Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Το φέρετρο του ταξιάρχου Σώντερς
Το φέρετρο του ταξιάρχου Σώντερς





(14/06/2000, 18.00 GMT)

Ελληνο-βρετανική αντιτρομοκρατική πρωτοβουλία
Η Ελλάδα και η Βρετανία συμφώνησαν να λάβουν  σειρά μέτρων κατά της τρομοκρατίας μετά την δολοφονία τον προηγούμενο μήνα, στην Αθήνα, του βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου  Στίβεν Σόντερς από την 17 Νοέμβρη. Οι προτάσεις, που θα υποβληθούν στις κυβερνήσεις των δύο χωρών αναφέρονται σε κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις, ενίσχυση των διωκτικών αρχών με σύγχρονη τεχνολογία, και  ανάπτυξη της συνεργασίας στα ευρωπαικά φόρα, για θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στην Ιταλία για πυρκαγιές
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεβλήθει και στην Ιταλία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο υπουργός εσωτερικών Enzo Bianco είπε ότι θα χρειασθεί να κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός για  την κατάσβεση της φωτιάς που έχει καταστρέψειι χιλιάδες στρέμματα γής στην Νότια Ιταλία.

Συνάντηση υπουργών εξωτερικών των Βαλκανίων
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Τουρκίας κάλεσαν την διεθνή κοινότητα να αποτρέψει τις συγκρούσεις και τις εντάσεις μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας και του Μαυροβουνίου, που εν δυνάμει, μπορουν να αποσταθεροποιήσουν όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Δηλώσεις Φερχόιγεν στην Αγκυρα
Ο  επίτροπος αρμόδιος για την διεύρυνση της Ευρωπαικής Ενωσης, Γκύντερ Φερχόιγεν, δήλωσε ότι η Τουρκία εχει σημειώσει πρόοδο  ως προς την εκπλήρωση των κριτήριων ένταξης που της έχει θέσει η Ευρωπαική Ενωση. Μιλώντας στην Αγκυρα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο κύριος Φερχόιγεν είπε ότι η Ευρωπαική Ενωση θα διπλασιάσει τα κονδύλια  βοήθειας πρός την Τουρκία για να εκπληρώσει η χώρα αυτή τα οικονομικά και πολιτικά κριτήρια που της έχει θέσει η Ευρωπαική Ενωση.

Ριζική μεταρρύθμιση του Γερμανικού φορολογικού συστήματος
Τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του γερμανικού φορολογικού συστήματος από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου ενέκρινε  η Ανω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση του  καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ κέρδισε αναπάντεχα τη μάχη για τη θέσπιση νομοθεσίας, βασικός στόχος της οποίας είναι η περικοπή των φόρων προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι επιχειρήσεις αλλά και οι φορολογούμενοι πολίτες θα πληρώνουν περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα το χρόνο.

Απέτυχε συμβιβασμός για το ρόλο των Ρώσων κυβερνητών
Στη Ρωσία απέτυχε η προσπάθεια για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στα αμφιλεγόμενα σχέδια του προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν στόχος των οποίων είναι η μείωση της πολιτικής επηρροής που ασκουν οι κατά τόπους κυβερνήτες, οι οποίοι διαθέτουν ενισχυμένες εξουσίες. Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μία εβδομάδα η επιτροπή του κοινοβουλίου απέτυχε να συμφωνήσει για το πώς θα πρέπει να διορίζονται τα μέλη της άνω βουλής, όπου συμμετέχουν οι κυβερνήτες.

