Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

                               Η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων
Η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων

(28/08/00, 1130 GMT)

Δυσαρεστημένη η Κομισιόν με την Ελλάδα
Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης στην οικοδόμηση του Ολυμπιακού χωριού, αλλά και για τον τρόπο ανάθεσης των έργων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φαίνεται ικανοποιημένη με την πρόταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για το Ολυμπιακό Χωριό, να αναθέσει απευθείας την εκπόνηση τμημάτων των μελετών σε εταιρείες. Οσον αφορά το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, η Κομισιόν έχει ήδη στείλει δύο επιστολές στην κυβέρνηση της Ελλάδας, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί από κατασκευαστικό όμιλο, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξαν αποκλεισμοί κατασκευαστικών εταιρειών.

Δηλώσεις Πούτιν για την καταστροφή του πύργου Οστανκίνο
Στη Μόσχα ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα από τα υψηλότερα κτίρια του κόσμου - τον περίφημο πύργο της τηλεόρασης Οστανκίνο με ύψος πάνω από πεντακόσια μέτρα - απεικονίζει τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει εμπεριέλθει σήμερα η Ρωσία. Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε ότι μόνο με την οικονομική ανάπτυξη θα είναι δυνατό να αποτραπούν στο μέλλον αυτού του είδους οι καταστροφές.

Στην Αγκυρα βρίσκεται ο Εχούντ Μπαράκ
Επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ. Τα δύο βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του με την τουρκική κυβέρνηση είναι η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η αμυντική συνεργασία Ισραήλ - Τουρκίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, την Αγκυρα επισκέφθηκε και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ.

Νέα επεισόδια στο Ιράν
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν αναφέρει ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων ανάμεσα στους υποστηρικτές του μεταρρυθμιστή προέδρου Μοχάμεντ Κχαταμί και τους συντηρητικούς αντιπάλους του στην πόλη Κοραμαμπάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες άτομα συνελλήφθησαν.

Αποφάσεις για ιατρικές εξετάσεις αθλητών
Στη Λωζάννη της Ελβετίας, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συναντώνται σήμερα για να αποφασίσουν σήμερα εάν πρέπει να γίνουν ιατρικές εξετάσεις αίματος στους αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ, για να διαπιστωθεί εάν ορισμένοι αθλητές κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών και κυρίως του φαρμάκου EPO. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων κριθούν αναξιόπιστα, πολλοί αθλητές μπορεί να ζητήσουν εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

Καταθέσεις για το σκάνδαλο των χριστιανοδημοκρατών
Στη Γερμανία, καταθέτουν σήμερα ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής δύο σημαντικά πρόσωπα στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Ο πρώην ηγέτης του κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η πρώην ταμίας, Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ προέβησαν ωστόσο σε αντικρουόμενες μαρτυρίες για μία δωρεά πενήντα χιλιάδων δολαρίων από έναν έμπορο όπλων. Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ παρεδέχθη ότι έλαβε εκατομμύρια δολάρια από μυστικές δωρεές.

Επεισόδια με παράνομους μετανάστες στην Αυστραλία
Στην Αυστραλία, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να αντιμετωπίσει διαδηλώσεις παράνομων μεταναστών. Περίπου ογδόντα μετανάστες προκάλεσαν επεισόδια όταν έμαθαν ότι δεν πρόκειται να τους χορηγηθεί άσυλο και ότι ενδέχεται να απελαθούν.

Στη Λιβύη μεταβαίνουν έξι απελευθερωθέντες των ανταρτών στις Φιλιππίνες
Εξι από τους ξένους αιχμαλώτους που απελευθερώθησαν από τους ισλαμιστές αντάρτες στις νότιες Φιλιππίνες τις τελευταίες δύο ημέρες, μεταβαίνουν σήμερα στη Λιβύη. Οι απελευθερωθέντες αναμένεται να συναντήσουν τον ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Γκαντάφι. Οι ισλαμιστές αντάρτες κρατούν ακόμη δύο Φινλανδούς, δύο Γάλλους, έναν Γερμανό και έναν Φιλιππινέζο.

Ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο στο Μπουρούντι
Οι εμπλεκόμενες πλευρές στην πολύχρονη και αιματηρή διένεξη στο Μπουρούντι πρόκειται να υπογράψουν σύντομα ειρηνευτική συμφωνία στην πόλη της Τανζανίας, Αρούσα. Ομως, παρά τις έντονες διαβουλεύσεις, υπό την προεδρία του Νοτιοαφρικανού πολιτικού Νέλσον Μαντέλα, εκφράζονται οι αμφιβολίες ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν θα υπογράψουν τελικά την ειρηνευτική συμφωνία. Στην Αρούσα αναμένεται να φθάσει σήμερα και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Ο πόλεμος ανάμεσα στις φυλές Χούτου και Τσούτσι στο Μπουρούντι έχει στοιχίσει το θάνατο διακοσίων χιλιάδων ατόμων τα τελευταία επτά χρόνια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.