Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Χέλμουτ Κολ λίγο πρίν καταθέσει στην κοινοβουλευτική επιτροπή
Ο Χέλμουτ Κολ λίγο πρίν καταθέσει στην κοινοβουλευτική επιτροπή

(29/06/00 1500 GMT)

Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά
ο Χέλμουτ Κολ
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ επίμονα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του που αφορούν τη χρηματοδότηση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Ο κ. Κολ κατέθεσει ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία εξετάζει τις λεπτομέρειες του σκανδάλου, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Κολ έλαβε κρυφά δωρεές περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων για λογαριασμό των Χριστιανοδημοκρατών. Ο πρώην καγκελάριος επιμένει ότι δεν πρόκειται για διαφθορά και ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών. Μόλις χθες η επιτροπή που εξετάζει το σκάνδαλο ανακάλυψε ότι τα δύο τρίτα των ηλεκτρονικών αρχείων που υπήρχαν στα κομπιούτερς της Καγκελαρίας καταστράφηκαν όταν οι Χριστιανοδημοκράτες έχασαν τις εκλογές του 1998.

Συμφωνία για τις κυρώσεις κατά της Αυστρίας
Η Πορτογαλία - που αυτή την περίοδο ασκεί την προεδρία της ΕΕ - ανακοίνωσε ότι πέτυχε συμφωνία μεταξύ των 13 εταίρων της Αυστρίας γιά σχέδιο που θα επιτρέψει την άρση των διπλωματικών κυρώσεων εις βάρος της Βιέννης. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Γκουτέρες είπε ότι τώρα πρόκειται να ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Δικαστηρίου να διορίσει μια επιτροπή που θα ασχοληθεί με την πολιτική κατάσταση στην Αυστρία. Η επιτροπή θα επικεντρώσει την προσοχή της στην πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των προσφύγων. Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ συμφώνησε να συνεργασθεί με  την τριμελή επιτροπή που θα κάνει τη σχετική έρευνα.

Την αντιτρομοκρατική πολιτική του Βελιγραδίου
επικρίνει η Ουάσιγκτον
Η Αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ επέκρινε την αντιτρομοκρατική νομοθεσία που έχει προτείνει η σερβική κυβέρνηση. Σε περιφερειακή συνδιάσκεψη στο Βερολίνο,  η κα. Ολμπράιτ είπε ότι στόχος της νομοθεσίας αυτής είναι η καταπίεση της αντιπολίτευσης. Ολα τα σημαντικότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Σερβία υπογράμμισαν ότι το νέο νομοσχέδιο αποτελεί προσπάθεια του προέδρου Μιλόσεβιτς κατά των επικριτών της κυβέρνησης.

Τις χώρες που υποστηρίζουν τους ισλαμιστές καταδικάζει o Tουρκικός Στρατός
Στην Τουρκία ο αρχηγός Στρατού στρατηγός Ατίλα Ατές κατηγόρησε τις γειτονικές χώρες ότι υποστηρίζουν τους φανατικούς μουσουλμάνους που επιδιώκουν την ανατροπή του κοσμικού κράτους και την εγκαθίδρυση θεοκρατικού καθεστώτος.

Ενταση στις σχέσεις Αγκυρας-Βαγδάτης
Επίσημη εφημερίδα του Ιράκ επικρίνει την Αγκυρα μετά την απόφαση γιά τη διεύρυνση της εντολής γιά τη ζώνη εναέριου αποκλεισμού στο Βόρειο Ιρακ. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των δύο χωρών , υπογραμμίζει η εφημερίδα Αθ-Θάορα.

Εκθεση γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον
Εκθεση του ΟΗΕ συνιστά στους διεθνείς οργανισμούς και στους διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους να φροντίσουν γιά την ενίσχυση των προσπαθειών που αφορούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή των συνθηκών γιά το περιβάλλον.

Εκθεση γιά τα παιδιά-πρόσφυγες
Η Ευρωπαική Ενωση δεν φροντίζει όσο θα έπρεπε γιά τα παιδιά που αποχωρίζονται τους γονείς τους και εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω των πολεμικών συρράξεων.  Αυτό υπογραμμίζει έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save the Children και της Υπατης Αρμοστείας των ΗΕ γιά τους Πρόσφυγες.

Δημοψήφισμα στην Ουγκάντα
Δημοψήφισμα πραγματοποιείται σήμερα στην Ουγκάντα γιά την επάνοδο στο πολυκομματικό σύστημα διακυβέρνησης. Με βάση το ισχύον πολιτικό σύστημα δεν επιτρέπεται στα κόμματα να συναγωνίζονται γιά τη διεκδίκηση της λαικής ψήφου.

Ελεύθεροι κι άλλοι κυανόκρανοι στη Σιέρα Λεόνε
Η κυβέρνηση της Λιβερίας ανακοίνωσε ότι περίπου 200 Ινδοί κυανόκρανοι των ΗΕ πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι από τους αντάρτες στη γειτονική Σιέρα Λεόνε. Ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας είπε στο Μπι Μι Σι ότι η απελευθέρωση των ομήρων είναι μέρος συμφωνίας που προβλέπει την κατάπαυση του πυρός και την επιστροφή των ανταρτών  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Βυθίσθηκε ινδονησιακό πλοίο
Το ινδονησιακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 270 ατόμων που επέβαιναν πλοίου και το οποίο βυθίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού Σουλαουέσι. Σύμφωνα με το πρακτορείο οι επιβάτες ήταν πρόσφυγες που είχαν εγκαταλείψει τις Μολούκες Νήσους λόγω των συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Καταδικάζεται σε θάνατο μέλος της Ουμ Σινρικίο
Δικαστήριο στην Ιαπωνία επέβαλε την ποινή του θανάτου σε μέλος της θρησκευτικής αίρεσης Ουμ Σινρικίο. Ο καταδικασθείς συμμετείχε σε επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άτομα.

Μεγάλη επιχείρηση κατά απεργών στη Νότια Κορέα
Στη Νότια Κορέα περισσότεροι από τρείς χιλιάδες αστυνομικοί έλαβαν μέρος σε επιχείρηση με στόχο τη λύση καθιστικής απεργείας που είχαν αρχίσει υπάλληλοι ξενοδοχείου. Στις συμπλοκές ορισμένοι αστυνομικοί και απεργοί τρυαματίσθηκαν ενώ περίσσοτεροι από χίλιοι απεργοί έχουν συλληφθεί.

Ο μικρός Ελιάν επέστρεψε στην Κούβα
Ο μικρός Κουβανός Ελιάν Γκονζάλεζ επέστρεψε στην πατρίδα του, επτά μήνες μετά την περιπέτειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες, που οδήγησε σε μία οικογενειακή διαμάχη για την κηδεμονία του, αλλά και σε μία πολιτική αντιδικία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κούβας και τις ομάδες που αντιτίθενται στον πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας εκτυλίχθηκαν σκηνές ενθουσιασμού. Τον μικρό Ελιάν περίμεναν οι παππούδες του και εκατοντάδες συμμαθητές του.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.