Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τον σημαντικότερο λόγο της ζωής του απευθύνει ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος
Τον σημαντικότερο λόγο της ζωής του απευθύνει ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος

(04/08/2000, 0240 GMT)
 

Επίθεση του Μπους του νεότερου κατά της κυβέρνησης Κλίντον
Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Τζορτζ Μπους ο νεότερος απευθύνει λόγο κατά την λήξη του συνεδρίου του κόμματός του στην Φιλαδέλφια, λόγο που οι αναλυτές χαρακτηρίζουν ίσως τον σημαντικότερο της ζωής του. Ο κ. Μπους σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC επέκρινε την κυβέρνηση Κλίντον χαρακτηρίζοντας την θητεία της ως γεμάτη υποσχέσεις αλλά χωρίς κάποιον σημαντικό σκοπό, αν και απέφυγε να επιτεθεί προσωπικά στον πρόεδρο Κλίντον και τον αντιπρόεδρο και υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Αλ Γκορ.

Η Βρετανία καταδικάζει τις γιουγκοσλαβικές συλλήψεις
Η Βρετανία καταδίκασε την σύλληψη, από τις γιουγκοσλαβικές αρχές,  δύο Βρετανών και δύο Καναδών οι οποίοι κατηγορούντα για κατασκοπεία και ότι σχεδίαζαν επιχειρήσεις δολιοφθοράς. Σε ανακοινωθέν του το Foreign Office είπε ότι οι δύο Βρετανοί είναι εκπαιδευτές αστυνομικών και εργαζόταν για τα Ηνωμένα Εθνη στο Κοσσυφοπέδιο. Τα ανακοινωθέν χαρακτηρίζει τη σύλληψη απαράδεκτη καθώς όπως λέει οι γιουγκοσλαβικές αρχές δεν έχουν παρουσιάσει κανένα στοιχείο. Και ο Καναδάς εξέφρασε την ανησυχία του για τις συλλήψεις.

Συνομιλίες Ινδικής κυβέρνησης με την οργάνωση Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν
Η ινδική κυβέρνηση είχε τις πρώτες, μετά από 11 χρόνια διένεξης,  επίσημες ειρηνευτικές συνομιλίες με την οργάνωση των μουσουλμάνων αυτονομιστών Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν. Η Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα κυρήξει εκεχειρία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες, ενώ οι αντάρτες επιμένουν ότι πρέπει να συμμετάσχει σε αυτές και το Πακιστάν. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τα επεισόδια βίας στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους περίπου εκατό άτομα.

Προειδοποιήσεις για την ξηρασία στο Ιράν
Εκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι εκατομμύρια άτομα στο Ιράν ενδέχεται να αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της ξηρασίας, τη χειρότερη που πλήττει τη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι η λειψυδρία μπορεί να ξεπεράσει το 60% στις αστικές περιοχές και στις πολυπληθείς πόλεις. Η ξηρασία, η οποία σημειώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά αναμένεται να έχει αντίκτυπο σε περισσότερα από τριάντα εκατομμύρια άτομα.

Θραύσματα εξαρτήματος του Κονκόρντ βρέθηκαν στον αεροδιάδρομο
Οι Γάλλοι ειδικοί που διεξάγουν τις έρευνες για τα αίτια της συντριβής την περασμένη εβδομάδα του Κονκόρντ της Air France ανακάλυψαν θραύσματα εξαρτήματος στο διάδρομο του αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκωλ. Το εν λόγω εξάρτημα στρέφει σε άλλη κατεύθυνση το νερό καθώς το αεροπλάνο κινείται σε υγρή επιφάνεια. Το 1993, παρόμοιο εξάρτημα είχε εκτοξευθεί όταν έσπασε το λάστιχο της ρόδας ενός Κονκόρντ των Βρετανικών Αερογραμμών με αποτέλεσμα να προκαλέσει ρωγμή στη δεξαμενή καυσίμων. Αμέσως μετά οι Βρετανικές Αερογραμμές τροποποιήσαν το εξάρτημα ώστε να μην φεύεγει από την θέση του. Σήμερα η Air France παραδέχθηκε ότι δεν είχε τροποιήσει τα εξαρτήματα αυτά στα Κονκόρντ του στόλου της.

Εκ περιτροπής σε όλες τις Ηπείρους το παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία FIFA διαβεβαίωσε ότι η απόφαση να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 στη Γερμανία δεν πρόκειται να αλλάξει. Η Νότιος Αφρική, η οποία ήταν επίσης υποψήφια χώρα αλλά είχε χάσει με μία ψήφο, είχε εκφράσει τις διαμαρτυρίες της για την απόφαση μετά από καταγγελείες ότι ορισμένα μέλη της επιτροπής είχαν πιεσθεί να μην ψηφίσουν υπέρ της Νοτίου Αφρικής. Η ΦΙΦΑ, στη σημερινή συνάντηση της στη Ζυρίχη, ενέκρινε πρόταση να διεξάγεται εκ περιτροπής στις 6 Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά τους αγώνες του 2006.

Καταγγελίες αντιμετωπίζει ο Ρομάνο Πρόντι
Η Ομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Διοίκησης κατηγορεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι ότι διόρισε χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες τον φίλο του Ρικάρντο Λέβι στη θέση του διευθυντή μιας νέας μονάδας, του Οικονομικού και Πολιτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε δίκη οδηγείται ο πρώην πρόεδρος της Ινδονησίας
Στην Ινδονησία, ο πρώην πρόεδρος Σουχάρτο κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς. Ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας είπε στο BBC ότι η δίκη του κ. Σουχάρτο ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο κ. Σουχάρτο κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περίπου τετρακόσια εκατομμύρια δολάρια από φιλανθρωπικά ιδρύματα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, που διήρκεσε περίπου τριάντα χρόνια. Ο κ. Σουχάρτο, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, διαψεύδει τις σχετικές κατηγορίες.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.