Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νέα κίνηση ετοιμάζει ο Μπιλ Γκέιτς
Νέα κίνηση ετοιμάζει ο Μπιλ Γκέιτς

(23/06/2000, 17:30 GMT)

Νέα γενιά λογισμικού για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τη Microsoft
H εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Microsoft ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια νέα γενιά λογισμικού που, όπως υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες συνδέονται με το Ιντερνετ. Ο ιδρυτής της Μάικροσοφτ Μπιλ Γκέιτς είπε ότι πρόκειται για την σημαντικότερη εξέλιξη στην ιστορία της εταιρείας.

Πρόθεση να επιταχυνθεί η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση από τον Γκέρχαρντ Σρέντερ
Μερικές μέρες μετά από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Πορτογαλία, ο Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ εξέφρασε τη πρόθεση του να επιταχύνει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα "Guardian", η κυβέρνηση της Γερμανίας σκόπιμα άφησε να διαρεύσει ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο διακυβερνητικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι το 2004 για να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το μεγαλύτερο επιβατικό τζετ στον κόσμο
Η "Airbus" συμφώνησε να προχωρήσει στην κατασκευή του μεγαλύτερου επιβατικού τζετ στον κόσμο. Πρόκειται για μια συμφωνία ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Θανατική ποινή στο Τέξας
Στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εκτελέστηκε με ένεση θανατηφόρων ουσιών ο Γκάρι Γκρέιαμ, που ήταν 36 ετών. Ο Γκρέιαμ είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τον φόνο ενός άνδρα στην διάρκεια ληστείας έξω από σουπερμάρκετ του Χιούστον.

Τα όπλα που βρέθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο ανήκαν στον πρώην UCK
Η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο έκανε γνωστό ότι τα όπλα που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή ανήκαν στον πρώην Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, τον UCK δηλαδή. Όταν είχαν βρεθεί τα όπλα, οι Αλβανόφωνοι είχαν αρνηθεί ότι γνώριζαν οτιδήποτε για την υπόθεση. Ανταποκριτές λένε ότι η αποκάλυψη αυτή θεωρείται πλήγμα για τους διεθνείς αξιωματούχους στο Κοσσυφοπέδιο που πέρσι είχαν πει ότι ο πρώην UCK είχε παραδώσει όλα τα όπλα του.

Εκλογές την Κυριακή στη Ζιμπάμπουε
Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε πραγματοποίησε δύο αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία λίγο πριν να ανοίξουν οι κάλπες. Έτσι, αύξησε τον αριθμό των ανεξάρτητων ντόπιων παρατηρητών σε κάθε εκλογικό τμήμα από 1 σε 4 και, επίσης, αποφάσισε να επιτρέψει στους ξένους διπλωμάτες που εργάζονται στην χώρα να ελέγξουν την διαδικασία. Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε είχε δεχθεί κριτική από την διεθνή κοινότητα για την βία που είχε επικρατήσει στο διάστημα πριν από τις εκλογές.

Ετοιμη να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ δηλώνει η Συρία
Η Συρία δήλωσε την πρόθεσή της να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Η ανακοίνωση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή μετά από τον θάνατο του προέδρου της Συρίας Χαφέζ αλ-Ασαντ και την πολιτική κρίση που απείλησε την κυβέρνηση συνασπισμού στο Ισραήλ.

Στη Νότια Κορέα η Μάντλιν Ολμπράιτ
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, την Σεούλ, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες σχετικά με την ιστορική σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα στους προέδρους της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Τουλάχιστον 15 νεκροί από φωτιά στην Αυστραλία
Στην Αυστραλία, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της χώρας, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξενώνα στο Κουίνσλαντ. Eκπόσωπος του τοπικού πυροσβεστικού σώματος είπε ότι περίπου 70 από τους 90 ανθρώπους που πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της φωτιάς σώθηκαν, όμως ένας αριθμός ανθρώπων ακόμα αγνοείται. Η αιτία που εκδηλώθηκε η φωτιά είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Ανάμεσα στους ταξιδιώτες πιστεύεται ότι είναι και 11 Βρετανοί.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.