οι θεσμικές αλλαγές στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν παρέχουν εγγυήσεις δηλώνουν αναλυτές
Στην εκτίμηση ότι οι θεσμικές αλλαγές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για να ανακόψει τη διολίσθηση του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι μεν σημαντικές, αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι οι ξένοι επενδυτές θα προτιμήσουν τη Σοφοκλέους, προέβη ο αναλυτής της ελληνικής κεφαλαιαγοράς στη διεθνή επενδυτική τράπεζα Warburg, Δημήτρης Σπανοδήμος, μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC. Οι διεθνείς επενδυτές αποδίδουν τη συνεχιζόμενη διολίσθηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις υπερβολές που είχαν παρουσιασθεί στο παρελθόν.

Προσφορά για την αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου
Η σουηδική τεχνολογική εταιρεία ΟΜ, στην οποία ανήκει το Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, προσέφερε 1,2 δισεκατομύρια δολάρια για την αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Ο πρόεδρος της σουηδικής εταιρείας, κ. Ολαφ Στενχάϊμερ, είναι βέβαιος ότι η προσφορά αυτή θα γίνει αποδεκτή, τονίζοντας ότι έχει στη διάθεσή του ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανάπτυξη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Νέα δολοφονική επίθεση στην περιοχή των Βάσκων
Νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία. Στην πόλη Ζουμαράγκα, κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν, ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο Μανουέλ Ιντιάνο, πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ισπανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται και πάλι η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, αν και μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Η ΕΤΑ έχει κατηγορηθεί για περίπου δέκα πέντε επιθέσεις και βομβιστικές ενέργειες τις τελευταίες εβδομάδες.

Παραιτήθηκε ο Ζαν Πιέρ Σεβενεμάν
Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Πιερ Σεβενεμάν υπέβαλε την παραίτηση του λόγω διαφορών του με την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της Κορσικής. Είναι η τρίτη φορά που ο κ. Σεβενεμάν αποχωρεί από θέση υπουργού. Ο κ. Ζοσπέν είχε υπογράψει τον περασμένο μήνα συμφωνία με τους ηγέτες του αυτονομιστικού κινήματος της Κορσικής στην προσπάθειά του να τερματισθεί η βία. Ο κ. Σεβενεμάν όμως υπεστήριξε ότι αν η κυβέρνηση δώσει περιορισμένη αυτονομία στην Κορσική τότε αυτό θα αποτελέσει κακό προηγούμενο με αποτέλεσμα κι άλλες περιοχές της Γαλλίας να επιδιώξουν την απόσχιση.

Στη Λιβύη βρίσκονται οι απελευθερωθέντες των Φιλιππίνων
Οι έξι απελευθερωθέντες των ισλαμιστών αυτονομιστών ανταρτών στις Νότιες Φιλιππίνες έφθασαν στη Λιβύη. Οι τέσσερις γυναίκες και οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με τον ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Γκαντάφι, ο οποίος διαμεσολάβησε για την απελευθέρωσή τους. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Γαλλίας και της Γερμανίας έχουν καταφθάσει επίσης στην Τρίπολη της Λιβύης, προκειμένου να συγχαρούν τη χώρα για το διαμεσολαβητικό της ρόλο στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν για την απελευθέρωση επτά ακόμη αιχμαλώτων.

Συνομιλίες Βορείου και Νοτίου Κορέας
Η Βόρειος και η Νότιος Κορέα πραγματοποίησαν επαφές σε υπουργικό επίπεδο στην Πιόνγκ Γιανγκ, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τις εντάσεις και να αναπτύξουν την οικονομική τους συνεργασία. Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται μετά τις διαβουλεύσεις στη Σεούλ τον περασμένο μήνα και τη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές για την προώθηση της ενοποίησής τους κατά τη διάρκεια της ιστορικής διάσκεψης τον Ιούνιο. Οι αξιωματούχοι από τη Νότιο Κορέα αναφέρουν ότι στην Πιόνγκ Γιανγκ θα συζητηθούν προτάσεις στρατιωτικής συνεργασίας και επανασύνδεσης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Αποζημιώσεις γερμανικής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε θύματα των ναζί
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στη Γερμανία συμφώνησε να καταβάλει περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στα θύματα των ναζί, στα οποία είχε επιβληθεί η συμμετοχή σε καταναγκαστικά έργα. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου περίπου χίλια πεντακόσια άτομα είχαν εξαναγκασθεί να εργασθούν για την εκκλησία. Ωστόσο, οι καθολικοί επίσκοποι της χώρας αποφάσισαν να μη προσφέρουν χρήματα στα προγράμματα αποζημιώσεων, που επιδοτούνται από την κυβέρνηση και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αρνηση Αυστραλίας στην εποπτεία του ΟΗΕ
Στην Αυστραλία η κυβέρνηση έκανε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την εποπτεία των εκπροσώπων του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις επικρίσεις του ΟΗΕ για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αρχές όσους που ζητούν πολιτικό άσυλο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει σε επιτροπές των ΗΕ να επισκεφθούν την Αυστραλία ούτε πρόκειται να παράσχει σχετικές πληροφορίες.

Αμφίβολο το μέλλον του Οστάνκινο
Ρώσοι μηχανικοί άρχισαν να εξετάζουν το εσωτερικό του πύργου της τηλεόρασης στη Μόσχα, του πύργου Οστάνκινο, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν το μέγεθος των ζημιών που επροκλήθησαν μετά τη μεγάλη πυρκαγιά. Πολλοί ανησυχούν ωστόσο για το ενδεχόμενο να καταρρεύσει ένα τμήμα του πύργου στην κορυφή. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Μόσχα, το μέλλον του δεύτερου υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο είναι αμφίβολο. Εκφράζονται φόβοι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ίσως να έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές με αποτελέσμα ο πύργος να μην επαναλειτουργήσει ποτέ.

Συνομιλίες Κλίντον - Μουμπάρακ για το Μεσανατολικό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον πραγματοποίησε συνομιλίες με τον ηγέτη της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάιρο, σε μία προσπάθεια να διασωθεί η ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Καμπ Ντέιβιντ τον περασμένο μήνα. Ο κ. Κλίντον και ο κ. Μουμπάρακ επεχείρησαν να αμβλύνουν τις διαφορές των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων όσον αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.