Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ορισμένοι ψηφοφόροι περίμεναν επί ώρες προκειμένου να ψηφίσουν
Ορισμένοι ψηφοφόροι περίμεναν επί ώρες προκειμένου να ψηφίσουν

(26/06/2000, 03.30 GMT)

Επικρίσεις των διεθνών παρατηρητών για τις εκλογές στη Ζιμπάμπουε
Οι εκλογικοί παρατηρητές στη Ζιμπάμπουε επέκριναν έντονα τον τρόπο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, τις οποίες δεν χαρακτήρισαν ελεύθερες και αδιάβλητες. Ο επικεφαλής των ευρωπαίων παρατηρητών, Πιερ Σορί, είπε ότι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία και ότι η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να επιβάλλει την τάξη κατά την προκελογική περίοδο. Αλλά η γενική εκτίμηση για την ψηφοφορία την οποία χαρακτήρισε ήρεμη και καλά οργανωμένη, ήταν είπε εξαιρετικά θετική. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη.

Αντιδράσεις στις ναυτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στο Πόρτο Ρίκο
Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό άρχισε αμφιλεγόμενες ασκήσεις σε νησί του Πόρτο Ρίκο παρά τις απειλές διαδηλωτών ότι θα εισβάλλουν στο πεδίο βολής. Εκπρόσωπος του ναυτικού είπε ότι έχουν αρχίσει ήδη οι βολές με πυροβόλα ενώ αργότερα η αεροπορία θα βομβαρδίσει την περιοχή με εκατοντάδες βόμβες. Το Σάββατο το ναυτικό συνέλαβε περίπου 40 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη συνέχιση των ασκήσεων παρά το γεγονός ότι πέρυσι είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα ένας πολίτης. Οι διαδηλωτές λένε ότι 60 χρόνια στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή έχουν προκαλέσει εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή, έχουν καταστρέψει τους ιχθυότοπους και έχουν οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών καρκίνου.

Επικρίσεις Αννάν για την παγκοσμιοποίηση
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν είπε ότι η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας δεν βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους, όπως ευαγγελιζόταν. Σε δηλώσεις του σε σύνοδο μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Γενεύη, την παρομονή μεγάλου συνεδρίου των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της φτώχειας, ο κύριος Αννάν είπε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις του ελεύθερου εμπορίου αφήνονται ανεξέλεγκτες, θέσεις εργασίας χάνονται και ολόκληρες κοινότητες διαλύονται.

Ανθρώπινα ωάρια σε ποντίκια
Επιστήμονες στον Καναδά καλλιέργησαν ανθρώπινα ωάρια στο σώμα ποντικών, σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν τεχνολογία που θα επιτρέπει σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο να μείνουν έγκυος. Η χημειοθεραπεία του καρκίνου μπορεί να οδηγήσει σε στείρωση. Με την νέα τεχνική μεταμοσχεύεται ιστός από τις ωοθήκες στα ποντίκια που έχουν αναπτυχθεί με ειδικό τρόπο ώστε να μην αποβάλλουν το μόσχευμα. Στη συνέχεια τα ωάρια αναπτύσσονται μέσα στο σώμα των ποντικιών. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα γίνει δυνατή η τεχνητή γονιμοποίηση των ωαρίων και η επιστροφή τους στο σώμα της γυναίκας μετά το τέλος της χημειοθεραπείας.

Επίσκεψη του προέδρου Σιράκ στη Γερμανία
Ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ άρχισε διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία καθώς η χώρα του ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ.Σιράκ παραβρέθηκε σε κλειστό δείπνο με τον γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ για να συζητήσουν τρόπους προώθησης των μεταρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.  Ο ανταποκριτής του BBC στο Βερολίνο μεταδίδει ότι οι δύο ηγέτες θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν το υψηλό επίεδο γαλλο-γερμανικής συνεργασίας των προκατόχων τους, Φρανσουά Μιτεράν και Χέλμουτ Κολ. Σε δηλώσεις του στη γερμανική τηλεόραση ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι ελπίζει πως η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έχει δικό της σύνταγμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια -κάτι που θα ικανοποίησει τη Γερμανία που επιθυμεί μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Προσφυγή γυναικών του Κουβέιτ για πλήρη πολιτικά δικαιώματα
Αρχίζει σε δικαστήριο του Κουβέιτ η εξέταση της προσφυγής ομάδας γυναικών που ζητούν πλήρη πολιτικά δικαιώματα διαμαρτυρόμενες για τον εκλογικό νόμο της χώρας  που απαγορεύει στις γυναίκες να ψηφίζουν ή να εκλέγονται σε δημόσια αξιώματα. Το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει αν ο εκλογικός νόμος αντιβαίνει στο σύνταγμα του 1962 που θεωρητικά προβλέπει ίσα δικαιώματα για άντρες και γυναίκες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.