Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Η σωρός του ταξιάρχου Σόντερς
Η σωρός του ταξιάρχου Σόντερς


(17/07/2000, 06:00 GMT)

Ικανοποίηση των Βρετανών για τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Αθήνας
O υποδιευθυντής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Alan Fry εξέφρασε την ικανοποίησή του γιά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές γιά τη σύλληψη των δολοφόνων του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα Στήβεν Σόντερς. Οπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στην Αθήνα, Πολ Γούουντ, η δολοφονία του Σόντερς από τη 17 Νοέμβρη είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει ουσιαστικά η στάση των ελληνικών αρχών σε ότι αφορά την τρομοκρατία.

Οι Sunday Times για τη τρομοκρατία
Η εφημερίδα "Sunday Times" γράφει ότι οι Βρετανοί ειδικοί της Scotland Yard, που βρίσκονται στην Ελλάδα, στρέφουν την έρευνά τους τώρα προς την Θεσσαλονίκη. Επίσης, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Ινδία
Στην Ινδία αεροσκάφος τύπου BOEING 737 με 52 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος συνετρίβη κοντά στη πόλη Πάτνα στα βορειοανατολικά της χώρας. Οπως μετέδωσαν πριν από λίγο τα διεθνή πρακτορεία 54 άτομα που επέβαιναν του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους ενώ σκοτώθηκαν και 6 άνθρωποι στο έδαφος. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν μερικούς βαριά τραυματισμένους.

Σε μια πενταετία το χάπι αντισύλληψης για άνδρες λένε επιστήμονες
Οι επιστήμονες στη Σκωτία ανακοίνωσαν ότι σημείωσαν σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες να κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο χάπι αντισύλληψης γιά άνδρες . Το χάπι που κατασκευάσθηκε με βάση τις έρευνες στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου,  μετά από  διεθνή κλινικό έλεγχο αποδείκνυεται ότι είναι αποτελεσματικό 100% και ότι δεν έχει παρενέργειες. Οι επιστήμονες είπαν ότι το χάπι εξαλείφει τους κινδύνους της εγκυμοσύνης με ορμόνες που σταματούν την παραγωγή σπέρματος. Οι δοκιμές  θα συνεχισθούν και οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να προσφέρουν στην αγορά το νέο αντισυλληπτικό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια .

Στο Ευρωπαικό δικαστήριο το ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι
Οι οικογένειες Σέρβων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, απο αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, του τηλεοπτικού σταθμού του Βελιγραδίου πέρυσι καταφεύγουν στο Ευρωπαικό δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Oι οικογένειες των θυμάτων υποστηρίζουν  ότι οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της συμμαχίας που συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς καταπάτησαν το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μεσανατολικό: αισιοδοξία στην Ουάσιγκτων...
Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε γιά τις συνομιλίες του Camp David και που αφορούν το Μεσανατολικό , ο πρόεδρος Κλίντον υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. Σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα και την οποία δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος, ο κ. Κλίντον είπε ότι και οι δύο πλευρές επιδιώκουν οι συνομιλίες να καταλήξουν σε συμφωνία . Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι η επιτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών είναι αβέβαιη.

...διαμαρτυρίες στο Τελ Αβίβ
Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί που αντιτίθενται στις συνομιλίες για το Μεσανατολικό, που διεξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πραγματοποίησαν διαδήλωση στο Τελ Αβίβ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραηλ Ντέηβιντ Λεβί, που αρνήθηκε να προσέλθει στις συνομιλίες, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι προόδου. Αμερικανός εκπρόσωπος είπε ότι πολλοί από όσους σχολιάζουν τις συνομιλίες δεν ξέρουν τι λένε.

Αποχωρούν οι παρατηρητές των ΗΕ απο το νότιο Ιράκ
Τα ΗΕ αποφάσισουν να απομακρύνουν από το Νότιο Ιράκ τους διεθνείς παρατηρητές επειδή υπάρχουν φόβοι γιά την ασφάλειά τους. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ  στο Ιράκ είπε ότι η απόφαση ελήφθη αφού πρώτα ο διεθνής οργανισμός συμβουλεύτηκε διάφορες πηγές. Τον περασμένο μήνα οπλοφόρος άνοιξε πύρ εναντίον του γραφείου των ΗΕ στη Βαγδάτη που είναι υπεύθυνο γιά διανομή των τροφίμων.

Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης κυανοκράνων στη Σιέρρα Λεόνε
Στη Σιέρρα Λεόνε η ειρηνευτική δύναμη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ολοκλήρωσε με επιτυχή τρόπο επιχείρηση διάσωσης πάνω από 200 από τους στρατιώτες της που είχαν περικυκλωθεί από αντάρτες στα ανατολικά της χώρας.

Νέα έκρηξη σε πετρελαιοαγωγό στη Νιγηρία
Νέα έκρηξη - η δεύτερη σε διάστημα μιάς εβδομάδας- σε πετρελαιγωγό στη Νιγηρία. Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της πόλης Βάρι στα νότια της χώρας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτωρείο Reuters ότι τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν απο την έκρηξη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη συνέβει καθώς κάποιοι άνοιξαν οπή στον πετρελαιαγωγό για να κλέψουν πετρέλαιο. Σε ανάλογο συμβάν πριν από λίγες ημέρες, βρήκαν τον θάνατο 250 άτομα.

Εκρηξη βόμβας στην Ισπανία
Εκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο σημειώθηκε στην Ισπανία. Ενας άνθρωπος τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Αγκρέντα. Αξιωματούχοι της Ισπανίας είπαν ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ την τελευταία εβδομάδα

Αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία στην Αίγυπτο
Στην Αίγυπτο το Κοινοβούλιο της χώρας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, υιοθέτησε αλλαγες στην εκλογική νομοθεσία έτσι ώστε να την καθιστούν σύμφωνη με το Σύνταγμα της Αιγύπτου. Ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου δήλωσε ότι πρόκειται για αλλαγή που δεν έχει προηγούμενο υπέρ της δημοκρατίας.

Αποστολή για να μάθουμε τι καιρό κάνει στο διάστημα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος που έχει ως στόχο να μελετήσει τι καιρό κάνει στο διάστημα. Δύο από τους 4 δορυφόρους που απαιτούνται για τη μελέτη αυτή βρίσκονται σε τροχιά ύστερα από την επιτυχημένη εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.