Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ συνάντησε ο Μπιλ Κλίντον
Τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ συνάντησε ο Μπιλ Κλίντον
(29/08/2000, 09:30 GMT)

Συνάντηση Μπιλ Κλίντον-Χόσνι Μουμπάρακ
Στο Κάιρο της Αιγύπτου ο Αμερικανός προεδρος Μπιλ Κλίντον συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό 2 εβδομάδες πριν από την λήξη της προθεσμίας για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας μεταξυ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Δηλώσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Στο Αγαδίρ του Μαρόκου ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, μιλώντας σε συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης με θέμα το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, είπε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν κάνει όσες θυσίες και διευκολύνσεις ήταν δυνατόν με στόχο την επίτευξη της ειρήνης. Στο μεταξύ, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, ο εκτελών χρέη υπουργού Εξωτερικού του Ισραήλ Σλόμο Μπεν Αμι δήλωσε, μετά από την συνάντησή του με τον ομόλογό του της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίιν, ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική και αποφασιστική στιγμή για την ειρηνευτική διαδικασία.

Συνομιλίες Ισραήλ-Τουρκίας
Συνομιλίες με την ηγεσία της Τουρκίας είχε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ που επισκέφθηκε την Αγκυρα. Τόσο ο κ. Μπάρακ όσο και ο ομόλογός του της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ συμφώνησαν ότι οι σχέσεις των δύο χωρών διευρύνονται και τις χαρακτήρισαν, μάλιστα, ως παράδειγμα προς μίμιση. Ο κ. Μπάρακ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ενδιαφέρον της Αγκυρας σχετικά με το Μεσανατολικό και τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει για το Ισραήλ η στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία.

Εσβησε η φωτιά στον πύργο τηλεόρασεως της Μόσχας
Οι πυροσβέστες στη Μόσχα κατόρθωσαν να σβήσουν την πυρκαγιά που προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές στον πύργο τηλεοράσεως Οστάνκινο. Ενα απο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τώρα οι αρχές της Ρωσίας είναι η αποκατάσταση των τηλεοπτικών δικτύων το συντομότερο δυνατό. Η φωτιά, που προκλήθηκε από ένα βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρολογικό δίκτυο, κατέστρεψε ένα σημαντικό μέρος του πύργου που λειτουγεί εδώ και 34 χρόνια και με το ύψος του (540 μέτρα) εθεωρείτο επίτευγμα της Σοβιετικής τεχνολογίας. Ηδη έχουν ανασυρθεί τα πτώματα 4 ανθρώπων, ενώ δεν είναι ακόμα βέβαιο αν και πότε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι οι υπηρεσίες που στεγάζονταν στον πύργο. Ηδη μηχανικοί εξετάζουν το εσωτερικό του κτιρίου για να δουν αν είναι επισκευάσιμο.

Νέα δολοφονική επίθεση στην Ισπανία
Δολοφονική επίθεση δέχθηκε τοπικός πολιτικός και μέλος του κυβερνώντος κόμματος στην Ισπανία στην περιοχή των Βάσκων στα βόρεια της χώρας. Ο Ισπανός πολιτικός διεκομίσθη στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως η οργάνωση ΕΤΑ έχει αναλάβει την ευθύνη για περίπου 15 ανάλογες επιθέσεις που έχουν γίνει πρόσφατα.

Πρόστιμο στην Ολυμπιακή Αεροπορία από Αμερικανικό δικαστήριο
Πρόστιμο 700.000 δολλαρίων επεδίκασε το Ομοσπονδιακο δικάστηριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ολυμπιακή Αεροπορία επειδή με την πολιτική της να επιτρέπει το κάπνισμα στις πτήσεις συντελεί, όπως έκρινε το δικαστήριο, στην αύξηση των θανάτων από ασθένειες που σχετίζονται με το άσθμα. Η καταδίκη του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας έγινε μετά από μηνύσεις που υπέβαλλε εναντίον της Ολυμπιακής Αεροπορίας ο Αμερικανός Αμπίντ Χάνσον, ο οποίος ισχυρίζεται ότι, ενώ παραπονέθηκε στα μέλη του πληρώματος ότι τον ενοχλούσε το κάπνισμα, δεν του άλλαξαν αμέσως θέση. Το επεισόδιο σημειώθηκε το 1998 κατά την διάρκεια πτήσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το Κάιρο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. "Αν το πλήρωμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας είχε ενεργήσει αμέσως, ίσως ο Χάνσον να ζούσε ακόμη", είπε ο δικαστής Τσαρλς Μπρέγιερ.

Μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη
Μπορεί οι πυρκαγιές να βρίσκονται σε ύφεση στην Ελλάδα, αλλά σε άλλες χώρες εξακολουθούν να μαίνονται. Στις Δυτικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οι μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη αναγκάζουν χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές που μένουν. Αλλά και στην Κορσική οι πυρκαγιές έκαψαν χιλιάδες στρέμματα. Αρκετοί αρμόδιοι εκεί κάνουν λόγο για εμπρησμό. Στην Ισπανία, 2 πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους όταν η φωτιά που προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο στα βόρεια της χώρας άλλαξε ξαφνικά κατεύθυνση με αποτέλεσμα να τους παγιδεύσει.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας
Στη Γαλλία παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Πιερ Σεβενεμάν μετά από την δημόσια διαφοροποίησή του από τα σχέδια της κυβέρνησης της χώρας που προβλέπουν την αυτονομία της Κορσικής.

Πράσινο φως για εξέταση αίματος που ανιχνεύει την ουσία ΕPO
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την εφαρμογή μιας νέας εξέτασης αίματος στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋυ που αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Η εξέταση αυτή εχει στόχο τον εντοπισμό της αναβολικής ουσίας EPO.

Επελέγησαν 5 τελικές υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε τις 5 υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Πρόκειται για το Πεκίνο, το Τορόντο, την Οζάκα, το Παρίσι και την Κωσταντινούπολη. Αποκλείσθηκαν το Μπανκόνγκ, η Αβάνα, η Σεβίλλη, η Κουάλα Λαμπούρ και το Κάιρο.

Προσφορά για την απόκτηση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου
Οι ιδιοκτήτες του Χρηματιστηρίου της Στοκχόλμης έκαναν προσφορά για την απόκτηση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αξίας περίπου 400 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Στη Λιβύη οι 6 όμηροι που απελευθερώθηκαν στις Φιλιππίνες
Στη Λιβύη έφτασαν οι 6 όμηροι που απελευθερώθηκαν στις νότιες Φιλιππίνες από Μουσουλμάνους αυτονομιστές αντάρτες που τους κρατούσαν. Αναμένεται να συναντηθούν με τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Γκαντάφι που συνέβαλε στην απελευθέρωσή τους. Τώρα οι προσπάθειες εστιάζονται στην απελευθέρωση των υπολοίπων 7 ομήρων.

Διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 11 Βρετανών στρατιωτών στη Σιέρρα Λεόνε
Συνεχίζεται η περιπέτεια των 11 Βρετανών στρατιωτών που κρατούνται όμηροι στη Σιέρρα Λεόνε. Από την στρατιωτική αποστολή της Βρετανίας στη Σιέρρα Λεόνε έγινε γνωστό ότι ανώτατος αξιωματούχος της Βρετανίας πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους των απαγωγέων που είναι αντάρτες με την επωνυμία "West Side Boys".

Καταθέσεις για το σκάνδαλο των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία
Στη Γερμανία δύο άνθρωποι που θεωρούνται κλειδιά στην υπόθεση του σκανδάλου με τις χρηματοδοτήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος καταθέτουν ενώπιον ειδικής επιτροπής του Κοινοβουλίου της χώρας.

Καινούρια προειδοποίηση για τη νόσο των τρελλών αγελάδων
Επιστήμονες που ερευνούν την νόσο των τρελλών αγελάδων απηύθυναν προειδοποίηση ότι η ασθένεια μπορεί να προσβάλλει και άλλα ζώα εκτός από τα βοοειδή χωρίς, μάλιστα, να εμφανίζουν συμπτώματα. Οι επιστήμονες είπαν ότι αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την δημόσια υγεία.

Κατάσχεση από την Κίνα χιλιάδων βιβλίων με τον Μπιλ Κλίντον
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ενόχλησή του για τις πληροφορίες ότι τελωνειακοί υπαλλήλοι στην Κίνα προχώρησαν στην κατάσχεση χιλιάδων αντιγράφων ενός φωτογραφικού βιβλίου για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κινέζοι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή επειδή στo βιβλίo υπήρχε φωτογραφία του προέδρου Κλίντον στην οποία αντήλασσε χειραψία με τον εξόριστο ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.