Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πρόεδρος Σιράκ γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό στο Βερολίνο
Ο πρόεδρος Σιράκ γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό στο Βερολίνο

(27/06/00 1730 GMT)

Βερολίνο: Δηλώσεις Σιράκ γιά την ευρωπαική ολοκλήρωση
Στο κοινοβούλιο της Γερμανίας μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ που συνεχίζει την επίσκεψή του στην χώρα αυτή. Ο κ.Σιράκ έκανε λόγο γιά την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων και γιά τη δημιουργία ισχυρού γαλλογερμανικού άξονα.

Μόσχα: Μήνυμα συμφιλίωσης από τον Κωστή Στεφανόπουλο
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, από την Ρωσία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, απηύθυνε μήνυμα συμφιλίωσης προς την Εκκλησία και το Κράτος δηλώνοντας ότι είναι βέβαιος ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο θέμα των ταυτοτήτων.

Νέες αποκαλύψεις γιά το ολοκαύτωμα των Εβραίων
Ντοκουμέντα που δημοσιοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτων αποκαλύπτουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτείων μολονότι γνώριζαν από το 1943 ότι η ναζιστική Γερμανία μεθόδευε συλλήψεις Ιταλών Εβραίων δεν προειδοποίησαν τους άμεσα ενδιαφερόμενους γιά τα σχέδια των ναζί.

Διαδεδομένος ο ρατσισμός στην Ευρώπη
Με βάση τα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπάρχει προκατάληψη κατά των μειονοτήτων σε πολλές Ευρωπαικές χώρες. Σε σχετική έκθεση γίνεται μνεία γιά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεαροί μετανάστες στη Γαλλία και τη Νορβηγία, γιά τα φαινόμενα αντισημιτισμού στην Πολωνία και για τη δυσχερή θέση των τσιγγάνων στην Ελλάδα και τη Σλοβακία.

Επίσκεψη Μόουζες στην Κύπρο
Την Κύπρο επισκέπτεται ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες καθώς εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 5 Ιουλίου στη Γενεύη.

Αντιαρματικούς πυραύλους αγοράζει η Λευκωσία
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε συμφωνία ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων γιά την αγορά αντιαρματικών πυραύλων τύπου Milan-3 από τη Γαλλία. Πρόκειται γιά τη μεγαλύτερη συμφωνία αγοράς πολεμικού υλικού από την Κύπρο μετά τη συμφωνία γιά την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-300.

Ζιμπάμπουε: H αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών
Στη Ζιμπάμπουε το κυβερνών κόμμα Zanu-PF με επικεφαλής τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε εξασφάλισε την πλειοψηφία στη Βουλή μετά τις εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για εκλογικές παρατυπίες και προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στις Μολούκες
Στην Ινδονησία, στις Μολούκες νήσους, περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων τις τελευταίες 6 μέρες και οργανώσεις γιά την παροχή βοήθειας έχουν κάνει έκκληση στις ινδονησιακές αρχές να επιτρέψουν τη δημιουργία διαδρόμων ανθρωπιστικής βοήθειας γιά τους χιλιάδες πρόσφυγες .

Χερσόνησος της Κορέας: Συνομιλίες γιά την επανένωση των οικογενειών
Αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού στη Νότια και Βόρεια Κορέα έχουν αρχίσει συνομιλίες με στόχο την επανένωση των χιλιάδων οικογενειών που υποχρεώθηκαν να χωρίσουν  μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας το 1953

Αδιέξοδο στα νησιά Φίτζι
Στα νησιά Φίτζι, ο ηγέτης των πραξικοπηματιών Τζόρτζ Σπέιτ απέρριψε το τελευταίο τηλεσίγραφο από τη στρατιωτική ηγεσία γιά την υπογραφή συμφωνίας γιά την επίλυση της πολιτικής κρίσης σε 24 ώρες .

Κινδυνεύει σπάνιο είδος φάλαινας
Ενα από τα σπανιότερα είδη φαλαινών στη Βόρεια Αμερική  κινδυνεύει να εκλείψει άν δεν σταματήσει η ναυσιπλοία στις περιοχές όπου συχνάζουν οι φάλαινες αυτές, υποστηρίζουν οργανώσεις γιά τη διατήρηση των σπάνιων ειδών .

Ταιβάν: Τρώτε μπανάνες, λένε οι πολιτικοί
Στην Ταιβάν οι πολιτικοί ενθαρρύνουν την κατανάλωση της μπανάνας ώστε να ενισχυθούν οι τοπικοί παραγωγοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του περιορισμού των πωλήσεων .

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.