Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Δηλώσεις Φερχόιγκεν για την ένταξη της Κύπρου αντιβαίνουν στις αποφάσεις του Ελσίνκι
Δηλώσεις Φερχόιγκεν για την ένταξη της Κύπρου αντιβαίνουν στις αποφάσεις του Ελσίνκι

(30/06/00 0620 GMT)
 

Δηλώσεις Φερχόιγκεν αντιβαίνουν τις αποφάσεις του Ελσίνκι
Σε δηλώσεις που αντιβαίνουν στις ρητές αποφάσεις του Ελσίνκι για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση προέβη ο επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν, αρμόδιος για την διεύρυνση της κοινότητας. Ο κ. Φερχόιγκεν τόνισε ότι η ένταξη την Κύπρου ενδέχεται να μην είναι ανεξάρτητη από την προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού.

Παραχωρήσεις στον Ντενκτάς για να μεταβεί στη Γενεύη
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μυστικές συμφωνίες κρύβονται πίσω από την απόφαση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να μεταβεί στη Γενεύη για τον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις του γιού του Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ. Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος, Αλφρεντ Μόουζες, διαβεβαίωσε την τουρκική πλευρά ότι θα συζητηθεί το τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι που είχε ρητώς αποκλεισθεί πριν από λίγο καιρό.

Οχι στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων λέει ο Μπλαιρ
Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλαιρ είχε χθες συνομιλίες στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Γκέρχαρντ Σρόντερ για να εκφράσει τις αντιθέσεις του σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Την Τρίτη, ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, του οποίου η χώρα αναλαμβάνει αύριο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι επιθυμεί οι δύο χώρες να ηγηθούν της προσπάθειας  για μία βαθύτερη πολιτική ένωση. Η υποστήριξή του κ. Σιράκ προς μία Ευρώπη των δύο ταχυτήτων άσκησε πιέσεις στον κ. Μπλαιρ να προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τον επιθυμητό του ρόλο ως σημαντικού παίκτη στην εξέλιξη της Ενωσης.

Ανησυχεί για τον Οτσαλάν η Διεθνής Αμνηστεία
Τις ανησυχίες της για την απομόνωση του Αμπντουλά Οτσαλάν στη φυλακή του νησιού Ιμραλί εκφράζει σε διάβημά της προς την τουρκική κυβέρνηση η Διεθνής Αμνηστεία, ένα χρόνο μετά την καταδίκη του ηγέτη του Πε Κα Κά σε θάνατο. Σε έγγραφη επιστολή της, η Διεθνής Αμνηστεία επισημαίνει ότι η δεκαεξάμηνη  απομόνωση του Αμπντουλά Οτσαλάν συνιστά ενδεχομένως σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Εντείνονται οι αντιδράσεις στο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο του Βελιγραδίου
Κλιμακώνεται στη Σερβία η αντίθεση στο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας.Οι αντίπαλοι του πρόεδρου Μιλόσεβιτς υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο, που προβλέπει μακρόχρονες ποινές φυλάκισης εως και ισόβια, αποσκοπεί στην φίμωση της αντιπολίτευσης. Επίσης ένας από τους υποστηρικτές του Γιουγκοσλάβου προέδρου και αντιπρόεδρος της Σερβικής κυβέρνησης, ο Βοϊσλάβ Σέσελι ζήτησε επανεξέταση του νομοσχεδίου.

Πυρκαγιά κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες εκατοντάδες πυροσβέστες στην πολιτεία Γουάσινγκτον προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά που μένεται κοντά σε εργοστάσιο πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με αξιωματούχους το εργοστάσιο δεν αντιμετωπίζει άμεση απειλή, αλλά οι ίδιο αξιωματούχοι προσέθεσαν λήφθηκαν προληπτικά  μέτρα όπως η απομάκρυνση απόρρητων εγγράφων.

Φόβοι για εκατοντάδες πρόσφυγες από τις Μολούκες
Εκφράζονται φόβοι για την τύχη εκατοντάδων προσφύγων από τις Μολούκες νήσους της Ινδονησίας. Πιστεύεται ότι οι πρόσφυγες, που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, πνίγηκαν όταν το υπερφορτωμένο σκάφος στο οποίο επέβαινα αναποδογύρισε. Τέσσερα πλοία κοντά στην τοποθεσία από την οποία το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Ζητούν αποζημίωση για το Μπελγκράνο
Δικηγόροι στην Αργεντινή ανακοίνωσαν ότι αποταθούν στο διεθνές δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Στρασβούργο, ζητώντας αποζημίωση από την Βρετανική κυβέρνηση για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά του πολέμου στα νησιά Φόλκλαντ, την βύθιση του θωρηκτού Μπελγκράνο από την οποία βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριακόσιοι ναύτες.

Διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης στη Γαλλία
Χιλιάδες ακτιβιστές αναμένεται να διαδηλώσουν σήμερα στην πόλη Μιλλάου στη Νότια Γαλλία για την έναρξη της δίκης ενός ηγέτη των αγροτών, του Χοσέ Μποβ και εννέα άλλων μελών της Συνομοσπονδίας αγροτών. Οι δέκα κατηγορούνται ότι κατέστρεψαν ένα εστιατόριο ΜακΝτόναλντς τον Αυγουστο. Ο κ. Μποβ είπε ότι εάν καταδικαστεί μπορεί να υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους οπαδούς του.

Ιταλία και Γαλλία στον τελικό του Euro 2000
Η Γαλλία και η Ιταλία προκρίθηκαν για τον τελικό αγώνα του Euro 2000 που θα γίνει την Κυριακή στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η Ιταλία νικήσε χθες την Ολλανδία 3 - 1 στα πέναλτι. Η Ιταλική ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες από το 34ο λεπτό του αγώνα με την αποχώρηση, λόγω φάουλ του Ζαμπρότα. Η Γαλλία κέρδισε στον ημιτελικό αγώνα της Τετάρτης, την Πορτογαλλία.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.