Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Πυροσβέστης εξετάζει τα συντρίμια του Κονκόρντ
Πυροσβέστης εξετάζει τα συντρίμια του Κονκόρντ

(28/07/2000,04:00 GMT)

Νέα στοιχεία για την πτώση του Κονκόρντ
Οι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια για την πτώση του Κονκόρντ της Air France κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι δύο αριστεροί κινητήρες παρουσίασαν βλάβη αμέσως μετά την απογείωση. Το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε στον πρώτο κινητήρα, όμως όταν συνέβη το ίδιο και στον δεύτερο, το αεροσκάφος συνετρίβη. Οι ομάδα των ερευνητών, οι οποίοι ανέλυσαν τις πληροφορίες των δύο μαύρων κουτιών του αεροπλάνου, δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένα από τα λάστιχα του Κονκόρντ εξερράγη κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

Προτάσεις ΗΠΑ για καταδίκη εγκληματιών πολέμου από τη Σιέρα Λεόνε
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρωτοστατούν στις ενέργειες γιά τον διορισμό διεθνούς δικαστικήςααρχής με τον σκοπό να προσαχθούν σε δίλη οι υπεύθυνοι εγκλημάτων πολέμου στη Σιέρα Λεόνε. Ο αμερικανός απεσταλμένος στον ΟΗΕ, Ρίτσαρντ Χολμπρουκ, δήλωσε ότι σχεδιο ψηφίσματος έχει ήδη υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και εγκιθεί σε γενικές γραμμέςα πό τα μέλη του. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόνισε ο κ. Χολμπρουκ, να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου, ποιυ διέπραξαν ωμότητες. ΟΙ αντάρτες έχουν κατηγορηθεί ότι έκοβαν τα μέλη των αντιπάλων τους , με τον σκοπό να εκφοβίσουν τους άμαχους πολίτες.

Προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν σχέδια που είχαν υποβληθεί από εταιρείες που διαφημίζονται στο Ιντερνετ, και που αφορούν τις ανησυχίες ως προς την μυστικότητα των προσωπικών στοιχείων των χρηστών που διακινούνται μέσω του Ιντερνετ.Σύμφωνα με όμιλο ο οποίος εκπροσωπεί 90% των εταιρειών που διαφημίζονται στο Ιντερνετ, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την διοχέτευση των προσωπικών τους στοιχείων πέραν του συγκεκριμένου δικτύου, χωρίς την σχετική συνέναισή τους. Οι πολίτες επίσης θα πρέπει να είναι σε θέση να δούν τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί σχετικά με αυτούς . Αυτό γιατί οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν την συλλογή δεδομένων από τους διάφορους δικτυακούς τόπους, πράγμα που επιτρέπει στις διαφημιστικές εταιρείες να προγραμματίσουν επιτυχέστερα τις διαφημιστικές τους επιχειρησεις.

Αποζημίωση από τις ΗΠΑ ζητεί Σουδανός επιχειρηματίας
Επιχειρηματίας από το Σουδάν ανάγγειλε ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολλαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γιά τις ζημιές που υπέστη το εργοστάσιό του φαρμακευτικών ειδών από πύραυλο Κρούζ, πριν από δύο χρόνια. Ηεν λόγω επίθεση εντασσόταν στο πλαίσιο των αμερικανικών αντιποίνων γιά τον βομβαρδισμό των Αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία. Ο πρόεδρος Κλίντον είχε δηλώσει τότε ότι το εν λόγω εργοστάσιο ενέχετο στην παρασκευή χημικών όπλων. Εντούτοις ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου δήλωσε ότι απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι.

Αγνωστα τα κίνητρα γιά την βόμβα στο Ντύσσελντορφ
Η Γερμανική αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να ανακαλύψει κανένα πολιτικό κίνητρο πίσω από την βομβιστική επίθεση σε σταθμό του υπογείου σιδηροδρόμου στο Ντύσσελντορφ την Ππεμπτη, επίθεση κατά την οποία τραυματίσθηκαν εννέα άτομα.Εντούτοις δεν αποκλείουν την πιθανότητα να επρόκειτο γιά ρατσιστική επίθεσημε στόχο τους μετανάστες. Δύο από τα θύματα της επίθεσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μεταξύ αυτών και μία έγκυος που έχασε το κυοφορουμενο έμβρυο.

Συνάντηση Ωλμπράϊτ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας
Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μάντλην Ωλμπράϊτ πρόκειται να συνατηθεί με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό της σήμερα, στα πλαίσια την διάσκεψης της ΑΣΕΑΝ που πραγματοποιείται στην Ταϋλάνδη.Πρόκειται γιά την πρώτη συνάντηση τόσο υψηλού επιπέδου από τον Πόλεμο της Κορέας και μετά. Η κ. Ωλμπράϊτ θα συζητήσει πιθανότατατην προσφορά των βορειοκορεατών να παραιτηθούν του πυραυλικού τους προγράμματος, με αντάλλαγμα την βοήθεια , από πλευράς της Αμερικής, γιά την εκρόξευση δορυφόρων στο διάστημα.

Εκκληση για δράση στον τομέα πρόληψης των πυρκαγιών
Eκκληση προς την διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση της Ελλάδας για ανάληψη άμεσης δράσης στον τομέα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών απευθύνουν διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης για τις παγκόσμιες δασικές πυρκαγιές. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο Λονδίνο, το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF) και η Διεθνής Ενωση Προστασίας Δασών επισημαίνουν ότι ο δασικός πλούτος του πλανήτη μας εξαφανίζεται την τελευταία δεκαετία με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς.
 

Ξαναρχίζουν πιθανότατα οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πιθανό να επαναληφθούν την Κυριακή σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών για το Μεσανατολικό στο Καμπ Ντέηβιντ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καλωσόρισαν αυτή την προοπτική.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.