Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συγγενείς των αγνοουμένων αναμένουν νέα
Συγγενείς των αγνοουμένων αναμένουν νέα

(30/06/00 1900 GMT)

Μεγάλο ναυάγιο στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ναυάγιου ενός υπερφορτωμένου σκάφους δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Στο σκάφος επέβαιναν πάνω απο 400 επιβάτες και οι επίσημοι λένε ότι οι ελπίδες να βρεθούν διασωθέντες έχουν σχεδόν εκλείψει. Οι περισσότεροι απο τους επιβάτες ήταν πρόσφυγες από τις Μολούκες νήσους. Πιστεύεται ότι οι πρόσφυγες, που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, πνίγηκαν όταν το υπερφορτωμένο σκάφος στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε.

Διαμαρτυρία του ΟΗΕ πρός τους τουρκοκυπρίους
Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Κύπρο διαμαρτυρήθηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά για τους περιορισμούς που επέβαλε στις επιχειρήσεις των κυανοκράνων στα κατεχόμενα.Ο Ζβίγκνιου Βλόσοβιτς, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, διέσχισε τη "πράσινη γραμμή" και επέδωσε διαμαρτυρία σε εκπροσώπους των τουρκοκυπρίων.

Ελλάδα και Πορτογαλία, οι πιό ανασφαλείς χώρες στα τροχαία
Το θλιβερό ρεκόρ των περισσότερων τροχαίων δυστυχημάτων στην Ευρώπη διεκδικούν η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Πορτογαλία και αμέσως μετά στην Ελλάδα καταγράφονται τα περισσότερα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα σε ετήσια βάση με πάνω από δυο χιλιάδες ανθρώπους να πέφτουν θύματα του μολώχ της ασφάλτου.

Διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης στη Γαλλία
Χιλιάδες ακτιβιστιστές κατά της παγκοσμιοποίησης διαδηλώνουν στη Γαλλική πόλη Μιγιό καθώς αρχίζει η δίκη του ριζοσπάστη ηγέτη των αγροτών Ζοζέ Μποβέ και άλλων εννέα μελών της Αγροτικής Συνομοσπονδίας. Οι δέκα κατηγορούνται για τη καταστροφή τον περασμένο Αύγουστο του εστιατορίου φαστ-φούντ Μακ Ντόναλτς το οποίο ήταν υπό κατασκευή. Ο κύριος Μποβέ, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε λαικό ήρωα στη Γαλλία, προειδοποίησε ότι αν καταδικασθεί για τη πράξη του τότε θα υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις απο τους υποστηρικτές του.

Γιουγκοσλαβία: Απεσύρθη το αντι-τρομοκρατικό νομοσχέδιο
Η κυβέρνηση στο Βελιγράδι απέσυρε τη τελευταία στιγμή το αμφιλεγόμενο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο το οποίο προέβλεπε αυστηρές ποινές για διάφορα αδικήματα αναμένετο να υπερψηφισθεί σήμερα απο τη Γιουγκοσλαβική βουλή. Η αντιπολίτευση της χώρας επέκρινε δριμύτατα το νομοσχέδιο υποστήριζοντας ότι είναι ένα τέχνασμα που θα επιτρέψει στις αρχές να "φιμώσουν"  τους διαφωνούντες με το καθεστώς.

Φυλακίσθηκε νεο-Ναζί για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο
Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε ότι ένας νεο-ναζί είναι ένοχος για το φόνο τριών ατόμων στις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στη βρετανική πρωτεύουσα πέρυσι. Ο 24χρονος David Copeland παραδέχθηκε ότι τοποθέτησε βόμβες με καρφιά σε δύο περιοχές του Λονδίνου όπου οι πλειοψηφία είναι μαύροι και σε ένα κεντρικό πάμπ στο οποίο σύχναζαν ομοφυλόφιλοι.

Μπλέρ: Η Ευρώπη δεν είναι συνομωσία κατά της Βρετανίας
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ κάλεσε τους Βρετανούς πολίτες να θεωρήσουν την Ευρώπη "σαν μιά ευκαιρία και όχι σαν συνωμοσία". Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Τυβίγγης στη Γερμανία, ο κύριος Μπλέρ είπε ότι η Βρετανία πρέπει να είναι ένα ενεργό και κορυφαίο μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης.  Ο κύριος Μπλέρ είχε χθες συνομιλίες στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Γκέρχαρντ Σρέντερ στις οποίες εξέφρασε τις βρετανικές επιφυλάξεις στην "Ευρώπη των δύο ταχυτήτων" .

Σχέδια για επανένωση οικογενειών στη Βόρεια και Νότια Κορέα
Αξιωματούχοι από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία που επισημοποιεί σχέδια για την επανένωση οικογενειών τις οποίες χώρισε ο πόλεμος της Κορέας πριν από πενήντα και πλέον χρόνια. Η πρώτη επανένωση, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν εκατό περίπου οικογένειες είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Αυγούστου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.