Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Αμφιβολίες για τον τρόπο που η Γερμανία πήρε το Μουντιάλ του 2006
Αμφιβολίες για τον τρόπο που η Γερμανία πήρε το Μουντιάλ του 2006


(07/06/2000, 14:00 GMT)

Σκιές πάνω από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου - η ΦΙΦΑ - παραδέχθηκε ότι το μέλος της, ο Τσαρλς Ντέμπσι από τη Νέα Ζηλανδία, που απουσίασε από την τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία στην Ελβετία για την ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2006, βρισκόταν υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης. Η ΦΙΦΑ αποφάσισε να αναθέσει το Μουντιάλ του 2006 στην Γερμανία με μία μόλις ψήφο διαφορά από τη Νότια Αφρική που εθεωρείτο το φαβορί. Ο κ. Ντέμπσι απoυσίασε στην τελευταία και καθοριστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα να επικρατήσει η Γερμανία και να προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για αυτή την ενέργειά του. Ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ είπε στο BBC ότι ο κ. Ντέμπσι είχε ζητήσει νομικές συμβουλές πριν από την ψηφοφορία για θέματα ασφάλειας του ίδιου και της οικογένειάς του προσθέτοντας ότι δεν διαφωνεί με την ερμηνεία ότι μπορεί να επρόκειτο για απειλή κατά της ζωής του. Στο μεταξύ, οι δικηγόροι της υποψηφιότητας της Νότιας Αφρικής θα μελετήσουν τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν για να κινηθούν δικαστικά εναντίον της απόφασης που πήρε η ΦΙΦΑ.

Διακόπτονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό
Ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, που διεξάγεται στη Γενεύη της Ελβετίας, θα διακοπεί από τις 12 έως τις 24 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Μαρί Χόιζε. Η κυρία Χόιζε είπε ότι, στη συνέχεια, οι συνομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Υψηλού επιπέδου οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, λέει ο  Βλαντιμίρ Πούτιν
Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς και είναι σχέσεις υψηλού επιπέδου, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στον υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλο που ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία.

Εκτακτη συνεδρίαση της Βουλής του Μαυροβουνίου
Στο Μαυροβούνιο συνέρχεται εκτάκτως η Βουλή για να συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα που έγιναν αποδεκτές από το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας. Το νέο Σύνταγμα περιορίζει την επιρροή του Μαυροβουνίου στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γιουγκοσλαβίας και επιτρέπει στον Πρόεδρο της χώρας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία.

Συζητούν ξανά Κίνα - Αμερική για τον έλεγχο των όπλων
Οι αξιωματούχοι της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξανάρχισαν τις συνομιλίες στο Πεκίνο σχετικά με τον έλεγχο των όπλων με την προσοχή στραμένη στα Αμερικανικά σχέδια για δοκιμή ενός καινούριου αμυντικού συστήματος μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Προβλήματα λόγω καύσωνα
Εκτός από την Ελλάδα, ο καύσωνας έπληξε και άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης και των Βαλκανίων. Ενδεικτικό των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω της αφόρητης ζέστης είναι ότι στο Κοσσυφοπέδιο η διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης - της K-FOR - διέταξε τους στρατιώτες της δύναμης να πίνουν περισσότερο νερό από ότι συνήθως και να παίρνουν χάπια αλατιού για να αντιμετωπίσουν την ζέστη.

Ενας νεκρός από σεισμό στην Τουρκία
Οπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στην Τουρκία ένας άνθρωπος πέθανε απο καρδιακή προσβολή και τουλάχιστον 34 τραυματίστηκαν μετά το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου που χτύπησε την χώρα. Ο σεισμός ήταν έντασης 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Θάλασσα του Μαρμαρά, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Υπέρ της συμμετοχής της Βρετανίας στο Ευρώ ο Τόνι Μπλερ
O Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, απαντώντας σε ερωτήσεις στην διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος στο BBC, είπε ότι η συμμετοχή της Βρετανίας στην ζώνη του ευρώ θα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην Βρετανία αν το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα επιτύχει προσθέτοντας ότι, αν περάσει η πρότασή του, θα υπάρξει δημοψήφισμα για το θέμα.

Τόνι Μπλερ: πρέπει να αντιμετωπίσει το νόμο ο γιος μου
Ομως, το μεγάλο πρόβλημα του Τόνι Μπλερ ήταν η σύλληψη του μεγαλύτερου γιου του στη Λέστερ Σκουέρ, στο κέντρο του Λονδίνου, σε κατάσταση μέθης. Ο κ. Μπλερ είπε ότι ο γιος του, που είναι 16 χρονών και αφέθηκε ελεύθερος όταν αποκαλύφθηκε ότι είναι ο γιος του Πρωθυπουργού της χώρας, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.