Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

εκλογές στην Ζιμπάμπουε
εκλογές στην Ζιμπάμπουε

(24/06/2000, 14.00 GMT)

Εκλογές στη Ζιμπάμπουε
Με αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων διαξάγονται οι εκλογές στην Ζιμπάμπουε. Διεθνείς και εντόπιοι παρατηρητές αναφέρουν ότι δεν έχουν επαναληφθεί οι βιαιότητες που είχαν συμβεί τις τελευταίες μέρες, σαν αποτέλεσμα των οποίων πάνω από τριάντα άτομα είχαν βρεί το θάνατο. Το κόμμα Ζάνου PF του κ. Μουγκάμπε έχει να αντιμετωπίσει συνδυασμό κομμάτων της αντιπολίτευσης .

Αδιέξοδο και πάλι στο Φίτζι
Οι στρατιωτικές αρχές στο Φίτζι δήλωσαν ότι οι συνομιλίες που αποσκοπούσαν στον τερματισμό του αδιεξόδου που επικρατεί εδώ και πέντε εβδομάδες δεν κατάφεραν να καταλήξουν πουθενά. Αύριο θα επαναληφθούν οι προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία με τον επικεφαλής των πραξικοπηματιών, τον Τζώρτζ Σπέϊτ, οι οπαδοί του οποίου εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 31 άτομα στο κτίριο της Βουλής.
 

Αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών από την Βιρμανία
Ανώτατοι αξιωματούχοι του στρατού στην Ταϋλάνδη προειδοποίησαν γιά τους κινδύνους που συνεπάγεται η τεράστια, όπως είπαν, αύξηση στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στην γειτονική Βιρμανία. Σύμφωνα με δηλώσεις ανωτάτου στρατιωτικού εκπροσώπου, η μετακίνηση και η επανεγκατάσταση εθνικών μειονοτήτων  στο λεγόμενο ' Χρυσό Τρίγωνο', την περιοχή δηλαδή των συνόρων Λάος-Ταϋλάνδης-Βιρμανίας, είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία πενήντα νέων εργοστασίων παρασκευής ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων με την Βιρμανία, και άλλων δέκα στο Λάος.

Δύο Κινέζοι στη δικαιοσύνη
¨Ενας Κινέζος και μία Κινέζα προσάγονται σήμερα στη δικαιοσύνη εδώ στη Βρετανία, κατηγορούμενοι γιά την συμμετοχή τους στην λαθραία εισαγωγή μεταναστών στη χώρα. Χθές απαγγέλθηκε κατηγορία εις βάρος τους γιά τον θάνατο 58 λαθρομεταναστών , που βρέθηκαν νεκροί από ασφυξία στο φορτηγό που τους μετέφερε στο Ντόβερ. Χθές επίσης προσήχθη στο δικαστήριο ο οδηγός του Ολλανδικού φορτηγού , με την κατηγορία  ανθρωποκτονίας.

Τουλάχιστον 15 νεκροί από φωτιά στην Αυστραλία
Στην Αυστραλία, οι αστυνομικές αρχές που διεξάγουν ανακρίσεις σχετικά με την πυρκαϊά σε ξενώνα στο Κουηνσλαντ στην οποία  τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ανακοίνωσαν ότι καταζητείται ένα άτομο που βρισκοταν στον ξενώνα λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το άτομο αυτό εξετόξευσε διάφορες απειλές όταν του ζητήθηκε να αναχωρήσει από το ξενοδοχείο.

Στο δικαστήριο οι πειρατές του Ιντερνετ
Ωρισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές δισκογραφικές εταιρείες κατέφυγαν και πάλι στα δικαστήρια εναντίον ενός δικτυακού τόπου, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν υποκλέπτει το υλικό τους. Πρόκειται γιά το τόπο MP3 Board Dot com , μέσω του οποίου κινούνται όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν δωρεάν μουσικού υλικού .

Στον ανακριτή ο πρόεδρος της Ινδονησίας
Στην Ινδονησία η αστυνομία η οποια διενεργεί ανακρίσεις σχετικά με την κατάχρηση 4 εκατομμυρίων δολλαρίων από τον πρώην προσωπικό μασσέρ του προέδρου Ουαχιντ, ζήτησε από τον πρόεδρο να καταθέσει. Είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία ανακρίνει έναν εν ενεργεία αρχηγό κράτους στη χώρα. Ο ίδιος ο κ. Ουαχίντ είναι υπαράνω υποψίας, και η αστυνομία δήλωσε εκ των προτέρων ότι ανακρίνεται ως μάρτυρας και μόνον.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.