Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νέες καταγγελίες αντιμετωπίζει ο Χέλμουτ Κολ
Νέες καταγγελίες αντιμετωπίζει ο Χέλμουτ Κολ

(29/06/00 0930 GMT)

Ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής
ο Χέλμουτ Κολ
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ καταθέτει σήμερα ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία εξετάζει τις λεπτομέρειες του σκανδάλου, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Κολ έλαβε κρυφά δωρεές εκατομμυρίων δολλαρίων για λογαριασμό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, γεγονός που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Ο πρώην Καγκελάριος επιμένει όμως ότι δεν πρόκειται για διαφθορά και ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών. Μόλις χθες η επιτροπή που εξετάζει το σκάνδαλο ανακάλυψε ότι τα δύο τρίτα των ηλεκτρονικών αρχείων που υπήρχαν στα κομπιούτερς της Καγκελαρίας καταστράφηκαν όταν οι Χριστιανοδημοκράτες έχασαν τις εκλογές του 1998.

Διαμεσολάβηση Λιβερίας για απελευθέρωση κυανοκράνων στη Σιέρα Λεόνε
Η κυβέρνηση της Λιβερίας αναφέρει ότι οι περίπου διακόσιοι κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι κρατούνται αιχμάλωτοι από τους αντάρτες στη Σιέρα Λεόνε πρόκειται να απελευθερωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Τύπου της Λιβερίας δήλωσε στο BBC ότι η απελευθέρωση των κυανοκράνων είναι μέρος της συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία οι αντάρτες πρόκειται να προβούν σε εκκεχειρία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιείται μετά την έκκληση που απηύθυναν τα Ηνωμένα Εθνη στη Λιβερία να διαμεσολαβήσει.

Ο Τόνι Μπλερ επισκέπτεται τη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ επισκέπτεται σήμερα το Βερολίνο, όπου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Η επίσκεψή του γίνεται σε μία περίοδο κατά την οποία αυξάνονται οι ανησυχίες στη Βρετανία ότι θα επιτραπεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς σε μία πολιτική και οικονομική ένωση. Η σχετική ιδέα ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, ο οποίος έκανε λόγο για δημιουργία ενός πυρήνα της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Ο μικρός Ελιάν επέστρεψε στην Κούβα
Ο μικρός Κουβανός Ελιάν Γκονζάλεζ επέστρεψε στην πατρίδα του, επτά μήνες μετά την περιπέτειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες, που οδήγησε σε μία οικογενειακή διαμάχη για την κηδεμονία του, αλλά και σε μία πολιτική αντιδικία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κούβας και τις ομάδες που αντιτίθενται στον πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας εκτυλίχθηκαν σκηνές ενθουσιασμού. Τον μικρό Ελιάν περίμεναν οι παππούδες του και εκατοντάδες συμμαθητές του.

Καταδίκη μέλους της Ομ Σινρίκιο στην Ιαπωνία
Δικαστήριο στην Ιαπωνία κατεδίκασε σε θάνατο ένα μέλος της αίρεσης Ομ Σινρίκιο, το οποίο κατηγορήθηκε για συμμετοχή στις επιθέσεις με δηλητηριώδες αέριο, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δεκαεννιά άτομα. Ο καταδικασθείς, Γιασούο Χαγιάσι, κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο μετρό του Τόκιο το 1995, καθώς και για μία άλλη τον προηγούμενο χρόνο. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του δήλωσαν ότι ο Σινρίκο εκτελούσε εντολές του αρχηγού της αίρεσης, Σόκο Ασαχάρα, η υπόθεση του οποίου ακόμη εκδικάζεται.

Συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και απεργούς στη Νότιο Κορέα
Περισσότερα από τρεις χιλιάδες μέλη της αστυνομίας στη Νότιο Κορέα εισέβαλαν σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Σεούλ για να τερματίσουν μία καθιστική διαμαρτυρία απεργών. Κατά τη διάρκεια της εισβολής τραυματίσθηκαν αρκετοί αστυνομικοί και απεργοί, ενώ περισσότερα από χίλια άτομα συνελλήφθησαν. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες, ενώ οι απεργοί αντεπιτέθησαν πετώντας καρέκλες και μπουκάλια από τα παράθυρα.

Προθεσμία ενός 24ωρου στους στασιαστές των Φίτζι
Οι στρατιωτικές αρχές στην πρωτεύουσα των Φίτζι, Σούβα, αναφέρουν ότι δίνουν προθεσμία ακόμη ενός εικοσιτετραώρου στους στασιαστές να απελευθερώσουν τους είκοσι επτά αιχμαλώτους που κρατούν στο κτίριο του κοινοβουλίου. Εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει πρόοδος, το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο θα επιτρέψει στον στρατό να αναλάβει δράση, σύμφωνα τουλάχιστον με στρατιωτικό εκπρόσωπο. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Σούβα, εάν το σχέδιο προχωρήσει θα επιτευχθεί περαιτέρω απομόνωση του ηγέτη των στασιαστών, Τζορτζ Σπέιτ.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.