Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

                                                      Αντίκτυπο είχαν οι φωτιές στην Ελλάδα στα μέσα ενημέρωσης στην Βρετανία
 

(28/08/00, 06:30 GMT)

Τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας για τις φωτιές στην Ελλάδα
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Βρετανία αναφέρονται εκτενώς στις πυρκαγιές στην Ελλάδα έχοντας ως κοινό παρονομαστή ότι οι φωτιές που έπληξαν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα ήταν οι χειρότερες των τελευταίων ετών. H εφημερίδα "Independent" γράφει ότι ο λόγος των μεγάλων φετινών πυρκαγιών στην Ελλάδα ήταν ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων. Οι "Times" δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Βορειοδυτική Ελλάδα και στη Πελοπόννησο από τις πυρκαγιές, ενώ η εφημερίδα "Guardian" κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση των πυρκαγιών της Κέρκυρας που ενδιαφέρουν, βέβαια, ιδιαίτερα την Βρετανία επειδή το νησί αυτό προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών. Η "Guardian" παραθέτει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Foreign Office που είπε ότι το νησί είναι ασφαλές για τους Βρετανούς τουρίστες. Το BBC στην ηλεκτρονική του σελίδα αναφέρεται στις δηλώσεις που έκανε εκπρόσωπος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Βρετανίας ότι οι τουρίστες πρέπει να υπακούουν στις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών και να μένουν μακριά από τις περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος. "Διατρέχουν κίνδυνο αν πηγαίνουν εκδρομές ή περιπάτους στην εξοχή", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Βρετανίας, όπως γράφει το ΒΒC στην σελίδα του στο Ιντερνετ.

Μεγάλη πυρκαγιά στον πύργο τηλεόρασεως της Μόσχας
Στη Μόσχα ο πύργος της τηλεοράσεως έχει καταστραφεί μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο επάνω μέρος του και απλώθηκε ταχύτατα προς τα κάτω. Αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται. Ο πύργος Οστανκίνο έχει ύψος πάνω από 500 μέτρα και θεωρείται ένα από τα υψηλότερα κτίρια σε όλο τον κόσμο. Αξιωματούχοι είπαν ότι η ζημιά που έχει υποστεί ο πύργος μπορεί να μην είναι επισκευάσιμη. Αιτία της πυρκαγιάς είναι πιθανότατα ηλεκτρική βλάβη. Πάντως, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία εξέφρασε αμφιβολίες για την σταθερότητα του κτιρίου.

Δυσαρέσκεια της Κομισιόν για Ολυμπιακά έργα στην Αθήνα
Πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις διαδικασίες που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ελλάδας ως προς την οικοδόμηση του Ολυμπιακού χωριού, αλλά και σε ό,τι αφορά τον τρόπο ανάθεσης των έργων σχετικά με το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στις Βρυξέλλες Γιώργος Δαράτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται δυσαρεστημένη στην πρόταση ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για το Ολυμπιακό Χωριό να αναθέσει απευθείας την εκπόνηση τμημάτων της μελέτης σε εταιρείες. Σχετικά με το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, η Κομισιόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ήδη έχει στείλει 2 επιστολές στην κυβέρνηση της Ελλάδα ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί από κατασκευαστικό όμιλο, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξαν αποκλεισμοί κατασκευαστικών εταιρειών από το έργο με το επιχείρημα ότι στο κατασκευαστικό σχήμα τους δεν συμμετείχε και μία τουλάχιστον τράπεζα - κάτι, όμως, που όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, δεν αναφέρεται πουθενά στην προκήρυξη του έργου, μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC Γιώργος Δαράτος.

Κρίσιμη συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη
Σήμερα αναμένεται να ληφθεί στη Λωζάνη της Ελβετίας η απόφαση από ανώτατους αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το αν θα δωθεί η τελική έγκριση να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά τεστ αίματος. Πρόκειται για ένα τεστ που θα είναι σε θέση να ανιχνεύει την απαγορευμένη ουσία EPO στους αθλητές. Oι γιατροί λένε ότι το τεστ είναι ακριβές, όμως τώρα όλοι περιμένουν την εκτίμηση των δικηγόρων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στη διήμερη συνεδρίαση της Λωζάνης, επίσης, θα γίνει η επιλογή της τελικής λίστας των υποψηφίων χωρών να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Τουρκία
Επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ. Τα 2 βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του με την κυβέρνηση της Τουρκίας είναι η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η αμυντική συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας. Την περασμένη εβδομάδα την Αγκυρα επισκέφθηκε και ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ.

Μείωση των βίαιων αδικημάτων στην Αμερική
Περίπου 30 εκατομμύρια βίαια αδικήματα σημειώθηκαν μέσα στο 1999 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για μείωση παραπάνω από 10% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και για το μικρότερο νούμερο τα τελευταία 27 χρόνια, όμως ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον αναφέρει ότι για μερικές κατηγορίες Αμερικανών, όπως είναι οι ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις και οι μαύροι, η κατάσταση δεν έχει παρουσιάσει βελτίωση.

Στην Τανζανία ο Μπιλ Κλίντον
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Αφρική, μεταβαίνει στην Τανζανία όπου συνεχίζονται οι συνομιλίες για να βρεθεί λύση στα 7 χρόνια εμφυλίου πολέμου που μαίνονονται στο Μπουρούντι.

Ειρηνευτική Σύνοδος της Χιλιετίας για θρησκευτικούς ηγέτες στη Νέα Υόρκη
Πάνω από 1.000 θρησκευτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο συρρέουν στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για να λάβουν μέρος στην Ειρηνευτική Σύνοδο της Χιλιετίας, όπως έχει ονομαστεί. Πρόκειται για  - μια προσπάθεια, όπως αναφέρεται, να υπάρξει δράση για τους πολέμους, την φτώχεια και το περιβάλλον.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.