Εκκληση για την καταπολέμηση του AIDS απηύθυνε ο Μαντέλα
Ο Νέλσον Μαντέλα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους φορείς που εργάζονται για τη καταπολέμηση του AIDS  να εντείνουν τις προσπάθειες ώστε να βρεθεί θεραπεία στην νόσο που ο κ. Μαντέλα χαρακτηρισε ως την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η ασθένεια υποσκάπτει το μέλλον της Αφρικής είπε χαρακτηριστικά ο Νέλσων Μαντέλα που έκανε σαφή αναφορά στις απόψεις που εξέφρασε ο νυν πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τάμπο Μπέκι, ο οποίος είχε εκφράσει αμφιβολίες για το έαν πραγματικά o ιός του HIV προκαλεί το AIDS.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Καμπ Ντέιβιντ
Καθώς συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η διάσκεψη κορυφής για το μεσανατολικό στο Κάμπ Ντέιβιντ, αναμένεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  σειρά προτάσεων για την γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες καθώς η Αμερικανική πλευρά έχει επιβάλλει εμπάργκο δηλώσεων.

Κρούσματα C.J στη Βρετανία
Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διερευνά πέντε κρούσματα του συνδρόμου Creutzfeldt-Jacob, της ανθρώπινης παραλλαγής της αρρώστιας των τρελλών αγελάδων, που κατεγράφησαν σε ένα μικρό χωριό της κεντρικής Αγγλίας. Εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας παραδέχθηκε ότι το φαινόμενο δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα πέντε αυτά άτομα κατανάλωσαν κρέας αγελάδων που ήταν φορείς  του BSE, στην δεκαετία του 80

60 και πλέον νεκροί από τις κατολισθήσεις στην Ινδία
Ελάχιστες ελπίδες απομένουν σύμφωνα με τις αρχές της Βομβάης στην Ινδία, για την εξεύρεση επιζόντων κάτω από τα ερείπια που προκάλεσαν κατολισθήσεις και στόιχισαν  τη ζωή   τουλάχιστον εξήντα άτομων. Δεν είναι γνωστό πόσοι ακόμα ανθρωποι βρίσκονται κάτω από τη λάσπη αλλά οι κάτοικοι της περιοχής λένει ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να ξεπεράσει και τους τριακόσιους νεκρούς.

Η Αργεντινή καταγγέλλει παραβιάσεις απο Βρετανικά μαχητικά
Η κυβέρνηση της Αργεντινής προέβει σε διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Βρετανίας επειδή-όπως υποστηρίζει, βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της κοντά στα νησιά Φώκλαντς. Ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Αργεντινής αναφέρει ότι βρετανικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω απο αλιευτικά τα οποία έπλεαν μέσα στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Ημέρα της Βαστίλης σήμερα στη Γαλλία
Οι Γάλλοι γορτάζουν την επέτειο με ένα γιγαντιαίο πικ-νικ μήκους 1000 χιλιομέτρων το οποίο  ξεκινά από τις ακτές της Μάγχης στον Βορρά και  καταλήγει στα γαλλο-ισπανικά σύνορα στο Νότο. Οι οργανωτές εκτιμούν ότι 4 εκατομμύρια άτομα θα συμμετάσχουν στο φαγοπότι.

ΗΠΑ και Βιετνάμ υπογράφουν ιστορική συμφωνία
Εικοσιπέντε χρόνια μετά το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ υπέγραψαν συμφωνία για την εξομάλυνση των εμπορικών τους σχέσεων. Ο αμερικανός  πρόεδρος Κλίντον χαρακτήρισε τη συμφωνία ιστορικό βήμα  για την συμφιλίωση των δύο χωρών και είπε ότι  θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση του Βιετνάμ στην διεθνή οικονομία και τη διεθνή κοινότητα.

Παράδοση όπλων στα νησιά Φίτζι
Στα νησιά Φίτζι, οι αντάρτες που απελευθέρωσαν χθες τον ινδικής καταγωγής πρωθυπουργό της χώρας και άλλα επτά άτομα τα οποία κρατούσαν όμηρους για δυό περίπου μήνες, παρέδωσαν  τα όπλα τους στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Η παράδοση των όπλων έγινε κατά τη διάρκεια δημόσια τελετής.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.