Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο κύριος Κλίντον στην συνέντευξη τύπου
Ο κύριος Κλίντον στην συνέντευξη τύπου

(10/07/2000, 0900 GMT)

Χωρίς συμφωνία τερματίσθηκε η διάσκεψη για το Μεσανατολικό
Η σύνοδος κορυφής γιά το Μεσανατολικό στο Καμπ Ντέιβιτ κοντά στην Ουάσιγκτον έληξε χωρίς την επίτευξη συμφωνίας. Ομως, τόσο οι Παλαιστινιακή όσο και η Ισραηλινή αντιπροσωπεία δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και μετά την αναχώρηση του κυρίου Κλίντον για την Ιαπωνία. Σε συνέντευξη τύπου, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά δήλωσε ότι δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί στην Ελλάδα λέει η ΔΟΕ
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 απενεμήθησαν στην Ελλάδα και θα γίνουν στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ο Ζακ Ρογκ μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνευ και της Αθήνας, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του με τα μέλη του Οργανισμού Αθήνα 2004 στην Λωζάνη.

Επιτροπή του Κονγκρέσου επικροτεί τις νέες ταυτότητες
Εκθεση επιτροπής του Αμερικανικού κονγκρέσου για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ευρώπη, επικροτεί την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μέχρι τώρα ήταν η μοναδική χώρα της Ευρωπιακής Ενωσης που υποχρέωνε την αναγραφή του θρησκεύματος. Οπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτωρείο ειδήσεων στην έκθεση της η Επιτροπή για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη καταγγέλει τα μέτρα που πέρνουν μερικές ευρωπαικές χώρες και ιδιαίτερα η Γαλλία και η Τουρκία για τον περιορισμό των θρησκευτικών ελευθεριών.

Η ΕΕ επιβάλλει απομόνωση στον Εβρο για τον αφθώδη πυρετό
Tην απομόνωση του νομού Εβρου αποφάσισε η Κτηνιατρική Επιτροπή της Κοινότητας γιά τη παρεμπόδιση της διάδοσης της ασθένειας του αφθώδους πυρετού που πλήττει τα ζώα σε αυτή την περιοχή. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας από τις Βρυξέλλες σύμφωνα με την απόφαση της Κτηνιατρικής Επιτροπής γιά την "περιθωρειοποίηση" του νομού Εβρου απαγορεύεται η έξοδος απ αυτό το νομό ζώντων ζώων δηλαδή βοοειδών, αιγοπροβάτων και χοίρων αλλά και νωπών κρεάτων καθώς και νωπού γάλακτος.

Δηλώσεις Κληρίδη για το Κυπριακό
Ετοιμη να προσέλθει σε συνομιλίες γιά διαπραγμάτευση με τόλμη και ευεληξία είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά τόνισε με μήνυμά του χθές βράδυ προς τον κυπριακό λαό ο πρόεδρος Κληρίδης με αφορμή τη σημερινή 26η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο .

Απαγόρευση οπλοφορίας για ξένες δυνάμεις ασφαλείας στους Ολυμπιακούς του Σίδνευ
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτωρεία η Αυστραλία απαγόρευσε στις δυνάμεις ασφαλείας ξένων χωρών που συνοδεύουν τους αθλητές τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες να οπλοφορούν. Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας είχαν μεταδόσει ότι 12 χώρες - ανάμεσα τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Τουρκία - είχαν ζητήσει να εξαιρεθούν απο την απαγόρευση. Ομως, όπως μεταδίδει το Associated Press, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Alexander Downer, δήλωσε ότι η πολιτική απαγόρευσης ισχύει, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι μερικές χώρες ασκούν πιέσεις για την άρση της απαγόρευσης.

Ιταλική επιχείρηση κατά συμμοριών που μετέφεραν παράνομους μετανάστες απο την Κίνα
Η Ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε σπείρες που είχαν φέρει τους τελευταίους μήνες, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τουλάχιστον 5 χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Κίνα. 40 άτομα συνελλήφθησαν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας. Οι σπείρες, που ελέγχωνται από Κινέζους εγκληματίες, έφερναν μετανάστες στην Ιταλία μέσω Βαλκανικών χωρών και τους υποχρέωναν να δουλεύουν εώς ότου κατέβαλλαν το αντίτιμο, αρκετών χιλιάδων δολλαρίων,  της μεταφοράς τους στην Δύση.

Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο
Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου συνέχισαν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τρίτη συνεχή μέρα στη πόλη Μιτροβίτσα. Περίπου 1000 Σέρβοι πραγματοποίησαν σιωπηρή πορεία πρός τη γέφυρα της πόλης που χωρίζει το σερβικό τομέα στον βορρά απο τον αλβανικό στο νότο, ζητώντας την απελευθέρωση ενός Σέρβου που συνελλήφθη την Δευτέρα με τη κατηγορία ότι επετέθη σε Αλβανούς.

Φρένο στην αναπροσαρμογή του Ρωσικού χρέους απο το Κονγκρέσσο
Στις Ηνωμένες Πολιτείες η βουλή των αντιπροσώπων υπερψήφισε νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στην Αμερικανική κυβέρνηση να αναπροσαρμώσει τη πληρωμή των δανείων της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, μέχρις ότου η Ρωσία κλείσει τη βάση ελέγχου πληροφοριών στη Κούβα. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου είπαν ότι δεν έχει νόημα να παρασχεθεί βοήθεια για την αποπληρωμή των Ρωσικών χρεών όταν η Μόσχα εξακολουθεί να δαπανά χρήματα για να παρακολουθεί τον Αμερικανικό στρατό.

Να βοηθηθούν οι φτωχότερες χώρες ζητά η Παγκόσμια Τράπεζα
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, James Wolfenson, κάλεσε τους ηγέτες της ομάδας των 8 πλέον ανεπτυγμένων χωρών να εντείνουν τις προσπάθειες τους για τη παροχή βοήθειας για την αποπληρωμή των χρεών των φτωχώτερων χωρών. Ο κύριος Wolfenson προέβει σε αυτή την έκκληση καθώς οι ηγέτες της ομάδας των 8 συναντώνται αύριο στήν Οκινάουα της Ιαπωνίας στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση κορυφής.

Αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις στην Ιαπωνία
Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Αμερικανική αεροπορική βάση στην Οκινάουα της Ιαπωνίας με αφορμή τη συνάντηση κορυφής του ομίλου των 8 πλέον ανεπτυγμένων χωρών που αρχίζει αύριο. Περισσότεροι απο 10 χιλιάδες διαδηλωτές έφτιαξαν μιά ανθρώπινη αλυσσίδα στην περίμετρο της μεγαλύτερης στρατιωτικής βάσης στην Οκινάουα, η οποία είναι η φτωχώτερη περιοχή της Ιαπωνίας. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι η Αμερικανική στρατιωτική παρουσία έχει εμποδύσει την ανάπτυξη στη περιοχή τους.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Πούτιν στη Βόρειο Κορέα
Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Βόρειο Κορέα μετά τις συνομιλίες του με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο κύριος Πούτιν δήλωσε ότι η Βόρειος Κορέα αποφάσισε να τερματίσει το πυραυλικό της πρόγραμμα υπό τον όρο να αποκτήσει πρόσβαση στην πυραυλική τεχνολογία άλλων χωρών για την έρευνα του διαστήματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το πυραυλικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας, χρησιμοποιώντας το μάλιστα ως αφορμή για την ανάπτυξη του δικού τους αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος.

Θεατρική παράσταση στο Κολοσσαίο
Η πρώτη θεατρική παράσταση μετά απο 1500 χρόνια πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ στο Κολοσσαίο της Ρώμης. Την αρχαία Ελληνική τραγωδία "Οιδίπους Τύρανος " παρακολούθησαν μερικές εκατοντάδες θεατές, ανάμεσα τους και ο Ιταλός πρόεδρος Κάρλο Κιάμπι. Οπως όμως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη η παράσταση ήταν δοκιμαστική καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Κολοσσαίο είναι εύθραυστος αρχαιολογικός χώρος που δεν μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες εκδηλώσεις.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.