Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τρείς από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν
 

(27/08/00, 04:00 GMT)

Φιλιππίνες : οι αντάρτες απελευθερώνουν ομήρους
Στις νότιες Φιλιππίνες οι Μουσουλμάνοι αντάρτες άφισαν ελεύθερους 5 από τους ομήρους που αιχμαλώτισαν τους τελευταίους μήνες. Οι 5 θα μεταβούν αεροπορικώς στην Λιβύη η οποία μεσολάβησε μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης των Φιλιπινών για να εξασφαλίση την απελευθέρωση τους. Οι αντάρτες εξακολουθούν να κρατούν 24 άλλους ομήρους εκ των οποίων οι 7 είναι ξένοι υπήκοοι.

Στην Αφρική ο Μπιλ Κλίντον
O Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επισκέπτεται τη Νιγηρία στο ξεκίνημα σύντομης περιοδείας του στην Αφρική. Τον κ. Κλίντον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Ολουζεγκάν Ομπασάνγιο του οποίου την δημοκρατική διακυβέρνηση στην χώρα μετά από χρόνια στρατιωτικής εξουσίας υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος. Την Δευτέρα ο κ. Κλίντον επισκέπτεται την Τανζανία για να λάβει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται εκεί για το Μπουρούντι και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ σχετικά με το Μεσανατολικό.

Ιράν : ταραχές στην πόλη Χοραμαμπάντ
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Χοραμαμπάντ μεταξύ των οπαδών του προέδρου Μοχάμαντ Χαταμί και σκληροπυρηνικούς. Τα επεισόδια άρχισαν όταν δεξιοί εμπόδισαν δύο γνωστούς φιλελεύθερους να μιλήσουν σε φοιτητική συγκέντρωση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Ακολούθησαν διήμερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών, αντιδιαδηλώσεις δεξιών και συγκρούσεις με την αστυνομία. Αρκετά άτομα συνελλήφθησαν και σύμφωνα με τις εφημερίδες περίπου 40 άτομα, αναμεσά τους και αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν.

Τουρκία : ο πρωθυπουργός ζήτησε τροποποίηση του συντάγματος
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετσεβίτ, ζήτησε αναθεώρηση των εξουσίων που παρέχει το σύνταγμα στο πρόεδρο. Ο πρόεδρος Αχμέτ Νετσντέτ Σεζέρ αρνήθηκε να υπογράψει διάταγμα το οποίο θα επέτρεπε την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για αυτονομιστικές ή φιλοισλαμιστικές διασυνδέσεις, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έπρεπε να εγκριθεί από το κονοβούλιο. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Χουριέτ ο κ. Ετσεβίτ είπε ότι υπάρχει σαφώς αντίθεση μεταξύ κυβέρνησης και προέδρου για τις εξουσίες που τους παρέχει το σύνταγμα και πως θα πρέπει να ασκούνται.

Πυρκαγιά στο υψηλότερο κτίριο της Μόσχας
Πυρκαγιά ξέσπασε στον πύργο Οστανκίνο της τηλεόρασης της Μόσχας, ένα από τα υψηλότερα κτίρια στον κόσμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα και η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Λόγω της πυρκαγιάς διεκόπησαν τα προγράμματα του τηλεοπτικού σταθμού NTV και δύο τοπικών τηλεοπτικών σταθμων.

Συνεχίζονται οι πλημμύρες στην νότια Ινδία
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην πολιτεία Κεράλα της νότιας Ινδίας όπου συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις. Πάνω από χίλιοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν και χιλιάδες σπίτια κατέρρευσαν. Στην γειτονική πολιτεία Αντρα Πραντές ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες ανέρχεται σε 150, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Ομηροι στη Σιέρρα Λεόνε 11 Βρετανοί στρατιώτες
H Βρετανία έκανε γνωστό ότι 11 από τους στρατιώτες της κρατούνται όμηροι στη Σιέρρα Λεόνε. Εκπρόσωποι του στρατού της Βρετανίας είπε ότι μια ομάδα ανταρτών με την επωνυμία "West Side Boys" γνωστοποίησε ότι κρατά τους στρατιώτες. Πρόσφατα 500 στρατιώτες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είχαν κρατηθεί ως όμηροι από αντάρτες, όμως στη συνέχεια απελευθερώθηκαν.

Ερευνα για αναβολικά στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ
Οι αρχές στην Αυστραλία έκαναν γνωστό ότι οι αθλητές που φθάνουν στην χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ, που ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να υποβληθούν σε εξονυχιστική έρευνα για τυχόν αναβολικά που μεταφέρουν μαζί τους. Τελωνειακός αξιωματούχος διέψευσε, μιλώντας στο BBC, ότι υπάρχει λίστα με ύποπτους αθλητές προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι που θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο τις ημέρες των Αγώνων θα αποφασίζουν σε ποιούς αθλητές θα πρέπει να γίνεται έρευνα.

Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ
Κάτοικοι σε περιοχή του Σίδνεϋ της Αυστραλίας που βρίσκεται κοντά σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων απηύθυναν έκκληση στις αρχές να προχωρήσουν, στην διάρκεια των Αγώνων, στο κλείσιμο πυρηνικού αντιδραστήρα που βρίσκεται στην περιοχή. Η έκκληση αυτή έρχεται μετά από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχει κίνδυνος για πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης σε αυτές τις εγκαταστάσεις στην διάρκεια των Αγώνων. Ανάλογες εγκαταστάσεις είχαν κλείσει στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996.

Μαυροβούνιο: απαγόρευση σε μέσα ενημέρωσης να καλύψουν την προεκλογική εκστρατεία
Οι αρχές στο Μαυροβούνιο - το οποίο μαζί με την Σερβία απαρτίζουν την Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας - απαγόρευσαν στα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να καλύψουν την προεκλογική εκστρατεία για τις Ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου μήνα. Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, που βρίσκεται σε διαμάχη με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, έχει ήδη αποφασίσει το μποϋκοτάζ των εκλογών διαμαρτυρόμενη για πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.