Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο τελευταίος πρόεδρος της FRC
Ο τελευταίος πρόεδρος της FRC

(30/07/2000,17:00 GMT)

Νέο οικονομικό σκάνδαλο στην Ιαπωνία
Ο πρόεδρος της Επιτροπη΄ς Οικονομικής Αναδιάρθρωσης της Ιαπωνίας, της FRC, Κιμιτάκα Κούζε, υποχρεώθηκε να υποβάλλει την παραίτηση του επειδή πληρώθηκε ως σύμβουλος από δύο μεγάλες εταιρείες. Η επιτροπή έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση του νοσούντος τραπεζικού συστήματος της Ιαπωνίας.

Πρόοδος σημειώθηκε στην συνομιλίες Βορείου και Νοτίου Κορέας
Πληροφορίες από την Σεούλ αναφέρουν ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις πρώτες συνομιλίες μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας μετά την συνάντηση που είχαν οι ηγέτες των δύο χωρών τον περασμένο μήνα.Κοινό ανακοινωθέν αναμένεται να εκδοθεί μετά από τις αυριανές συνομιλίες. Εν τω μεταξύ όμως, εκπρόσωπος της Νοτίου κορέας δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν ειληκρηνής και εποικοδομητική και ότι οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την επαναλειτουργία των γραφείων τους σε μεθορειακό χωριό.

Εκλογές στην Βενεζουέλα
Για έκτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγωνται εκλογές στην Βενεζουέλα για να ολοκληρωθούν οι συνταγματικές αλλαγές που δρομολόγησε ο πρόεδρος Ούγκο Τσαβέζ. Ο κ. Τσαβέζ αναμένεται να κερδίσει άνετα την εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα όμως με τον ανταποκριτή του BBC στη Βενεζουέλα η δυσαρέσκεια εναντίον διογκώνεται. Ο επιχειρηματικός κόσμος ανησυχεί ότι το νέο σύνταγμα δεσμεύει την κυβέρνηση σε μια αριστερή ατζέντα, ενώ οι φτωχοι, που είχαν εκλέξει τον κ. Τσαβέζ πριν από 18 μήνες, έχουν αρχίσει να τον αμφισβητούν επειδή οι υποσχέσεις που είχε δώσει δεν υλοποιούνται. 

Αναπτύχθηκε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο
Τα Ηνωμένα Εθνη ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης κυανοκράνων στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ έχοντας λάβει την άδεια των αρχών του Λιβάνου. Ο πρόεδρος της χώρας, Εμίλ Λαχούντ, ενέκρινε την ανάπτυξη της ειρηνευτικής δύναμης το Σάββατο μετά από δύο και πλέον μήνες καθυστέρηση που οφείλετο σε καταγγελείες για παραβίασεις των συνόρων από τους Ισραηλινούς.

Συνάνηση Ισραηλινών - Παλαιστινίων
Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί διαπραγματευτές είχαν την πρώτη τους συνάντηση μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλίων στο καμπ Νταιήβηντ την περασμένη εβδομάδα. Ο επικεφαλής των Ισραηλινών διαπραγματευτών, Οντέντ Εράν, δήλωσε μετά την συνάντηση ότι συζητήθηκαν όλες οι πλευρές της ειρηνευτικής διαδικασίας και ειδικότερα πως να συνεχιστεί. Ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, είπε ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασησμένες να καταβάλλουν την μεγ΄σιτη δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί συνολική συμφωνία.

Ισραηλινοί χειρούργοι τοποθέτησαν τεχνητή καρδιά
Στο Ιασρήλ παργαμτοποιήθηκε η πρώτη εγχείρηση μεταμόσχευσης μόνιμης, τεχνητής καρδιάς. Οι Ισραηλινοί χειρούργοι είπαν ότι λειτουργεί καλά αν και ο ασθενής, που είναι 64 χρονών, είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Η τεχνητή καρδιά, ένας μεταλικός μηχανισμός που ζυγίζει 350 γραμμάρια και οι διαστάσεις του είναι 10 επί 8 εκατοστά, τοποθετήθηκε δίπλα στην καρδιά του ασθενούς την Πέμπτη.

Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την κηδεία του θύματος της ΕΤΑ
Χιλιάδες άτομα πήραν μέρος στην κηδεία του πρώην κυβερνήτη της περιοχής των Βάσκων, Χουάν Μαρία Χαουρεκί, που δολοφονήθηκε το Σάββατο απο την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων, Ετα. Ανάμεσα τους ήταν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοζές Μαρία Αθνάρ ο οποίος είχε προηγουμένως καταγγείλει τους Βάσκους αυτονομιστές και ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της να αντιτάσσεται στους αυτονομιστες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.