Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

H σύζυγος και οι κόρες του δολοφονημένου Στήβεν Σόντερς
H σύζυγος και οι κόρες του δολοφονημένου Στήβεν Σόντερς





( 04/06/2000, 09.30 GMT)

Επικρίσεις για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στην Βρετανική πρεσβεία της Αθήνας
Επιτροπή του Βρετανικού κοινοβουλίου διατυπώνει επικρίσεις κατά του Βρετανικού υπουργείου εξωτερικών σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται γιά τους Βρετανούς διπλωμάτες στο εξωτερικό, με αφορμή την δολοφονία, πριν μερικές εβδομάδες του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα Στήβεν Σώντερς. Συγκεκριμένα η διακομματική επιτροπή της Βρετανικής βουλής αποφάνθηκε πως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι υπέυθυνοι του Foreign Office είχαν θεωρήσει πως η Αθήνα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, από πλευράς ασφαλείας του προσωπικού, με άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Ανάμικτες αντιδράσεις στην απόφαση αύξησης της παραγωγής πετρελαίου
Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά μισό εκατομύριο βαρέλια προκάλεσε έκπληξη στους κόλπους του ΟΠΕΚ και ανακούφιση στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του οργανισμού είπε ότι θα πρέπει να προηγηθούν διαβουλεύσεις προτού η Σαουδική Αραβία αποφασίσει την αύξηση της παραγωγής. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκόρ έσπευσε να χαιρετίσει την Σαουδαραβική ενέργεια, ενώ εκπρόσωπος της Αμερικανικής κυβέρνησης είπε ότι η αύξηση της παραγωγής θα αποβεί προς όφελος όλων.

Ισραηλινή αντίδραση στην απόφαση των Παλαιστινίων για ανεξαρτησία
Η Ισραηλινή κυβέρνηση αντέδρασε στην απόφαση της Παλαιστινιακής ηγεσίας να προχωρήσει στην ανακύρηξη ανεξάρτητου κράτους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο  Ισραηλινός υπουργός δικαιοσύνης Γιόσι Μπέϊλιν είπε ότι μονομερής ανακύρηξη ανεξαρτησίας δεν έχει νόημα, εφόσον το Παλαιστινιακό κράτος δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει εάν δεν αναγνωρισθεί προηγουμένως από το Ισραήλ. Χωρίς την έγγκριση της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ -είπε ο κ. Μπέϊλιν, οι Παλαιστίνιοι δεν θα έχουν πρόσβαση στον εξωτερικό και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν ανάμεσα στην λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική όχθη του Ιορδάνη.

Με πρόστιμο απειλείται η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμένεται να εκδόσει σήμερα καταδικαστική απόφασή σχετικά με μιά υπόθεση στην οποία η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι η πρώτη φορά που θα επιβληθεί πρόστιμο σε Κοινοτικό κράτος, συγκεκριμένα 25 χιλιαδες δολλάρια την ημέρα, επειδή η χώρα μας δεν έχει συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση γιά το κλείσιμο εγκαταστάσεων απόθεσης απορριμάτων που μολύνουν το περιβάλλον σε περιοχή κοντά στα Χανιά της Κρήτης.

Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε πραξικοπηματίες και στρατιώτες στα Φίτζι
Ανταλλαγές πυροβολισμών σημειώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στην Σούβα, πρωτεύουσα των νησιών Φίτζι,  όπου ένοπλοι κρατούν ομήρους τον εκλεγμένο πρωθυπουργό και 26 μέλη της κυβέρνησης του εδώ και 6 εβδομάδες. Η ανταλλαγή πυρών διήρκεσε επί 15 λεπτά, άρχισε δε όταν οπλοφόροι της παράταξης του αρχηγού των πραξικοπηματιών Τζόρτζ Σπέϊτ, είδαν στρατιώτες να κινούνται γύρω από το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες 4 αντάρτες έχουν τραυματισθεί.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Τσετσενία
Ρωσικά στρατεύματα απέκλεισαν εκτεταμένες περιοχές της Τσετσενίας μετά το κύμα των χθεσινών βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν εναντίον Ρωσικών στρατιωτικών στόχων σε τέσσερεις πόλεις της δημοκρατίας, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 40 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες Ρωσικά τεθωρακισμένα εθεάθηκαν να κινούνται προς τις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις, ενώ παράλληλα στάλθηκαν ενισχύσεις στα Ρωσικά φυλάκια ελέγχου κατά μήκος των συνόρων της Τσετσενίας.

Εκκληση για εθνική συμφιλίωση από τον νεοεκλεγέντα Μεξικανό πρόεδρο
Ο νεο-εκλεγείς πρόεδρος του Μεξικού Βιθεντε Φόξ απήυθυνε έκκληση για εθνική συμφιλίωση και υποσχέθηκε ότι θα διασφαλίσει την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας, μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής. Ο κύριος Φόξ προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά την συνάντησή του με τον απερχόμενο Μεξικανό πρόεδρο Ερνέστο Ζεντίγιο, με τον οποίο συζήτησε πιθανά ονόματα υποψηφίων για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Δέσμη μέτρων για ακτήμονες της Βραζιλίας
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Φερνάντο Ενρίκε Καρντόζο ανακοίνωσε δέσμη μέτρων οικονομικής βοήθειας ύψους ενός δισεκατομυρίου δολαρίων που στόχο έχει την επανεγκατάσταση 250 χιλιάδων ακτημόνων αγροτών σε νέες περιοχές. Ο κύριος Καρντόζο ανακοίνωσε τα μέτρα μετά από συνάντηση του με ηγέτες του Κινήματος των Ακτημόνων, που πιέζουν για επίσπευση της αγροτικής μεταρύθμισης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.