Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Εκκλήσεις για παραγραφή χρεών του τρίτου κόσμου
Εκκλήσεις για παραγραφή χρεών του τρίτου κόσμου

(20/07/2000, 1500 GMT)
 

Εκκλήσεις για παραγραφή χρεών του τρίτου κόσμου
Στην Ιαπωνία, όπου συγκεντρώνονται οι ηγέτες των πιο ανεπτυγμένων χωρών για τη διάσκεψη κορυφής του Ομίλου των Οκτώ, ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Ολουσέγκουν Ομπασάντζο απευθύνει εκκλήσεις στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου να παραγράψουν το χρέος των φτωχότερων. Ο πρόεδρος της Νιγηρίας και οι ηγέτες της Νοτίου Αφρικής, της Ταϋλάνδης και της Αλγερίας συνάντησαν τους ηγέτες των πλουσιότερων χωρών, στους οποίους τόνισαν ότι οι καλές τους προθέσεις πρέπει να συνοδευτούν και από πράξεις.

Με την Μαντλίν Ολμπράιτ συνεχίζεται η διάσκεψη για το Μεσανατολικό
Στο Καμπ Ντέιβιντ, συνεχίζεται η διάσκεψη κορυφής για το Μεσανατολικό, παρά τις επίμονες διαφορές που εκφράζονται από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους, κυρίως για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ανεχώρησε για τη διάσκεψη κορυφής του Ομίλου των Οκτώ, έχοντας ανακοινώσει ότι επρόκειτο για τις πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει. Στις συνομιλίες συμμετέχει πλέον η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ.

Δηλώσεις Φερχόιγκεν για ενδεχόμενα ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παρεχώρησε σήμερα στο Σίτι του Λονδίνο, ο επίτροπος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν, διευκρίνησε ότι τα ενδεχόμενα για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι δύο και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετα. Η να γίνει δεκτή η Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξάρτητα από την επίλυση του πολιτικού της προβλήματος ή να μην ενταχθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι την επίτευξη κάποιας οριστικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

Συνάντηση Ελληνικής και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη
Κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Λωζάνη τα μέλη του Οργανισμού Αθήνα 2004 με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρονγκ. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να εκθέσει λεπτομερειακά στον αξιωματούχο της Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών αγώνων την πορεία των έργων υποδομής για την Ολυμπιάδα του 2004. Εν τω μεταξύ σε χθεσινή συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Ελληνική Υπηρεσία του ΒΒC, ο Ζακ Ρογκ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν στην Ελλάδα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Συνεχίζονται οι περιπολίες των Η.Ε. στη Μιτροβίτσα
Οι δυνάμεις επιτήρησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησαν και πάλι τις περιπολίες τους στη διχασμένη πόλη Μιτροβίτσα. Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι αρκετοί αξιωματούχοι περιπολούν στους δρόμους με στρατιωτικά οχήματα. Οι περιπολίες ξεκίνησαν μετά τα επεισόδια βίας, που οδήγησαν στη σύλληψη ενός Σέρβου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε εναντίον Αλβανών. Ομάδες διαδηλωτών απαιτούν την απελευθέρωσή του.

Απετράπησαν βομβιστικές επιθέσεις στη Ρωσία σύμφωνα με τις αρχές
Στη Ρωσία, οι δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις που δεν κατονομάζονται. Αρκετά άτομα, που χαρακτηρίσθηκαν μέλη τρομοκρατικών ομάδων, συνελλήφθησαν, αλλά οι αρχές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν κατασχεθεί εκρηκτικές ύλες και μηχανισμοί τηλεχειρισμού. Αν και υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης, πιστεύεται ότι ένας από τους στόχους ήταν ένας σιδηροδρομικός σταθμός στη Μόσχα.

Δικαίωμα διεκδίκησης αποζημιώσεων δίνει σε μεταλλωρύχους η βρετανική δικαιοσύνη
Στη Βρετανία, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απεφάνθη ότι τρεις χιλιάδες μεταλλωρύχοι από τη Νότιο Αφρική μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις στα βρετανικά δικαστήρια για τις ασθένειες που επροκλήθησαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Οι μεταλλωρύχοι πάσχουν από ορισμένα είδη καρκίνου και ζητούν αποζημιώσεις από την εταιρεία Cape plc. Οι διεκδικήσεις τους αφορούν μία περίοδο πριν από πενήντα χρόνια, όταν οι μεταλλωρύχοι συμμετείχαν σε εξορύξεις αμιάντου στη Νότιο Αφρική.

Διάσκεψη για τη λαθρομετανάστευση στο Παρίσι
Διεθνής διάσκεψη για την παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι, με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Πιέρ Σεβαναμάν να κατηγορεί τις διεθνείς συμμορίες και σπείρες εγκληματιών ότι εμπορεύονται ανθρώπους. Η διάσκεψη, στην οποία συμμετέχουν τριάντα χώρες, πραγματοποιείται μετά το θάνατο πενήντα οκτώ Κινέζων, οι οποίοι μεταφέρονταν σε ένα φορτηγό στο βρετανικό λιμάνι Ντόβερ.

Δηλώσεις Μουγκάμπε για μεταρρυθμίσεις στη Ζιμπάμπουε
Στη Χαράρε, την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, εκατοντάδες αστυνομικοί εξοπλισμένοι με καραμπίνες και δακρυγόνα περικύκλωσαν το κοινοβούλιο της χώρας, όπου παρευρέθη ο πρόεδρος Μουγκάμπε κατά την τελετή έναρξης των εργασιών της νέας βουλής. Ο πρόεδρος Μουγκάμπε υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί με τα σημαντικά θέματα, όπως η καταρρέουσα οικονομία και η αναδιανομή της γης.

Η βρετανική δικαιοσύνη απορρίπτει απόφαση της κυβέρνησης για υπόθεση Σίπμαν
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση του μεγαλύτερου κατά συρροή δολοφόνου της χώρας, Χάρολντ Σίπμαν. Το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν στοιχεία για την υπόθεση στο ευρύτερο κοινό. Ο Σιπμαν, οικογενειακός γιατρός της Βορείου Αγγλίας, κατηγορείται ότι σκότωσε δέκα πέντε ηλικιωμένους ασθενείς του, ενώ θεωρείται ύποπτος για τους θανάτους ακόμη διακοσίων ατόμων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.