Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο πύργος στις φλόγες (αριστερά). Η πυρκαγιά έχει πια σβήσει (δεξιά)
Ο πύργος στις φλόγες (αριστερά). Η πυρκαγιά έχει πια σβήσει (δεξιά)
(28/08/00, 2000 GMT)

Εσβησε η πυρκαγιά στον Οστανκίνο
Στη Μόσχα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τελικά την πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε ένα από τα υψηλότερα κτίρια του κόσμου, τον περίφημο πύργο της τηλεόρασης Οστανκίνο. Σύμφωνα με τις αρχές ανεσύρθησαν τα πτώματα δύο ατόμων, που είχαν παραμείνει ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο εγκλωβισμένα στον πύργο, ενώ αγνοείται η τύχη δύο ακόμη ατόμων. Ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα τονίζει ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα αποκατάστασης των τηλεπικοινωνιών στη χώρα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο κατάρρευσης του πύργου.

Είκοσι οκτώ άτομα νεκρά στη Νιγηρία
Στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, τουλάχιστον είκοσι οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από δεκαπέντε τραυματίσθηκαν
όταν φορτηγό που μετέφερε χαλίκια έπεσε πάνω σε σταθμευμένα λεωφορεία. Τα σωστικά συνεργεία πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς παραμένει ακόμη ένα λεωφορείο παγιδευμένο κάτω από το φορτηγό. Το δυστύχημα έγινε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην πόλη, γεγονός που προσέλκυσε πολλούς ανθρώπους από τις γειτονικές πόλεις και χωριά.

Ακαρπες οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Μπουρούντι
Ο Νέλσον Μαντέλα κατηγόρησε τους αντιπροσώπους της φυλής Τούτσι στο Μπουρούντι ότι διέλυσαν τις ελπίδες για τερματισμό του πολύχρονου εμφυλίου πολέμου. Ο Νέλσον Μαντέλα διαμεσολάβησε για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην πόλη της Τανζανίας, Αρούσα, όπου παρέστη και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ελπίζοντας ότι θα συμμετάσχει στην υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας. Ομως, οι σχετικές προσπάθειες απέβησαν άκαρπες διότι δεν συμφώνησαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο του Μπουρούντι.

Στη Λιβύη μεταβαίνουν οι απελευθερωθέντες των Φιλιππίνων
Οι έξι απελευθερωθέντες των ισλαμιστών αυτονομιστών ανταρτών στις νότιες Φιλιππίνες αναμένεται να φθάσουν στη Λιβύη σε λίγες ώρες. Πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Λιβύης Μουαμάρ Γκαντάφι, ο οποίος διαμεσολάβησε για την απελευθέρωσή τους. Τόσο η κυβέρνηση της Λιβύης, όσο και η κυβέρνηση των Φιλιππίνων εμμένουν στη θέση τους ότι δεν θα δοθούν λύτρα στους απαγωγείς, τους αντάρτες δηλαδή της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ.

Ο Εχούντ Μπαράκ στην Αγκυρα
Επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ. Τα δύο βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του με την τουρκική κυβέρνηση ήταν η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η αμυντική συνεργασία Ισραήλ - Τουρκίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, την Αγκυρα είχε επισκεφθεί και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ.

Δυσαρεστημένη με την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης στην οικοδόμηση του Ολυμπιακού χωριού, αλλά και για τον τρόπο ανάθεσης των έργων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φαίνεται ικανοποιημένη με την πρόταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για το Ολυμπιακό Χωριό, να αναθέσει απευθείας την εκπόνηση τμημάτων των μελετών σε εταιρείες. Οσον αφορά το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, η Κομισιόν έχει ήδη στείλει δύο επιστολές στην κυβέρνηση της Ελλάδας, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί από κατασκευαστικό όμιλο, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξαν αποκλεισμοί κατασκευαστικών εταιρειών.

Η Κωνσταντινούπολη υποψήφια για την Ολυμπιάδα του 2008
Σήμερα ανακοινώθηκαν στη Λωζάνη της Ελβετίας οι πέντε υποψήφιες χώρες για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2008, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Κωνσταντινούπολη. Οι άλλες τέσσερις είναι το Πεκίνο, η Οσάκα, το Παρίσι και το Τορόντο. Η απόφαση θα ληφθεί κατά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Μόσχα, του χρόνου τον Ιούλιο.

Σε καλή κατάσταση οι αιχμάλωτοι στρατιώτες στη Σιέρα Λεόνε
Ο Βρετανός στρατιωτικός διοικητής στη Σιέρα Λεόνε αναφέρει ότι οι έντεκα Βρετανοί στρατιώτες και ο ένας από τη Σιέρα Λεόνε, που κρατούνται αιχμάλωτοι από ομάδα ανταρτών, βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο διοικητής Γκόρντον Χιους τόνισε ότι ήλθε σε επαφή με τους στρατιώτες, αλλά και με τους απαγωγείς και ότι ελπίζει πως σύντομα θα ξεκινήσει ο διάλογος για την απελευθέρωσή τους.

Νέα επεισόδια στο Ιράν
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν αναφέρει ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων ανάμεσα στους υποστηρικτές του μεταρρυθμιστή προέδρου Μοχάμεντ Κχαταμί και τους συντηρητικούς αντιπάλους του στην πόλη Κοραμαμπάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες άτομα συνελλήφθησαν.

Καταθέσεις για το σκάνδαλο των Χριστιανοδημοκρατών
Στη Γερμανία, κατέθεσαν σήμερα ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής δύο σημαντικά πρόσωπα στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Ο πρώην ηγέτης του κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η πρώην ταμίας, Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ προέβησαν ωστόσο σε αντικρουόμενες μαρτυρίες για μία δωρεά πενήντα χιλιάδων δολαρίων από έναν έμπορο όπλων. Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ παρεδέχθη ότι έλαβε εκατομμύρια δολάρια από μυστικές δωρεές.

Επεισόδια με μετανάστες στην Αυστραλία
Στην Αυστραλία, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να αντιμετωπίσει διαδηλώσεις παράνομων μεταναστών. Περίπου ογδόντα μετανάστες προκάλεσαν επεισόδια όταν έμαθαν ότι δεν πρόκειται να τους χορηγηθεί άσυλο και ότι ενδέχεται να απελαθούν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.