Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο Εχούντ Μπάρακ και ο Χόσνι Μουμπάρακ
Ο Εχούντ Μπάρακ και ο Χόσνι Μουμπάρακ

(12/08/2000, 1330 GMT)

Προειδοποιήσεις Μουμπάρακ για το Μεσανατολικό
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ προειδοποιεί ότι οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στο καθεστώς της Ιερουσαλήμ ενδέχεται να πυροδοτήσουν νέα επεισόδια βίας και τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή. Σε συνέντευξή του σε αιγυπτιακό περιοδικό, ο κ. Μουμπάρακ τονίζει ότι κανένας Αραβας ή Μουσουλμάνος ηγέτης δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Από την άλλη πλευρά όμως, ο κ. Μουμπάρακ τονίζει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει πιέσεις στον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ για την υπογραφή μιας συμφωνίας που μπορεί να μην εγκρίνει ο λαός των Παλαιστινίων. Ο Χόσνι Μουμπάρακ προβαίνει στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις για το εν λόγω θέμα, μετά την αποτυχία των συνομιλιών στο Καμπ Ντέιβιντ.

Κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας στην Ινδία
Στη βορειοανατολική Ινδία, στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της επαρχίας Ασάμ, οι γιατροί προειδοποιούν ότι ελλοχεύει κίνδυνος εξάπλωσης των επιδημιών. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός προσπαθεί να συγκεντρώσει τρία εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να παράσχει τρόφιμα και φάρμακα στους περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι στην επαρχία Ασάμ. Δεκάδες χιλιάδες άτομα παραμένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς, χωρίς επαρκή διατροφή και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς πόσιμο νερό. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση χολέρας και ελονοσίας.

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας
Στη Γερμανία, η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά την ανακοίνωση ακροδεξιών οργανώσεων ότι σχεδιάζουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον συνεργάτη του Αντολφ Χίτλερ, Ρούντολφ Ες, κατά την επέτειο του θανάτου του. Οι αστυνομικές δυνάμεις αναμένουν διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις, ενόψει της επετείου της αυτοκτονίας στη φυλακή του Ρούντολφ Ες, πριν από δέκα τρία χρόνια, στις 17 Αυγούστου του 1987. Οι αρχές του Βερολίνου έχουν ήδη απαγορεύσει στους νεοναζί να παρελάσουν κοντά στη βρετανική πρεσβεία της πόλης.

Ημέρα δράσης κηρύσσει σήμερα η ΕΤΑ στην Ισπανία
Στην Ισπανία, οι υποστηρικτές της ένοπλης οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών, ΕΤΑ, κηρύσσουν σήμερα ημέρα δράσης, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα τέσσερα μέλη της ΕΤΑ που σκοτώθηκαν την περασμένη Δευτέρα. Οι τέσσερις σκοτώθηκαν όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό τους, με το οποίο μετέφεραν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους. Χθες το βράδυ, περισσότερα από τριάντα πέντε χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της Παμπλόνα στη βόρεια Ισπανία, διαμαρτυρόμενοι για την εκστρατεία βίας της ΕΤΑ.

Εντεκα οι νεκροί της βομβιστικής επίθεσης στη Μόσχα
Στη Ρωσία, πέθαναν ακόμη τρία άτομα, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο μετά τη βομβιστική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη τρίτη σε πολυσύχναστο υπόγειο σταθμό του μετρό, στην κεντρική Μόσχα. Ο αριθμός των θυμάτων φθάνει πλέον τα έντεκα άτομα. Δύο από τα άτομα που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο πέθαναν από σοβαρά εγκαύματα. Σήμερα πραγματοποιούνται οι περισσότερες από τις κηδείες των θυμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ρωσίας έχουν λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση. Στη Μόσχα, συνεχίζονται οι έλεγχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν στις Φιλιππίνες
Στις νότιες Φιλιππίνες, η αστυνομία αναφέρει ότι είκοσι άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των δυνάμεων ασφαλείας     εναντίον μίας χριστιανικής αίρεσης. Στους είκοσι που σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβάνονται δέκα έξι ήταν μέλη της αίρεσης, που αποκαλείται "Το πνεύμα του Θεού", τρεις ήταν αστυνομικοί και ένας πολίτης. Οι αστυνομικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι επετέθησαν εναντίον των μελών της αίρεσης, όταν ορισμένοι από αυτούς έβγαλαν μαχαίρια.

Απελευθερώθησαν οι είκοσι εννέα αιχμάλωτοι στην Κολομβία
Στην Κολομβία, οι αντάρτες απελευθέρωσαν τους είκοσι εννέα πανεπιστημιακούς ερευνητές, οι οποίοι εκρατούντο αιχμάλωτοι στα βουνά, κοντά στην πόλη Μεντελίν, από την περασμένη Τετάρτη. Οι ερευνητές, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν ένας Αμερικανός καθηγητής και ένας Γερμανός φοιτητής, απήχθησαν από τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό της Κολομβίας. Πριν από λίγο παραδόθηκαν σε εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πέθανε η Λορέτα Γιανγκ
Η σταρ του Χόλιγουντ Λορέτα Γιανγκ πέθανε σε ηλικία ογδόντα επτά χρόνων. Η καριέρα της Λορέτας Γιανγκ ξεκίνησε από την εποχή του βωβού κινηματογράφου και έφθασε στο αποκορύφωμά της το 1947, όταν η διάσημη ηθοποιός τιμήθηκε με Οσκαρ. Η Λορέτα Γιανγκ τιμήθηκε επίσης με τρία τηλεοπτικά βραβεία ΕΜΙ. Η διάσημη ηθοποιός εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο σελιλόιντ σε ηλικία τεσσάρων χρόνων. Μέχρι τώρα είχε παίξει σε περισσότερες από εκατό παραγωγές.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.