Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Καταδικάσθηκαν οι Εβραίοι στο Ιράν
Καταδικάσθηκαν οι Εβραίοι στο Ιράν

(01/07/00 1330 GMT)

Δέκα Ιρανοεβραίοι καταδικάσθηκαν για κατασκοπεία
Ενα επαναστατικό δικαστήριο στο Ιράν καταδίκασε δέκα Ιρανοεβραίους και δύο μουσουλμάνους για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ. Οι δώδεκα καταδικάσθηκαν σε ποινή φυλάκισης απο τέσσερα εως δεκατρία χρόνια. Ενας συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι σε κανέναν δεν επεβλήθη η θανατική καταδίκη. Διεθνείς παρατηρητές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το κατά πόσο η δίκη ήταν αμερόληπτη.

Απαισιόδοξος ο Χόλμπρουκ για το Κυπριακό
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτωρείου Reuters, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ - μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη- δήλωσε σήμερα το πρωί απο την Ελβετία ότι "δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος " για τις προοπτικές των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που ξεκινούν στη Γενεύη στις 5 Ιουλίου. Ο κύριος Χόλμπρουκ είπε ότι η στάση των τουρκοκυπρίων εμποδίζει την όλη διαδικασία.

Διαμαρτυρία του ΟΗΕ πρός τους τουρκοκυπρίους
Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Κύπρο διαμαρτυρήθηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά για τους περιορισμούς που επέβαλε στις επιχειρήσεις των κυανοκράνων στα κατεχόμενα.Ο Ζβίγκνιου Βλόσοβιτς, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, διέσχισε τη "πράσινη γραμμή" και επέδωσε διαμαρτυρία σε εκπροσώπους των τουρκοκυπρίων.

Μυστήριο καλύπτει το μεγάλο ναυάγιο στην Ινδονησία
Το πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας επικεντρώνει τις προσπάθειες εντοπισμού του ναυάγιου ενός σκάφους με τουλάχιστον 400 επιβάτες στις βόρειες ακτές του Σουλαβέζι μετά απο πληροφορίες ότι το σκάφος εντοπίσθηκε εκεί. Παρόλα αυτά οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Νωρίτερα οι αρχές της χώρας είπαν ότι είναι πιθανό το σκάφος - το οποίο εξαφανίσθηκε πριν απο τρείς μέρες - να παρασύρθηκε στον Ειρηνικό.

Η Γαλλία ανέλαβε τη προεδρία της Ευρωπαικής Ενωσης
Ο Γάλλος πρόεδρος, Ζάκ Σιράκ είπε ότι ο στόχος της προεδρίας είναι να καταστήσει την ΕΕ ισχυρότερη και να τη φέρει πιο κοντά στους πολίτες. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν μιά σειρά απο σημαντικά θέματα και ιδιαίτερα το θέμα της διεύρυνσης.

Συνεχίζεται η δίκη Μποβέ
Ο εισαγγελέας στη δίκη του Γάλλου αγρότη, Χοζέ Μποβέ, ο οποίος έχει αναδυχθεί σε λαικό ήρωα στη Γαλλία στη μάχη ενάντια στις πολυεθνικές εταιρείες φαστ-φούντ, πρότεινε τη δεκάμηνη φυλάκιση του με αναστολή για τον βανδαλισμό ενός εστιατορίου Μακντόναλντ. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της δίκης ο κύριος Μποβέ είπε ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία του και κάλεσε τον κόσμο να καταστρέψει όλα τα γεννετικά μεταλλαγμένα προιόντα.

Εγκαινιάζεται γέφυρα που συνδέει τη Σκανδιναβία με την Ευρώπη
Η γέφυρα μήκους οκτώ χιλιομέτρων συνδέει το νοτιοδυτικό άκρο της Σουηδίας με ένα τεχνητό νησί απο όπου θα υπάρχει οδική και σιδηροδρομική σύνδεση μέσω ενός υποθαλάσσιου τούνελ με την Κοπενγχάγη. Η συνολική διαδρομή θα είναι περίπου δεκαπέντε λεπτά. Η γέφυρα που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα την οικονομία της νοτίου Σουηδίας.

Πανηγυρίζουν οι Κουβανοί για τον Ελιάν
Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί πανηγυρίζουν την επιστροφή του μικρού Ελιάν στη Κούβα. Αλλά οι πανηγυρισμοί στη πόλη Μανζανίλο σηματοδοτούν και την έναρξη μιάς νέας εκστρατείας διαμαρτυριών για τη Αμερικανική πολιτική έναντι της χώρας. Ο ανταποκριτής του BBC στη Κούβα μεταδίδει ότι ο πρόεδρος Κάστρο στοχεύει στην κατάργηση του Αμερικανικού "δολοφονικού νόμου" - όπως ο ίδιος τον χαρακτηρίζει - ο οποίος επιτρέπει στους Κουβανούς πολίτες που διαφεύγουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να μείνουν εκεί. Ο κύριος Κάστρο υποστηρίζει ότι αυτός ο νόμος υποκινεί τους Κουβανούς να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Μάχες στο Αφγανιστάν
Πληροφορίες απο το Αφγανιστάν αναφέρουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις των Ταλεμπάν εκδήλωσαν επίθεση κατά στρατιωτικών δυνάμεων που πρόσκεινται στον Αχμέντ Σαχ Μασούντ. Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι πραγματοποιούνται σκληρές μάχες στα βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας Καμπούλ, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν πολλούς τραυματίες Ταλεμπάν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Καμπούλ.

Σύλληψη ακαδημαικού στην Αίγυπτο
Οι αρχές της Αιγύπτου συνέλλαβαν έναν διακεκριμένο ακαδημαικό και ακτιβιστή για τα δημοκρατικά δικαιώματα με τη κατηγορία ότι χρηματοδοτείτο απο ξένες κυβερνήσεις για να γράψει εκθέσεις για την κατάσταση που επικρατεί στις αραβικές χώρες. Ο κατηγορούμενος, Ιμπραχίμ Σάντ Ελντίν, ο οποίος είναι καθηγητής στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Καίρου συνελλήφθη αργά χθές στο σπίτι του. Ο κύριος Ελντίν έχει γράψει πολλά βιβλία με θέμα τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον αραβικό κόσμο.

Φυλακίσθηκε νεο-Ναζί για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο
Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε ότι ένας νεο-ναζί είναι ένοχος για το φόνο τριών ατόμων στις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στη βρετανική πρωτεύουσα πέρυσι. Ο 24χρονος David Copeland παραδέχθηκε ότι τοποθέτησε βόμβες με καρφιά σε δύο περιοχές του Λονδίνου όπου οι πλειοψηφία είναι μαύροι και σε ένα κεντρικό πάμπ στο οποίο σύχναζαν ομοφυλόφιλοι.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.