Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Διαμαρτυρία Ιρακινών για τις κυρώσεις
Διαμαρτυρία Ιρακινών για τις κυρώσεις



(28/06/001  1500 GMT)

Σε επίθεση στη Βαγδάτη σκοτώθηκαν δύο στελέχη του ΟΗΕ
Ενοπλος επιτέθηκε στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας τροφίμων και γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη, και σκότωσε δύο μέλη του προσωπικού ενώ τραυμάτισε δύο άλλα. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ είπε ότι ο ένοπλος εισέβαλε στα γραφεία πυροβολώντας και φωνάζοντας κατά των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιρακ. Οι Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το κτίριο και έπεισαν τον ένοπλο να παραδοθεί.

Στην Πετρούπολη ο Κωστής Στεφανόπουλος
Στην Πετρούπολη μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, που συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία. Χθες ο κ. Στεφανόπουλος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη της Ρωσίας Αλέξιο, ο οποίος δήλωσε πώς θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον ερχόμενο Οκτώβριο αποδεχόμενος πρόσκληση του Αρχιεπισκοπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου. Χθες ο κύριος Στεφανόπουλος διέψευσε φήμες που τον έφεραν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας

Σύνοδος Κορυφής Ινδίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης
Στη Λισσαβώνα ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μπεχάρι Βαϊπάη, έχει σήμερα συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι καθώς και με στελέχη της κυβέρνηση της Πορτογαλίας. Και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τις συνομιλίες "αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις της Ινδίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Στη Ζιμπάμπουε η αντιπολίτευση καταστρώνει την στρατηγική της
Η ηγεσία του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Ζιμπάμπουε, συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει την στρατηγική της έναντι του κυβερνώντος κόμματος ZABU-PF του προέδρου Μουγκάμπε. Το Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή κέρδισε σχεδόν τις μισές έδρες του Κοινοβουλίου στις εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου. Νωρίτερα, οι παρατηρητές της Βρετανικής Κοινοπολιτείας ανακοίνωσαν ότι τα επεισόδια βίας και εκφοβισμού εμπόδισαν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν ελεύθερα το εκλογικό τους δικαίωμα. Ομως, τόνισαν οι παρατηρητές, η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με παραδειγματική διαφάνεια.

Προειδοποιήσεις του Ερυθρού Σταυρού για τη δημόσια υγεία
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός τονίζει ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες ξοδεύουν σήμερα λιγότερα ποσά για τη δημόσια υγεία από εκείνα που ξόδευαν πριν από δέκα χρόνια. Σε ετήσια έκθεσή του, ο Ερυθρός Σταυρός υπογραμμίζει ότι πέρυσι σκοτώθηκαν εκατό χιλιάδες άτομα από σεισμούς και πλημμύρες, όμως περίπου δεκατρία εκατομμύρια άτομα πέθαναν από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπισθεί.

Ανακοινώσεις για σχηματισμό νέας κυβέρνησης στα Φίτζι
Η στρατιωτική ηγεσία των νησιών Φίτζι ανακοίνωσε το σχηματισμό νέας μεταβατικής κυβέρνησης για μία περίοδο δύο χρόνων. Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν θα ληφθούν υπόψιν οι απόψεις των ανταρτών, που κρατούν 27 ομήρους στο Κοινοβούλιο, για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ο ηγέτης των ανταρτών, Τζωρτζ Σπέϊτ, αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τους στρατιωτικούς "αστείους".

Συνομιλίες για τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου διαμαντιών
Η βρετανική κυβέρνηση πραγματοποιεί σήμερα συνομιλίες για τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου διαμαντιών, εξαιτίας του οποίου έχουν ξεσπάσει εμφύλιοι πόλεμοι στην Αφρική. Εκπρόσωποι της βιομηχανίας διαμαντιών και των κυβερνήσεων που εισάγουν διαμάντια συναντώνται για πρώτη φορά σε μία προσπάθεια να απαγορεύσουν την παράνομη διακίνηση διαμαντιών.

Τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι επικίνδυνα
Τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία αποφάνθηκε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας των Ηνωμένων Εθνών. Η διεθνής οργάνωση, που είναι αρμόδια για τον προσδιορισμό υγειονομικών προτύπων, ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε αποδείξεις ότι τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο, τόνισε όμως ότι το θέμα δεν έχει διερευνηθεί πλήρως και οι έρευνες θα πρέπει να συνεχιστούν.

Τεράστια αποζημίωση σε καπνιστή στη Βραζιλία
Δικαστήριο στη βορειοανατολική Βραζιλία διέταξε την εταιρεία Souza Cruz, θυγατρική της καπνοβιομηχανίας British American Tobacco, να καταβάλει περισσότερα από είκοσι επτά χιλιάδες δολάρια ως αποζημίωση σε καπνιστή που πάσχει από καρκίνο. Η εταιρεία πρόκειται να πληρώσει τα έξοδα περίθαλψης του ασθενούς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσεβλήθη από καρκίνο εξαιτίας του καπνίσματος. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο ασθενής υπήρξε θύμα μίας παραπλανητικής διαφημιστικής εκστρατείας, στην οποία δεν αναφέρονταν προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του καπνού στην υγεία.

Διαμαρτυρία για την επικίνδυνη οδική συμπεριφορά στην Τουρκία
Ενας Τούρκος, που διαδηλώνει εναντίον της επικίνδυνης οδικής συμπεριφοράς, αναμένεται να φθάσει σήμερα στην Αγκυρα, έχοντας διασχίσει εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός της Τουρκίας. Ο Βοράς Ουράς έχασε την κόρη του σε αυτοκινητικό ατύχημα στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και ξεκίνησε τη διαδρομή του σε μία προσπάθεια να εισακουσθούν οι εκκλήσεις του για επιβολή αυστηρότερων ποινών εναντίον εκείνων που οδηγούν επικινδύνως. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, εκατόν εξήντα χιλιάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτοκινητικά δυστυχήματα στην Τουρκία τα τελευταία τρία χρόνια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.