Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ενα ελικόπτερο επιτηρεί τις ζημίες στον πύργο Οστανκίνο
Ενα ελικόπτερο επιτηρεί τις ζημίες στον πύργο Οστανκίνο
(28/08/00, 1700 GMT)

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Οστανκίνο
Τελευταίες πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα από τα υψηλότερα κτίρια του κόσμου, τον πύργο Οστανκίνο, έχει τεθεί υπό έλεγχο. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα πτώματα τεσσάρων ατόμων, που είχαν παγιδευθεί στον ανελκυστήρα. Τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters πάντως αναφέρει ότι ανεσύρθη και μία ζωντανή γυναίκα. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η πυρκαγιά απεικονίζει τη ζοφερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει εμπεριέλθει σήμερα η Ρωσία.

Ο Εχούντ Μπαράκ στην Αγκυρα
Επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ. Τα δύο βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του με την τουρκική κυβέρνηση ήταν η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η αμυντική συνεργασία Ισραήλ - Τουρκίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, την Αγκυρα είχε επισκεφθεί και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ.

Δυσαρεστημένη με την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης στην οικοδόμηση του Ολυμπιακού χωριού, αλλά και για τον τρόπο ανάθεσης των έργων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φαίνεται ικανοποιημένη με την πρόταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για το Ολυμπιακό Χωριό, να αναθέσει απευθείας την εκπόνηση τμημάτων των μελετών σε εταιρείες. Οσον αφορά το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, η Κομισιόν έχει ήδη στείλει δύο επιστολές στην κυβέρνηση της Ελλάδας, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί από κατασκευαστικό όμιλο, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξαν αποκλεισμοί κατασκευαστικών εταιρειών.

Η Κωνσταντινούπολη υποψήφια για την Ολυμπιάδα του 2008
Σήμερα ανακοινώθηκαν στη Λωζάνη της Ελβετίας οι πέντε υποψήφιες χώρες για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2008, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Κωνσταντινούπολη. Οι άλλες τέσσερις είναι το Πεκίνο, η Οσάκα, το Παρίσι και το Τορόντο. Η απόφαση θα ληφθεί κατά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Μόσχα, του χρόνου τον Ιούλιο.

Νέα επεισόδια στο Ιράν
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν αναφέρει ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων ανάμεσα στους υποστηρικτές του μεταρρυθμιστή προέδρου Μοχάμεντ Κχαταμί και τους συντηρητικούς αντιπάλους του στην πόλη Κοραμαμπάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες άτομα συνελλήφθησαν.

Καταθέσεις για το σκάνδαλο των Χριστιανοδημοκρατών
Στη Γερμανία, καταθέτουν σήμερα ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής δύο σημαντικά πρόσωπα στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Ο πρώην ηγέτης του κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η πρώην ταμίας, Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ προέβησαν ωστόσο σε αντικρουόμενες μαρτυρίες για μία δωρεά πενήντα χιλιάδων δολαρίων από έναν έμπορο όπλων. Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ παρεδέχθη ότι έλαβε εκατομμύρια δολάρια από μυστικές δωρεές.

Συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στο Μπουρούντι
Στην πόλη της Τανζανίας Αρούσα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας, που θα τερματίσει τον πολύχρονο και αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στο Μπουρούντι. Ο Νέλσον Μαντέλα πραγματοποίησε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Μπουρούντι Πιέρ Μπουϊόγια, ενώ στην Αρούσα αναμένεται να καταφθάσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Ωστόσο, εκφράζονται οι αμφιβολίες ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν θα υπογράψουν τελικά την ειρηνευτική συμφωνία.

Επεισόδια με μετανάστες στην Αυστραλία
Στην Αυστραλία, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να αντιμετωπίσει διαδηλώσεις παράνομων μεταναστών. Περίπου ογδόντα μετανάστες προκάλεσαν επεισόδια όταν έμαθαν ότι δεν πρόκειται να τους χορηγηθεί άσυλο και ότι ενδέχεται να απελαθούν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.